Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave

Το Buick Enclave είναι λίγο σπάνιο αυτές τις μέρες, καθώς είναι ένα SUV που στην πραγματικότητα έχει γίνει μικρότερο με την πάροδο του χρόνου. Το Enclave κυκλοφορεί μόλις από το έτος μοντέλου του 2008, αλλά αφού ξεκίνησε τη ζωή του ως SUV πλήρους μεγέθους, το Buick Enclave μετατράπηκε σε ένα crossover SUV μεσαίου μεγέθους για το μοντέλο του 2018. Και στις δύο όψεις, το Buick Enclave είναι ένα όχημα που αξίζει να το κοιτάξετε, οπότε ορίστε τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave.

Ιστορία Buick Enclaves

Το Buick Enclave ξεκίνησε την παραγωγή τον Απρίλιο του 2007 ως έτος μοντέλου του 2008 αφού έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής το 2006. Το Enclave είναι κατασκευασμένο στην ίδια πλατφόρμα GM Lambda με τα Saturn Outlook, GMC Acadia και Chevrolet Traverse, αλλά το Enclave ήταν το πρώτο μοντέλο της GM που εμφανίστηκε με αυτή τη νέα πλατφόρμα. Υπήρξαν δύο γενιές του Buick Enclave μέχρι σήμερα και μάλλον είναι δίκαιο να πούμε ότι υπάρχουν λίγα οχήματα γύρω μας αυτή τη στιγμή που έχουν υποστεί μια τόσο δραματική μεταμόρφωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρώτη γενιά Buick Enclave (2007-2017)

Όταν έφτασε για πρώτη φορά το Enclave, ήταν ένα crossover SUV πλήρους μεγέθους που μπορούσε να φιλοξενήσει έως και οκτώ άτομα. Στην τυπική του μορφή, το Enclave είχε δύο καρέκλες καπετάνιου στη δεύτερη σειρά, αλλά ένα προαιρετικό δεύτερο κάθισμα στον πάγκο επέκτεινε τη χωρητικότητα αυτού του προσθιοκίνητου SUV σε οκτώ θέσεις. Αν ψάχνετε για ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave πρώτης γενιάς, ίσως είναι καλή ιδέα να αποφασίσετε από την αρχή ποια διάταξη καθισμάτων σας ταιριάζει καλύτερα.

Το μοντέλο του πρώτου έτους κινούνταν αποκλειστικά από τον γνωστό κινητήρα V-6 των 3,6 λίτρων της GM που απέδιδε 275 ίππους και συνδυαζόταν με ένα τυπικό αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Εάν παραλείψετε το μοντέλο του πρώτου έτους και αντ ‘αυτού προτιμήσετε ένα μοντέλο του 2009, θα έχετε το πλεονέκτημα μιας πιο ισχυρής έκδοσης με άμεσο ψεκασμό αυτού του κινητήρα V-6 που αποδίδει 288 ίππους και 270 λίβρες πόδια. της ροπής.

Μια σημαντική ανανέωση του Enclave ήρθε για το μοντέλο του 2013 και ήταν εδώ που η ελαφρώς ξένη εμφάνιση απορρίφθηκε για κάτι λίγο πιο μοντέρνο και κομψό. Το μοντέλο του 2013 απέκτησε νέα μάσκα και φώτα ημέρας LED, φώτα ομίχλης και πίσω φώτα, ενώ το εσωτερικό έγινε λίγο πιο αριστοκρατικό με πιο απαλά υλικά, ατμοσφαιρικό φωτισμό και πολύ βελτιωμένο σύστημα ψυχαγωγίας.

Buick Enclave δεύτερης γενιάς (2018–σήμερα)

Δέκα χρόνια είναι μια πολύ μεγάλη διάρκεια παραγωγής για ένα SUV προτού παρουσιαστεί μια νέα γενιά, αλλά τόσος χρόνος χρειάστηκε η GM για να μας φέρει ένα ολοκαίνουργιο Buick Enclave δεύτερης γενιάς για το μοντέλο του 2018.
Αρκεί να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο μοντέλο του 2018 για να δείτε τι τεράστια βελτίωση ήταν το στυλ του σε σχέση με τον προκάτοχό του, ειδικά αν συγκρίνετε την εμφάνισή του με το pre-facelift της πρώτης γενιάς.

Εκτός από μια τεράστια αλλαγή στην εμφάνιση του Enclave, η δεύτερη γενιά εγκαινίασε επίσης μια νέα θέση στην αγορά για το Enclave ως μεσαίου μεγέθους, πιο premium μοντέλο από τον προκάτοχό του. Αντί να μάχεται για μερίδιο αγοράς με ορισμένους από τους σταθερούς της GM, η δεύτερη γενιά Buick Enclave έχει γίνει πλέον άμεσος ανταγωνιστής των Volvo XC90, Infiniti QX60 και Acura MDX.

