Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Ford Explorer

Το Ford Explorer είναι ένα όχημα που έχει αλλάξει πολύ με τα χρόνια. Ξεκίνησε ως ένα δίθυρο συμπαγές SUV, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα μεσαίου μεγέθους SUV και από το 2010 μετατράπηκε σε ένα πλήρως μοντέρνο crossover SUV μεσαίου μεγέθους. Παρόλο που είναι εξαιρετικά οχήματα, μπορεί να είναι αρκετά ακριβά για ένα μη πολυτελές μοντέλο όταν τα αγοράζετε καινούργια, οπότε ορίστε τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Ford Explorer.

Πόσο καιρό είναι στην παραγωγή το Ford Explorer;

Το 1990, η Ford έβαλε στην παραγωγή την πρώτη της έκδοση του Explorer, λανσάροντάς τον ως έτος μοντέλου του 1991, εξακολουθεί να είναι στην παραγωγή σήμερα, και παρά τις αξιοσημείωτες αλλαγές, δεν υπήρξε ποτέ διακοπή στην παραγωγή. Εκείνη την εποχή, ήταν ένα δίθυρο συμπαγές SUV που ακολούθησε τα βήματα του Bronco II αλλά μοιραζόταν περισσότερα όσον αφορά την εμφάνιση και τα εξαρτήματα με το Ford Ranger της εποχής.

Γιατί το Ford Explorer είναι τόσο δημοφιλές;

Το Ford Explorer ήταν πάντα δημοφιλές επειδή ήταν πάντα ένα κομψό, άνετο και ικανό όχημα που φαίνεται να καταλαβαίνει πάντα τι θέλουν οι αγοραστές εκείνη τη στιγμή. Το Ford Explorer πουλούσε πάντα καλά σε όλες τις εκφάνσεις του, αν και οι πωλήσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία από το μοντέλο του 2008 έως ότου τα πράγματα άρχισαν να ανακάμπτουν δραματικά το 2011.

Πόσο δημοφιλές είναι το Ford Explorer;

Όταν το Ford Explorer πρωτοεμφανίστηκε το 1990, πούλησε εντυπωσιακές 140.509 μονάδες, αλλά ακόμη και αυτός ο εντυπωσιακός αριθμός επιδεινώθηκε ένα χρόνο αργότερα, όταν οι πωλήσεις του Explorer υπερδιπλασιάστηκαν σε 282.837. Οι πωλήσεις παρέμειναν σε αυτό το επίπεδο μέχρι το 1995, όταν μειώθηκαν λιγότερο από 5.000 μονάδες λιγότερες από το μαγικό όριο των 400.000, αλλά αυτός ο αριθμός επιτεύχθηκε το 1996 πριν ο Explorer είχε την καλύτερη χρονιά πωλήσεών του ποτέ με 445.157 πωλήσεις το 2000.

Στη συνέχεια, οι πωλήσεις έπεσαν ξανά κάτω από τις 400.000 το 2003 καθώς εισήλθε σε μια μάλλον δραματική πτώση, φτάνοντας στο άθλιο πάτο των 52.190 το 2009. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε 135.179 το 2011 και το 2015 ο Explorer διαμορφώθηκε σε ένα σταθερό μοτίβο παραδόσεων 5,00 ανά έτος.

Ακόμη και πριν μπούμε στις λεπτομέρειες των διαφορετικών γενεών του Ford Explorer, το γεγονός ότι οι πωλήσεις ήταν τόσο χαμηλές μεταξύ 2006 και 2010 θα πρέπει να σας πει ότι αυτά είναι χρόνια μοντέλων που πρέπει να είστε ύποπτοι αν θέλετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Ford Explorer. .

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να μάθετε για μερικά από τα καλύτερα προϊόντα, υπηρεσίες και εταιρείες που έχω βρει για αγορά, πώληση και βοήθεια με την ιδιοκτησία οχήματος, ανατρέξτε στη σελίδα Προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες εδώ. Εκτός από το να σας λέω πού να πάτε για να πάρετε τις πολύ χαμηλότερες τιμές σε καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα, καλύπτω επίσης οικονομικά, ασφάλειες, ανταλλακτικά, λεπτομέρειες και άλλα πράγματα.

Η τέταρτη γενιά Ford Explorer

Υπήρξαν έξι διαφορετικές γενιές του Ford Explorer. Η πρώτη γενιά Ford Explorer ήταν διαθέσιμη για τα μοντέλα 1991-1994 και μια δεύτερη γενιά ήταν μια κάπως εξελικτική εξέλιξη για τα μοντέλα 1995-2003. Και οι δύο γενιές ήταν διαθέσιμες σε τρίθυρες και πεντάθυρες παραλλαγές, αλλά το πεντάθυρο Explorer δεύτερης γενιάς άντεξε μόνο μέχρι το 2001, ενώ το τρίθυρο συνεχίστηκε μέχρι το 2003.

