BMW iX M60 κριτική 2023

παρακολουθώ. Φαίνεται εύκολο τελικά. Βάλτε μια μεγαλύτερη μπαταρία, ανεβάστε την τάση, θυσίασε κάποιο εύρος για απόδοση και voila. Προσθέστε ένα μεγάλο ασφάλιστρο τιμής, μερικά ωραία εμβλήματα και καλέστε το μια μέρα. Αυτή η φόρμουλα λειτούργησε αρκετά καλά. Η σειρά Porsche Taycan είναι εκτεταμένη, όπως και η γενεαλογία Tesla Model S, όπως και η νέα σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της BMW. Περισσότερη ισχύς, υψηλότερη τιμή, περισσότερο M.

Εκτός από το συγκεχυμένο σχήμα ονοματοδοσίας, η BMW προσφέρει στα οχήματά της ένα είδος μέσης λύσης που ξεπερνά τη γραμμή μεταξύ άνεσης και απόδοσης. Έτσι αποκαλούν τη σειρά M Performance τους και έχουν δημιουργήσει μερικά από τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα δρόμου, από το γευστικά ισχυρό V8 BMW M550i μέχρι ένα από τα καλύτερα grand touring convertibles εκεί έξω, το M850i. Αλλά πηδήξτε πάνω από τον ηλεκτρικό φράχτη και ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Η νέα BMW iX M60 2023 χρησιμοποιεί το στάνταρ μοντέλο iX με μπαταρία ιόντων λιθίου 105,2 kWh και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες σε κάθε άξονα και ενισχύει τα ηλεκτρόνια με μια πιο ισχυρή μονάδα πίσω κίνησης και μετατροπέα για να παράγει ροπή 532 ka 749 lb-ft . Η ισχύς είναι ίδια με το xDrive50, αλλά η ροπή αυξάνεται κατά 185 lb-ft. Για να μην αναφέρουμε, η επιλογή της λειτουργίας Sport Plus καλεί προσωρινά περισσότερα άλογα στο στάβλο, αποδίδοντας 610k και 811lb-ft για να σας ωθήσει από τα 0-100km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα, οκτώ δέκατα γρηγορότερα από το xDrive50.

Η επιτάχυνση είναι βίαιη εκτός γραμμής – τελικά, είναι πιο γρήγορη από την ίδια την BMW M3. Κάθε άλογο και κάθε ροπή σερβίρονται αμέσως σε μια ασημένια πιατέλα για να είναι υπεύθυνο το δεξί σας πόδι. Είναι σαν διακόπτης φώτων και είναι πάντα ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο, αλλά ποτέ ενδιάμεσα, κάτι που είναι διασκεδαστικό την πρώτη φορά, αλλά το επίπεδο εμπλοκής του οδηγού φθείρεται γρήγορα καθώς παλιώνει το ανόητο κόλπο για την επιτάχυνση. Αυτό που χάνεται σε αυτή τη μετάφραση είναι ο τρόπος με τον οποίο ο οδηγός χρειάζεται να παλεύει και να χτίζει ορμή και να οδηγεί και να χαϊδεύει το αυτοκίνητο για να ανεβάσει ταχύτητα.

Το iX M60 διευθύνει αβίαστα και προσφέρει σχεδόν άμεση ανταμοιβή με το πάτημα του πεντάλ, ενώ προσφέρει τεράστια ισχύ με μηδενική καθυστέρηση και, δυστυχώς, σχεδόν μηδενική εμπλοκή. Ακόμη και τα φρένα είναι εξαιρετικά ισχυρά, παρέχοντας ένα καλύτερα ρυθμισμένο και πιο γραμμικό πεντάλ φρένου ακόμη και από το μη ηλεκτρικό Mercedes-Benz C 300. Αυτό θα πρέπει να ταιριάζει σε άτομα με μικρή απόσταση προσοχής και μωρά iPad, αλλά για εμάς υπολείπεται του ήθος αυτοκινήτου επιδόσεων.

Ωστόσο, δεν έχουν χαθεί όλα

Η BMW έχει σκληρύνει την ανάρτηση της M60 για να της δώσει μεγαλύτερη ισχύ στις στροφές και ένα μπροστινό μέρος που είναι πιο ευέλικτο και πρόθυμο να στρίψει. Υπάρχει επίσης σύστημα διεύθυνσης με τέσσερις τροχούς, που επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίβουν και να μειώνουν αποτελεσματικά το μεταξόνιο και τη στροφή. Εδώ φαίνεται πολύ φυσικό και όχι κυρίαρχο και πρόθυμο όπως στο Mercedes EQS. Δεν αντισταθμίζει, αλλά λειτουργεί ως φυσική προέκταση του βραχίονα του τιμονιού. Ακόμα καλύτερα, το M60 απολαμβάνει πραγματικά το κούνημα της ουράς και την υπερστροφή. Στρίβει πραγματικά σαν BMW X5 M, αλλά με λίγο περισσότερη κύλιση στο αμάξωμα και διαφορετική αίσθηση ταχύτητας.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει θόρυβος κινητήρα ή εξάτμιση για να ταρακουνήσει τις αισθήσεις μέσα από το τείχος προστασίας. Αντίθετα, το M60 κάνει ανατριχιαστικούς θορύβους από διαστημόπλοιο όταν χτυπάτε το γκάζι. Είναι σαν το Millennium Falcon να χτυπά το hyperdrive. Οι ήχοι θα αλλάξουν ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης και αν νιώθετε ότι οι βαθιές, σπαραξικάρδιες, ψυχαγωγικές ήχοι ανήκουν στο soundtrack των Inception, Interstellar ή Dunkirk, είναι επειδή ο Hans Zimmer το συνέθεσε ειδικά για τη BMW.