Το Enclave δεύτερης γενιάς έχει κολλήσει στην τυπική μορφή μπροστινής κίνησης με τετρακίνηση ως διαθέσιμη επιλογή, αλλά ο κινητήρας V-6 των 3,6 λίτρων της Buick αποδίδει τώρα 310 ίππους και 266 λίβρες-πόδια. ροπής και συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Πόσο δημοφιλές είναι το Buick Enclave;

Οι πωλήσεις Enclave άρχισαν να κορυφώνονται με την άφιξη του αναβαθμισμένου μοντέλου πρώτης γενιάς το 2013. Το πρώτο μοντέλο του Buick Enclave (2008) πούλησε 44.706 και οι αριθμοί αυξάνονταν σταθερά κάθε χρόνο έως ότου πουλήθηκαν 58.392 μονάδες το 2011. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά μερικές χιλιάδες το 2012, ίσως επειδή ένα ανανεωμένο μοντέλο του 2013 ήταν κοντά στον ορίζοντα, αλλά όταν το ανανεωμένο μοντέλο έφτασε το 2013, είδε το Enclave να σπάει το φράγμα των 60 χιλιάδων πωλήσεων τα επόμενα τρία χρόνια.

Μετά την αρχική δημοτικότητα των πρώτων τριών ετών της πρώτης γενιάς του facelift, οι πωλήσεις μειώθηκαν ξανά το 2016 και το 2017 σε 52.028 και 48.564 αντίστοιχα. Αυτές οι απώλειες ανακτήθηκαν όταν έφτασε η ολοκαίνουργια δεύτερη γενιά, αλλά το 2020 οι πωλήσεις ήταν οι χαμηλότερες στην ιστορία του οχήματος. αποτέλεσμα του κορωνοϊού – της πανδημίας.

Ο θύλακας Buick διατηρεί την αξία του;

Τα crossover Unibody όπως το Buick Enclave δεν έχουν την αξία τους τόσο καλά όσο τα παραδοσιακά SUV με σκάλες, επομένως ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave που είναι τριών ετών θα κοστίζει πιθανώς περίπου το μισό από αυτό που κοστίζει καινούργιο. Αυτό ακούγεται σαν ανησυχητικό επίπεδο απόσβεσης, αλλά στην πραγματικότητα είναι σχεδόν κατά μέσο όρο για το τμήμα και κάνει ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave να μοιάζει με δελεαστική αγορά μεταχειρισμένων.

Είναι αξιόπιστο το Buck Enclave;

Προτού καν εξετάσετε το ενδεχόμενο να ελέγξετε ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave προς πώληση στην περιοχή σας, πρέπει να ξέρετε εάν θα είναι αξιόπιστο και μπορώ να σας πω ότι το Enclave είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά την αξιοπιστία. Δεν είναι ακριβώς το πιο αξιόπιστο όχημα που μπορείτε να αγοράσετε στην κατηγορία του, αλλά δεν είναι και το χειρότερο, επομένως είναι λογικό να αναζητήσετε ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave που να έχει καλή εξυπηρέτηση.

Το Buick Enclave έχει πρόβλημα μετάδοσης;

Το μόνο πρόβλημα που πρέπει να αναζητήσετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave είναι ένα πρόβλημα μετάδοσης. Εάν παρατηρήσετε ότι το Enclave αρχίζει να κουνιέται ή να χτυπά ενώ επιταχύνει ή αλλάζει ταχύτητα κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής οδήγησης, ίσως θελήσετε να απομακρυνθείτε από αυτό. Εάν παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα, θα είναι συνήθως όταν το Buick έχει διανύσει περίπου 90.000 μίλια, επομένως φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη μετάδοση ενός μεταχειρισμένου Buick Enclave που πλησιάζει τα 100.000 μίλια.

Ποια χρονιά μοντέλου Buick Enclave πρέπει να αποφύγετε;

Το μεταχειρισμένο έτος μοντέλου Buick Enclave που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο προβλημάτων αξιοπιστίας είναι το Buick Enclave 2008. Δεν ήταν ασυνήθιστο για τους ιδιοκτήτες του Buick Enclave του 2008 να βρεθούν με ένα όχημα που αρνιόταν να αλλάξει ταχύτητα από τη μία ταχύτητα στην επόμενη, αλλά επειδή αυτό δεν συνέβαινε μέχρι που το Enclave είχε κάνει περισσότερα από 100 χιλιάδες μίλια. σπάνια καλύπτονταν από την εγγύηση.

Η επιδιόρθωση του προβλήματος μπορεί να κοστίσει έως και 3.500 $, αλλά τα καλά νέα είναι ότι αν μπείτε στον πειρασμό από ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave του 2008, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει επιλύσει το πρόβλημα μέχρι τώρα, εφόσον έχει κάνει αυτού του είδους τα χιλιόμετρα.

Είναι οι Buick Enclaves καλές στο φυσικό αέριο;

Η EPA βαθμολογεί το αρχικό Buick Enclave του 2008 για οικονομία καυσίμου στα 16 mpg στην πόλη, 24 mpg σε αυτοκινητόδρομο και 19 mpg συνδυαστικά σε μορφή εμπρός κίνησης, ενώ τα μοντέλα AWD σημείωσαν παρόμοια βαθμολογία 16/22/18 mpg, αντίστοιχα. Προχωρήστε στο Buick Enclave δεύτερης γενιάς και τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται λίγο καλύτερα με το Buick Enclave (FWD) 2018 που κερδίζει αξιολογήσεις οικονομίας καυσίμου EPA 18 mpg πόλης, 26 mpg αυτοκινητόδρομου και 21 mpg συνδυαστικά. Η πρόσθετη ικανότητα της τετρακίνησης μειώνει μόλις 1 mpg από κάθε μία από αυτές τις φιγούρες.

Πόσες θέσεις σε ένα Buick Enclave;

Το Buick Enclave πρώτης γενιάς χωράει επτά άτομα στην τυπική του μορφή με την επιλογή ενός πάγκου δεύτερης σειράς αντί για τις δύο καρέκλες του καπετάνιου που έχουν τη μέγιστη χωρητικότητα έως και οκτώ. Τα μοντέλα δεύτερης γενιάς είναι επταθέσια SUV, αλλά διαθέτουν χώρο τρίτης σειράς άνω του μέσου όρου και η πρόσβαση είναι επίσης αρκετά καλή.

Είναι το Buick Enclave AWD;

Το Buick Enclave είναι ένα μοντέλο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς στην τυπική του μορφή, αλλά η τετρακίνηση είναι διαθέσιμη σχεδόν σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού. Τα βασικά μοντέλα τείνουν να είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητα, αλλά αρκετά μεταχειρισμένα μοντέλα Buick Enclave που θα συναντήσετε θα έχουν αναβαθμιστεί ώστε να περιλαμβάνουν AWD. Το προαιρετικό σύστημα AWD δεν κάνει το Enclave κανενός είδους εκτός δρόμου ανταγωνιστή του Jeep Wrangler, αλλά δίνει στο μεσαίου μεγέθους SUV Buick ένα επιπλέον στοιχείο σιγουριάς όταν οι συνθήκες του δρόμου χειροτερεύουν.

Πόσο ασφαλές είναι το Buck Enclave;

Ακόμη και αν επιστρέφουμε στα πρώτα του μοντέλα, το Buick Encore ήταν πάντα ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στην κατηγορία του. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave ως οικογενειακό αυτοκίνητο, κάτι που πιθανώς θα κάνουν οι περισσότεροι αγοραστές, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το μεταχειρισμένο Buick Enclave είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην κατηγορία του.
Ενώ τα φρένα αντιμπλοκαρίσματος, ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας και οι έξι αερόσακοι θα θεωρούνταν δεδομένα σήμερα σε ένα νέο όχημα αυτής της κατηγορίας, το Buick Enclave του 2008 επρόκειτο να τα συμπεριλάβει ως μέρος του στάνταρ εξοπλισμού του εκείνη την εποχή. Στη συνέχεια, το 2008, το NHTSA έδωσε στο Buick Enclave μια πλήρη συνολική βαθμολογία ασφάλειας πέντε αστέρων και το IIHS το ονόμασε Top Safety Pick.

Αυτές οι αξιολογήσεις παρέμειναν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του Enclave πρώτης γενιάς, αλλά αν η κατάσταση Top Safety Pick είναι μεγάλη υπόθεση για εσάς, αξίζει να γνωρίζετε ότι η Buick δεν κατάφερε να επιτύχει αυτό το επίπεδο από την εισαγωγή της νέας δεύτερης γενιάς.

Είναι γρήγορο το Buick Enclave;

Αν και το Buick Enclave του 2009 ήταν ένα αρκετά μεγάλο και βαρύ όχημα, η αυξημένη ισχύς του κινητήρα V-6 των 3,6 λίτρων σήμαινε ότι μπορούσε να φτάσει από τα 0 στα 60 mph σε αρκετά εντυπωσιακά 7,5 δευτερόλεπτα. Τα μοντέλα δεύτερης γενιάς από το 2018 και μετά είναι ομαλά.

Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές του Buick Enclave;

Το Buick Enclave έχει άφθονο ανταγωνισμό καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί τόσο τους αντιπάλους της μαζικής αγοράς και της πολυτέλειας όσο και τα μεσαίου και πλήρους μεγέθους SUV. Τα μοντέλα πρώτης γενιάς μάχονται για την προσοχή ενάντια σε μοντέλα όπως τα Ford Explorer, Ford Flex, Honda Pilot και Toyota Highlander.

Εάν ενδιαφέρεστε για ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave δεύτερης γενιάς, τότε οι ανταγωνιστές που πιθανότατα θα θέλετε να εξετάσετε περιλαμβάνουν τα Acura MDX, Infiniti QX60, Mazda CX-9, Subaru Ascent, Volvo XC90 και πολλά άλλα.

Πόσο διαρκεί ένας θύλακας Buick;

Υπάρχουν πολλοί θύλακες Buick του 2008 που εξακολουθούν να είναι ισχυροί, επομένως δεν υπάρχει λόγος για έναν καλά συντηρημένο θύλακα να μην διαρκέσει 15 χρόνια ή περισσότερο. Το κλειδί για αυτό είναι φυσικά το ιστορικό συντήρησης και σέρβις και το να μην έχεις διανύσει πάρα πολλά μίλια. Θα έλεγα ότι τα 200.000 μίλια είναι περίπου το όριο για ένα όχημα αυτού του τύπου, οπότε αν πρόκειται να κάνετε κατά μέσο όρο μίλια και θέλετε να διατηρήσετε ένα Enclave για πέντε χρόνια, θα πρότεινα να αποφύγετε οτιδήποτε έχει περισσότερα από 120.000 μίλια.

Είναι ακριβή η συντήρηση των θύλακων Buick;

Το ετήσιο κόστος συντήρησης ενός Buick Enclave είναι 720 $, γεγονός που καθιστά πιο ακριβό τη συντήρηση από ένα Acura MDX (571 $) αλλά φθηνότερο από ένα Volvo XC90 (851 $). Γενικά, το ετήσιο κόστος συντήρησης ενός μεταχειρισμένου Buick Enclave είναι περίπου το μέσο όρο και δεν θα πρέπει να σας αποτρέψει από την αγορά ενός μεταχειρισμένου Buick Enclave.

Θα πρέπει να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave;

Νομίζω ότι η πιο δυνατή περίπτωση για την αγορά ενός Buick Enclave μπορεί να γίνει για σχετικά πρώιμες εκδόσεις της πρώτης γενιάς. Ευρύχωρα, άνετα, ικανά και πολύ οικονομικά, αυτά τα μοντέλα είναι εξαιρετικά οικονομικά SUV για οικογένειες που ψωνίζουν με χαμηλό προϋπολογισμό. Για πολύ κάτω από 10.000 $, μπορείτε να αποκτήσετε έναν πραγματικά σταθερό οικογενειακό μεταφορέα με πολύ λογικό κόστος λειτουργίας, αλλά το Enclave γίνεται πιο δύσκολο να το προτείνετε καθώς γίνεται νεότερο και ακριβότερο.

Με τις τιμές για τα μεταχειρισμένα μοντέλα Buick Enclave δεύτερης γενιάς να κυμαίνονται από περίπου 25.000 $ έως περισσότερα από 50.000 $, υπάρχουν πάρα πολλές καλές επιλογές για να έχει νόημα το Enclave. Αν πιστεύετε ότι το σήμα Buick αξίζει περισσότερο από το σήμα Chevy σε ένα Traverse, εξαρτάται από εσάς, αλλά για την τιμή ενός μεταχειρισμένου προηγμένου μοντέλου Buick Enclave, μερικοί πολύ γλυκοί Ευρωπαίοι και Ιάπωνες αντίπαλοι μάλλον έχουν περισσότερο νόημα.

Φυσικά, εάν θέλετε να δοκιμάσετε να αποκτήσετε ένα μεταχειρισμένο Buick Enclave ή οποιοδήποτε αριθμό άλλων μεταχειρισμένων οχημάτων σε τιμή ευκαιρίας, θα πρέπει να ελέγξετε τις κρατικές δημοπρασίες εδώ. Εκτός από τα αστυνομικά αυτοκίνητα και άλλα οχήματα που διατίθενται από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές, αυτές οι δημοπρασίες που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα περιλαμβάνουν επίσης οχήματα που κατασχέθηκαν από εγκληματικές επιχειρήσεις.

Leave a Comment