Ο πρώτος σωστός επανασχεδιασμός του Ford Explorer ήρθε με την τρίτη γενιά που κάλυπτε το έτος μοντέλου 2002 έως 2005 και αυτή ήταν η πρώτη έκδοση του Explorer που δεν ήταν φορτηγό Ranger με πίσω πόρτα. Αν και η τρίτη γενιά διατήρησε την πρόσβαση στην τετρακίνηση, το εξωτερικό ήταν πολύ πιο hatchback από το SUV.

Ο Explorer άρχισε να μοιάζει περισσότερο με SUV με την άφιξη της τέταρτης γενιάς για το μοντέλο του 2006, και αυτή η έκδοση χτίστηκε σε ένα νέο πλαίσιο και επωφελήθηκε από ένα ιδιαίτερα ενημερωμένο εσωτερικό. Αυτό το μοντέλο συνεχίστηκε μέχρι το έτος μοντέλου του 2010 και ένα εντελώς επανασχεδιασμένο Ford Explorer πέμπτης γενιάς έφτασε για το μοντέλο του 2011, το οποίο είδε την κατασκευή πλαισίου σκάλας με βάση το φορτηγό να πέσει προς όφελος μιας πλατφόρμας crossover unibody.

Ο επανασχεδιασμός του Explorer πέμπτης γενιάς αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένος και η Ford πούλησε περισσότερα από τα διπλάσια μοντέλα πέμπτης γενιάς το 2011 σε σχέση με την τέταρτη γενιά που πούλησε το προηγούμενο έτος. Η πέμπτη γενιά συνέχισε να βλέπει τις πωλήσεις να αυξάνονται σχεδόν κάθε χρόνο μέχρι που αντικαταστάθηκε από μια νέα έκτη γενιά για το έτος μοντέλου 2019.

Η έκτη γενιά σηματοδοτεί μια ριζική αλλαγή για το Explorer, καθώς είναι πλέον κατασκευασμένο σε μια πλατφόρμα με κίνηση στους πίσω τροχούς και τα σπορ διαπιστευτήριά του βελτιώθηκαν περαιτέρω με την εισαγωγή μιας παραλλαγής ST για πρώτη φορά.

Πόσο καλά κρατά την αξία του το Ford Explorer;

Ένα Ford Explorer υποτιμάται περίπου 32% τα πρώτα τρία χρόνια και 36.000 μίλια, και ένα παράδειγμα πενταετίας με 60.000 μίλια θα έχει χάσει περίπου το 51% της αρχικής λιανικής του τιμής. Αυτό είναι περίπου το ίδιο επίπεδο απόσβεσης με ένα Chevy Traverse, αν και το Traverse θα έχει υποτιμηθεί λίγο περισσότερο από το Ford μετά από πέντε χρόνια.

Το ποσοστό που πέφτει το Ford Explorer είναι περίπου το ίδιο για το μάθημα, αλλά είναι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό εάν σκέφτεστε μια έκδοση υψηλών προδιαγραφών του Explorer. Γι’ αυτό ακόμη και ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο Ford Explorer προσφέρει πολύ καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής από ένα ολοκαίνουργιο, το οποίο νομίζω ότι είναι λίγο υπερτιμημένο.

Είναι αξιόπιστο το Ford Explorer;

Το Ford Explorer δεν είναι χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας και δεν πρέπει πάντα να προσέχετε τα παλαιότερα μοντέλα. Ο Explorer του 2002 είναι αυτός που μάλλον θέλετε να αποφύγετε, αλλά τα προβλήματα με αυτό το μοντέλο συνεχίστηκαν σε μικρότερο βαθμό έως ότου έφτασε το μοντέλο του 2007. Μερικά από τα προβλήματα από τα οποία υπέστησαν αυτά τα μοντέλα ετών περιλαμβάνουν:

  • Σφάλμα μετάδοσης
  • Ο θερμαντήρας κολλάει στην πιο ζεστή ρύθμιση
  • Ένα τραχύ ρελαντί και πάγκους
  • Ρωγμές στον πλαστικό σωλήνα εισαγωγής
  • Οι κασέτες της αλυσίδας έκκεντρου ραγίζουν
  • πρόβλημα σώματος

Το Ford Explorer έχει προβλήματα μετάδοσης;

Πολλά οχήματα που κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό έχουν κατά καιρούς προβλήματα μετάδοσης, αλλά ορισμένα μοντέλα υποφέρουν από αυτά τα προβλήματα περισσότερο από άλλα και είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που πρέπει να αναζητήσετε όταν ελέγχετε οποιοδήποτε μεταχειρισμένο Ford Explorer.

Αυτά τα μοντέλα 2002-2007 μπορεί να υποφέρουν από κιβώτια ταχυτήτων που μπορεί να πέσει έξω, να κουνηθούν ή να μην εμπλακούν καθόλου, ενώ άλλα μπορεί να υποφέρουν από το χτύπημα του έκκεντρου κιβωτίου ταχυτήτων στην ταχύτητα, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει κούνημα και ασταθή, αναξιόπιστη αλλαγή. Μερικές φορές, εάν το κιβώτιο ταχυτήτων αλλάζει γρηγορότερα από ό,τι θα έπρεπε και προκαλεί το τράνταγμα ή την επιτάχυνση του Explorer πιο γρήγορα από όσο θέλετε, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα περισσότερο από μια χαμηλή στάθμη υγρού.

