Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Mazda CX-30

Το Mazda CX-30 είναι ένα σχετικά νέο συμπαγές crossover SUV που ταιριάζει στη σειρά Mazda πάνω από το μικρότερο CX-3 και κάτω από το CX-5. Υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια, οπότε ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Mazda CX-30.

Θα διαπιστώσετε ότι το Mazda CX-30 κοστίζει περισσότερο όταν είναι ολοκαίνουργιο από ορισμένους από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, επομένως είναι λογικό να κοιτάξετε ένα μεταχειρισμένο αντ ‘αυτού αν θέλετε, αλλά η τιμή αγοράς ενός ολοκαίνουργιου έχει τεθεί σβήσατε Κατά τη γνώμη μου, το CX-30 είναι ένα από τα πιο ελκυστικά crossover που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, και νομίζω ότι είναι τόσο καλό που μόλις βγήκα και αγόρασα ένα μόνος μου!

Τι είναι το Mazda CX-30;

Το Mazda CX-30 είναι ένα subcompact crossover SUV που ξεκίνησε την παραγωγή το 2019 ως ο μεγάλος αδερφός του CX-3, αλλά εξακολουθεί να είναι λίγο μικρότερο από το CX-5. Τα καλά νέα για τους πιθανούς αγοραστές είναι ότι παρά το μικρό του αποτύπωμα, το CX-30 είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ ευρύχωρο μικρό crossover που είναι επίσης πολύ εκλεπτυσμένο. Το CX-30 είναι τέλειο για όποιον χρειάζεται ένα ευρύχωρο όχημα αλλά έχει μόνο ένα μικρό χώρο στάθμευσης ή γκαράζ για αυτό.

Μπορεί να υποθέσετε ότι το CX-30 βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το μικρότερο, αλλά με παρόμοια ονομασία, CX-3, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το CX-30 βασίζεται στην πραγματικότητα στην ίδια πλατφόρμα και είναι πολύ μηχανικά παρόμοιο με το σεντάν Mazda 3, αλλά οι περισσότερες από τις αδυναμίες του Mazda 3 έχουν αντιμετωπιστεί με το CX-30. Προσωπικά πιστεύω ότι η καταπακτή του Mazda 3 είναι το πιο ελκυστικό όχημα σε αυτόν τον τομέα της αγοράς, αλλά το CX-30 είναι καλύτερο ολοκληρωμένο και γι’ αυτό αγόρασα ένα έναντι ενός Mazda 3.

Πωλείται καλά το Mazda CX-30;

Το Mazda CX-30 πουλάει πολύ καλά καθώς η Mazda πούλησε περισσότερες από 38.000 μονάδες CX-30 το 2020, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για ένα ολοκαίνουργιο όχημα σε αυτό το τμήμα της αγοράς. Αυτό απέχει πολύ από τα 146.420 μοντέλα CX-5 της Mazda που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ εκείνη τη χρονιά, αλλά είναι νάνοι από το σύνολο των 8.335 CX-3 που πωλήθηκαν το 2020.
Παρόλο που το Mazda 3 άλλαξε 33.608 μονάδες το 2020, το CX-3 ένας μεγάλος αριθμός πωλήσεων μακριά από το 3 και πιθανότατα θα εξαφανίσει σχεδόν το CX-3 τα επόμενα ή δύο χρόνια.

Είναι το Mazda CX-30 αντικατάσταση του CX-3;

Όταν το Mazda CX-30 κυκλοφόρησε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2019, οι υπεύθυνοι της εταιρείας δυσκολεύτηκαν να επισημάνουν ότι δεν προοριζόταν ως αντικατάσταση του μικρότερου CX-3. Παρόλο που το CX-30 προοριζόταν επίσημα ως προσθήκη στην οικογένεια SUV της Mazda, η φαινομενική δημοτικότητα του CX-30 και ο μικρός αριθμός μοντέλων CX-3 που πωλήθηκαν πιθανότατα θα δουν το CX-30 να αντικαταστήσει το CX-3 εκτός εάν αποφασίσει η Mazda να επανασχεδιάσει πλήρως το CX-3 για να το διαφοροποιήσει περαιτέρω από το CX-3.

Γιατί το Mazda CX-30 είναι τόσο δημοφιλές;

Το Mazda CX-30 είναι τόσο δημοφιλές επειδή είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό subcompact crossover που διαπρέπει σχεδόν σε όλους τους τομείς που ένα όχημα όπως αυτό πρέπει να διαπρέψει για να είναι επιτυχημένο. Αν και δεν είναι τόσο προσιτό όσο πολλοί από τους βασικούς αντιπάλους του, το CX-30 είναι ένα κομμάτι πάνω από τον ανταγωνισμό όσον αφορά το στυλ, την ποιότητα και τη φινέτσα. Ωστόσο, εάν ο προϋπολογισμός σας δεν εκτείνεται σε ένα παρόμοιο όχημα από μια μάρκα κύρους όπως η Audi, η BMW, η Mercedes-Benz, η Lexus, η Cadillac ή η Lincoln, μπορείτε να έχετε τα ίδια επίπεδα στυλ και ποιότητας από τη Mazda με πολύ λιγότερα χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι μοντέλα της Mazda όπως το CX-30 βρίσκονται πλέον στο χώρο μεταξύ της μαζικής αγοράς και των μάρκες πολυτελείας.

Σκεφτείτε τη Mazda μαζί με μάρκες όπως η Buick και η GMC που προσπαθούν επίσης να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ πολυτέλειας και μαζικής αγοράς. Ενώ η Lincoln υποτίθεται ότι είναι μια πραγματική μάρκα πολυτελείας, θα πρότεινα ότι μια μάρκα Lincoln δεν δικαιολογεί μια τόσο μεγάλη διαφορά τιμής από τη Mazda αυτές τις μέρες.

Πάρτε το Lincoln Corsair, το οποίο είναι το νεότερο μικρό crossover SUV της μάρκας. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Mazda CX-30 – αλλά μόνο – αλλά το Lincoln κοστίζει σχεδόν 50 τοις εκατό περισσότερο από το Mazda CX-30. Θα πήγαινα για το Mazda και θα εξοικονομούσα χρήματα, αλλά ίσως να είμαι μόνο εγώ, καθώς δεν θεωρώ τη μάρκα Lincoln τόσο διάσημη όσο η Mercedes ή η BMW.

Leave a Comment