Η προσαρμοζόμενη αερανάρτηση διπλού άξονα σημαίνει ότι το iX M60 μειώνει την άνεση. Οδηγεί άψογα, αμβλύνοντας τα πιο σκληρά χτυπήματα και αφήνοντας μόνο τα μικρότερα να διεισδύσουν, ώστε να ειδοποιείστε για το τι βουίζει κάτω από τα ελαστικά. Δεν θα διστάζαμε ούτε δευτερόλεπτο να πάμε αυτή τη συσκευή σε ένα ταξίδι μεγάλων αποστάσεων, που μας φέρνει στην εμβέλεια.

Η BMW ισχυρίζεται ότι το iX M60 θα διανύσει 463 km με μία μόνο φόρτιση

Η πραγματική μας οδήγηση μάς έδωσε περίπου 360 χιλιόμετρα, λαμβάνοντας υπόψη την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, τις εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και τα θερμαινόμενα καθίσματα και το τιμόνι αναμμένα συνεχώς. Καθόλου άσχημα, όχι τρομερά, αλλά ακόμα περισσότερα από 100 χιλιόμετρα μακριά από το iX xDrive50 που δοκιμάσαμε πριν από μερικούς μήνες. Επομένως, εάν τα μεγαλύτερα ταξίδια και οι λιγότερες στάσεις φόρτισης είναι τα πιο σημαντικά, το M60 είναι καλύτερο να το αφήσετε έξω.

Αλλά από το εξωτερικό, θα δυσκολευτείτε να πείτε ότι ξοδέψατε επιπλέον 28.750 $ στο xDrive50. Το M60 έχει λίγα οπτικά διακριτικά χαρακτηριστικά, με εξαίρεση τα πιο σκούρα σήματα, τις γραμμές επένδυσης και τις μπλε δαγκάνες φρένων. Είναι ακόμα ένα ωραίο πράγμα και μας έχει μεγαλώσει με τον καιρό. Σίγουρα, η σχάρα είναι υπερμεγέθη και ασυγχώρητη, αλλά κατά κάποιο τρόπο ταιριάζει στην τολμηρή και τεράστια αισθητική του iX. Το Storm Bay Metallic κάνει επίσης εξαιρετική δουλειά για να τονίσει τις λεπτές γραμμές ώμου του SUV – είναι σαν το Nardo Grey, αλλά

η θερμοκρασία πήδηξε αρκετά επίπεδα προς το μπλε

Το εσωτερικό είναι ένα κιτ πρώτης κατηγορίας. Συμβαίνουν τόσα πολλά και όμως τόσο λίγα. Η διάταξη είναι καθαρή, αντίθετη και φρέσκια. Το εκτεταμένο ταμπλό τονίζει το πλάτος της καμπίνας και διαθέτει νέες διπλές οθόνες τοποθετημένες κάτω από ένα κομμάτι κυρτό γυαλί. Το μαλακό δέρμα είναι επενδεδυμένο σε όλους τους χώρους υψηλής κυκλοφορίας και υπάρχει ένας όμορφος γυάλινος διακόπτης για τα χειριστήρια των καθισμάτων και τα καντράν infotainment που κάνουν το iX να φαίνεται πιο ακριβό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Το τιμόνι έχει περίεργο σχήμα – μερικές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια κατεύθυνση είναι η δεξιά πλευρά με ταχύτητα, αλλά είναι σίγουρα τολμηρό και τολμηρό. Το ξύλινο ένθετο στην κεντρική κονσόλα είναι μια γοητευτική προσθήκη, καθώς ενσωματώνει έξυπνα τα πραγματικά κουμπιά παρακάτω, με αποτέλεσμα έναν πιο κομψό και καθαρό σχεδιασμό. Η σήραγγα διέλευσης μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων δίνει στην καμπίνα μια ευάερη αίσθηση και επιτρέπει μια βαθιά και ευρύχωρη κεντρική κονσόλα που θα μπορούσε να καταπιεί ακόμη και την Canon 6D SLR μου.

Μας αρέσει επίσης η ειδική θήκη τηλεφώνου ακριβώς πάνω από τον περιστροφικό επιλογέα. Η πίσω καμπίνα είναι εξίσου ευρύχωρη με δικό της ξεχωριστό σύστημα κλιματισμού και υποδοχές USB ενσωματωμένες στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων. Ο χώρος για τα κεφάλια και τα πόδια είναι εξαιρετικός, στο ίδιο επίπεδο με το X5, εν μέρει επειδή η ηλιοροφή δεν είναι ανασυρόμενη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πιάσει πολύτιμο χώρο.

Η BMW iX M60 είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε – ένα πιο ισχυρό iX με περισσότερη ισχύ και λιγότερη εμβέλεια, αλλά δεν βρήκαμε πολύ αξιόλογη αξία και χρηστικότητα από αυτή την πρόσθετη γεύση και δυστυχώς δεν προσθέτει περισσότερο βάθος στο εμπειρία. Το M60 οδηγεί εξαιρετικά καλά και είναι ένα εξαιρετικά ικανό ηλεκτρικό SUV, αλλά το ίδιο ισχύει και για το φθηνότερο xDrive50. Φαίνεται το ίδιο, και ενώ ποτέ δεν παραπονιόμαστε για υπερβολική ισχύ, πιστεύουμε ότι το xDrive50 το κάνει σωστά. Το M60 είναι υπερβολικό, αλλά είμαστε σίγουροι ότι είναι η τέλεια ποσότητα για κάποιους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *