Χρειάζεστε θερμαινόμενο τιμόνι;

Ορισμένα χαρακτηριστικά έχουν εμφανιστεί στα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που μπορεί να φαινόταν σαν περιττή πολυτέλεια στην αρχή, αλλά γρήγορα έγιναν βασικό μέρος του βασικού εξοπλισμού των περισσότερων οχημάτων. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συνάντησα για πρώτη φορά λίγο περισσότερο από μια δεκαετία πριν και το οποίο στην αρχή φαινόταν εντελώς περιττό ήταν ένα θερμαινόμενο τιμόνι, αλλά χρειάζεστε ένα θερμαινόμενο τιμόνι και θα γίνουν ποτέ ένα κοινό τυπικό χαρακτηριστικό σε αυτοκίνητα μαζικής αγοράς, φορτηγά και SUV ?

Εάν πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε θερμαινόμενο τιμόνι, πιθανότατα οφείλεται στο ότι δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα όταν ξεκινάτε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητό σας σε μια παγωμένη μέρα. Μόλις αντιμετωπίσετε ένα θερμαινόμενο τιμόνι που ζεσταίνει τα χέρια σας σχεδόν αμέσως όταν το υπόλοιπο εσωτερικό του οχήματος είναι σχεδόν παγωμένο, δεν θα θέλετε ποτέ να μείνετε ξανά χωρίς ένα.
Τι είναι το θερμαινόμενο τιμόνι;

Ένα θερμαινόμενο τιμόνι είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο τιμόνι, αλλά με την προσθήκη ενός θερμαντικού στοιχείου στο εσωτερικό για να κρατάτε τα χέρια σας ζεστά. Ορισμένα θερμαινόμενα τιμόνια διαθέτουν ακόμη χειριστήρια που σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία πάνω-κάτω ανάλογα με την άνεσή σας.

Η πρώτη μου εμπειρία με θερμαινόμενο τιμόνι

Όταν συνέβη το παγκόσμιο οικονομικό κραχ το 2007/8, εργαζόμουν σε μια αντιπροσωπεία της Land Rover ως διευθυντής πωλήσεων και για πολλούς λόγους η τεράστια εταιρεία στην οποία εργαζόμουν δεν μας επέτρεπε να καταχωρήσουμε και νέα οχήματα επίδειξης. Η προσωπική χρήση ενός “demo” ήταν μέρος του πακέτου αντικατάστασής μας, αλλά αυτά τα demo έβγαιναν πάντα προς πώληση όταν έφταναν στην ηλικία των τριών μηνών και το LR3 μου είχε περάσει αυτό το σημείο και πουλήθηκε.

Ο μόνος διαδηλωτής που δεν είχε πουληθεί και δεν χρησιμοποιήθηκε ήδη από άλλον υπάλληλο ήταν ένα Range Rover Vogue. Παρόλο που ήταν ένα επίπεδο πάνω από τον βαθμό αμοιβής μου, ήταν το μόνο όχημα που μου είχε απομείνει για να πάω στη δουλειά και να επιστρέψω, οπότε άρχισα να το χρησιμοποιώ. Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να νιώσεις τον πόνο μου;

Τέλος πάντων, ετοιμαζόμουν να πάω στη δουλειά το πρώτο πρωί αφού οδηγούσα στο σπίτι το προηγούμενο βράδυ με το Range Rover και η θερμοκρασία έξω ήταν πολύ κάτω από το μηδέν. Αφού ξέσπασα τον πάγο από το παρμπρίζ και τα πλαϊνά παράθυρα, μπήκα στο Range Rover για να ξεκινήσω τις μετακινήσεις μου και παρατήρησα ότι υπήρχε ένα κουμπί στο ταμπλό για ένα θερμαινόμενο τιμόνι. Αυτό δεν ήταν τυπικό χαρακτηριστικό εκείνη την εποχή, αλλά όποιος παρήγγειλε το demo από τη Land Rover πρέπει να το είχε καθορίσει ως επιλογή.

Μέχρι αυτό το σημείο, πάντα σκεφτόμουν το θερμαινόμενο τιμόνι ως ένα περιττό χαρακτηριστικό πολυτέλειας που θα το πλήρωνε μόνο κάποιος με περισσότερα χρήματα παρά λογική. Ωστόσο, έκανε πολύ κρύο μέσα στο Range Rover και δεδομένου ότι ήταν ένα μοντέλο ντίζελ που δεν είχε προθερμαντήρα, θα χρειαζόταν αρκετός χρόνος για να ζεστάνει ο θερμαντήρας την καμπίνα αρκετά για να νιώσω άνετα.

Θα έπαιρνα λοιπόν ό,τι μπορούσα να πάρω από άποψη θερμότητας και θα πατούσα το κουμπί για να ανάψω το θερμαινόμενο τιμόνι. Μπορώ να περιγράψω αυτό που συνέβη στη συνέχεια ως κάτι σαν αποκάλυψη. Κανείς δεν θα εκπλαγεί αν άκουγε ότι τα χέρια μου μεταμορφώθηκαν σχεδόν αμέσως από παγωμένα εξαρτήματα που μόλις και μετά βίας μπορούσα να νιώσω σε υπέροχα ζεστά χέρια που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο χαρούμενα.

Aftermarket θερμαινόμενο κάλυμμα για τιμόνι

Αλλά τα ζεστά μου χέρια με έκαναν και τους υπόλοιπους να νιώθω πιο ζεστοί και πιο άνετοι από ό,τι θα πίστευα ποτέ δυνατό χάρη σε αυτό το ανόητο μικρό χαρακτηριστικό που προηγουμένως απέρριψα ως λίγο σπατάλη χρημάτων.

Τις επόμενες μέρες άδραξα κάθε ευκαιρία για να κουράσω τους ασυνείδητους ανθρώπους με ιστορίες για τις χαρές των θερμαινόμενων τιμονιών και κάθε όχημα κορυφαίων προδιαγραφών που παραγγείλαμε για απόθεμα ή για λόγους επίδειξης από εκείνο το σημείο και μετά έπρεπε να έχει ένα θερμαινόμενο τιμόνι.

Πόσο κοστίζει ένα θερμαινόμενο τιμόνι;

Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα θερμαινόμενο τιμόνι από το εργοστάσιο ως μέρος των προδιαγραφών που επιθυμείτε ή μπορείτε να προμηθευτείτε ένα θερμαινόμενο τιμόνι μετά την αγορά και να το τοποθετήσετε εκ των υστέρων σε σχεδόν οποιοδήποτε όχημα. Ένα θερμαινόμενο κάλυμμα τιμονιού μετά την αγορά είναι μια φθηνή επιλογή που μπορεί να ξεκινήσει από λιγότερο από 10 $, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε θερμαινόμενα τιμόνια δευτερεύουσας αγοράς που μπορεί να κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια ή ακόμη και τετραψήφια.

Τα θερμαινόμενα καλύμματα τιμονιού aftermarket είναι λίγο τυρώδη αν με ρωτάτε. Εάν έχετε ένα παλιό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτε καθημερινά και ζείτε κάπου που έχει τακτικά χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, προμηθευτείτε οπωσδήποτε ένα θερμαινόμενο κάλυμμα τιμονιού. Δεν έχει σημασία πώς φαίνεται και θα αλλάξει αυτές τις πρώτες πρωινές μετακινήσεις στο κρύο, ειδικά αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα αυτοκίνητο που διαθέτει θερμαινόμενους τροχούς. Ένα ανταλλακτικό τιμόνι που τυχαίνει να θερμαίνεται είναι μια ακριβή τροποποίηση. Εάν κάνετε αποκατάσταση ενός οχήματος ή εργάζεστε σε ένα έργο resto mod, ακολουθήστε οπωσδήποτε αυτή τη διαδρομή. Δεν θα το μετανιώσεις.

Για μένα, τα καλύτερα θερμαινόμενα τιμόνια είναι αυτά που τοποθετούνται στο εργοστάσιο και αν είναι διαθέσιμη επιλογή για το νέο αυτοκίνητο που εξετάζετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει αυτό το πλαίσιο. Δυστυχώς, πολλές φορές ένα θερμαινόμενο τιμόνι προσφέρεται μόνο ως μέρος ενός πακέτου κρύου καιρού ή χειμώνα που περιλαμβάνει άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να θέλετε ή όχι και που μπορούν να προσθέσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στην τιμή του οχήματος.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αγοράσετε ένα ολοκαίνουργιο Nissan Rogue SV και πρέπει οπωσδήποτε να έχετε θερμαινόμενο τιμόνι. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε ένα είναι προσθέτοντας το πακέτο SV Premium στην τυπική προδιαγραφή SV. Εκτός από το θερμαινόμενο τιμόνι με δερμάτινη επένδυση, θα έχετε επίσης θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, επενδύσεις από δερματίνη, πίσω αλεξήλιο, πανοραμική ηλιοροφή με δύο πάνελ, ράγες οροφής και ηλεκτρική πίσω πόρτα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μικρή παρτίδα προσθέτει 2.660 $ στην τιμή του Rogue SV, που είναι πολλά χρήματα αν το μόνο που πραγματικά ήθελες ήταν το θερμαινόμενο τιμόνι.

Διάγραμμα που δείχνει το θερμαντικό στοιχείο σε θερμαινόμενο τιμόνι

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να μάθετε για μερικά από τα καλύτερα προϊόντα, υπηρεσίες και εταιρείες που έχω βρει για αγορά, πώληση και βοήθεια με την ιδιοκτησία οχήματος, ανατρέξτε στη σελίδα Προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες εδώ.

Μπορείτε να καλύψετε ένα θερμαινόμενο τιμόνι;

Εάν έχετε θερμαινόμενο τιμόνι, δεν πρέπει να το καλύπτετε με οτιδήποτε μπορεί να μονώσει έναντι της θερμότητας, όπως κάποιο είδος καλύμματος τιμονιού, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του τιμονιού εάν είναι ενεργοποιημένο.

Ποια αυτοκίνητα έχουν θερμαινόμενα τιμόνια;

Όταν εισήχθη για πρώτη φορά, τα θερμαινόμενα τιμόνια προσφέρονταν μόνο ως προαιρετική επιλογή σε πολυτελή αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχουν φιλτραριστεί σε μοντέλα μαζικής αγοράς και τα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού των περισσότερων νέων αυτοκινήτων μπορούν πλέον να καθοριστούν με θερμαινόμενο τιμόνι ρόδα.

Χρειάζεστε θερμαινόμενο τιμόνι;

Κανείς δεν χρειάζεται πραγματικά ένα θερμαινόμενο τιμόνι, αλλά είναι ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό να το έχετε εάν ζείτε σε ένα μέρος της χώρας που έχει τσουχτερό κρύο το χειμώνα και όταν οδηγείτε ένα όχημα με θερμαινόμενο τιμόνι μια κρύα μέρα ποτέ δεν θα θέλετε να μείνετε χωρίς ένα. Ας το παραδεχτούμε. Κανείς δεν χρειάζεται πραγματικά κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα ή ακόμα και φρένα ABS, αλλά αυτές τις μέρες οι περισσότεροι από εμάς δεν θα αγόραζαν ένα νέο αυτοκίνητο χωρίς αυτά.

Ένα θερμαινόμενο τιμόνι πιθανότατα δεν ανήκει στην κατηγορία των χαρακτηριστικών που μια μέρα θα είναι στάνταρ εξοπλισμός ακόμη και στα φθηνότερα νέα αυτοκίνητα, όπως το κλιματιστικό σήμερα, αλλά τα θερμαινόμενα τιμόνια θα γίνουν σίγουρα πιο συνηθισμένα και όλα τα πολυτελή αυτοκίνητα πιθανότατα θα τα έχουν πριν από πολύ καιρό.

Leave a Comment