Ποιο έτος μοντέλου μεταχειρισμένου Ford Explorer πρέπει να αποφύγετε;

Τα Ford Explorer τρίτης γενιάς από το έτος 2002 έως το 2005 είναι πιθανώς αυτά που πρέπει να αποφευχθούν, αλλά ούτε το 2006 είναι καλό, καθώς ήταν το πρώτο έτος μοντέλου της τέταρτης γενιάς και το πρώτο έτος μιας νέας γενιάς ενός οχήματος που συχνά υποφέρει από προβλήματα οδοντοφυΐας .

Μετά από αυτό το θέμα, στην πραγματικότητα έχουν αναφερθεί πολλά προβλήματα με το Ford Explorer 2020. Εκτός από το ότι δεν διορθώνει προβλήματα με τα προηγούμενα μοντέλα, ο Explorer 2020 αναφέρεται ότι έχει προβλήματα με τα ηλεκτρονικά του, το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τον κινητήρα, το αμάξωμα και ναι, πάλι, το κιβώτιο ταχυτήτων.

Ποια είναι η οικονομία καυσίμου του Ford Explorer;

Η απόδοση καυσίμου δεν είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό χαρακτηριστικό του Ford Explorer, ειδικά από τότε που έγινε μεσαίο. Οι περισσότεροι που διαβάζουν αυτό πιθανότατα θα σκέφτονται ένα μεταχειρισμένο Ford Explorer πέμπτης γενιάς επειδή εξακολουθεί να είναι ένα μοντέρνο μεσαίο crossover και ήταν στην παραγωγή για εννέα χρόνια, επομένως πρέπει να ήταν αρκετά καλό, και σε αυτό θα επικεντρωθώ εδώ .

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει πολύ μικρή διαφορά μεταξύ των προσθιοκίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων του Explorer, αλλά τα κακά νέα είναι ότι οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι αρκετά καταθλιπτικοί. Οι εκδόσεις με μπροστινή κίνηση βαθμολογούνται από την EPA σε 18 mpg πόλης, 25 mpg αυτοκινητόδρομο και 20 mpg συνδυαστικά, ενώ η πρόσθετη ικανότητα του AWD αλλάζει αυτούς τους αριθμούς σε 17/23/19 mpg, αντίστοιχα.

Πόσες θέσεις σε ένα Ford Explorer;

Το Ford Explorer έχει μέγιστη χωρητικότητα επτά θέσεων, αν και πολλά μεταγενέστερα μοντέλα διατίθενται στάνταρ με μειωμένη χωρητικότητα έξι επειδή έχουν ένα ζευγάρι καρέκλες καπετάνιου στη δεύτερη σειρά αντί για πάγκο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το εσωτερικό του Explorer είναι ευρύχωρο για όσους βρίσκονται μέσα, ανεξάρτητα από το αν το Ford έχει έξι ή επτά θέσεις.

Είναι το Ford Explorer AWD;

Το Ford Explorer στην τυπική του μορφή είναι γενικά προσθιοκίνητο, αλλά διάφοροι τύποι συστημάτων τετρακίνησης είναι διαθέσιμοι σε κάθε έτος μοντέλου. Οι μεταγενέστεροι εξερευνητές προσφέρονται με αυτό που η Ford αποκαλεί το σύστημά της “Intelligent 4-Wheel Drive”, το οποίο είναι ουσιαστικά το ίδιο με ένα έξυπνο σύστημα AWD καθώς παρακολουθεί συνεχώς την ισχύ του συστήματος μετάδοσης κίνησης και κατανέμει τη ροπή σε όποιον τροχό τη χρειάζεται, ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου. για μεγιστοποίηση της πρόσφυσης.

Πόσο ασφαλές είναι το Ford Explorer;

Τα Ford Explorers είναι αρκετά ασφαλή οχήματα λόγω του γεγονότος ότι είναι αρκετά μεγάλα SUV που προσφέρουν έναν εγγενή βαθμό δομικής ασφάλειας σε όσους βρίσκονται μέσα. Αλλά αν ακολουθούσατε απλώς τις αξιολογήσεις των εταιρειών δοκιμών πρόσκρουσης, μπορεί να μην εντυπωσιαστείτε πολύ. Ενώ το FBI στο NHTSA συνήθως δίνει στον Explorer μια πλήρη βαθμολογία πέντε αστέρων για τη συνολική ασφάλεια, το IIHS δεν είχε εντυπωσιαστεί μέχρι πρόσφατα.

Η παρουσίαση της νέας έκτης γενιάς Ford Explorer με το πλήθος των προηγμένων χαρακτηριστικών τεχνολογίας ασφάλειας οδήγησε το IIHS να απονέμει το καθεστώς Explorer Top Safety Pick, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ανταγωνιστές στην κατηγορία που έχουν υψηλότερες βαθμολογίες για τη συνολική ασφάλεια.

Είναι γρήγορο το Ford Explorer;

Το Ford Explorer είχε πάντα καλή απόδοση χάρη σε μερικές αρκετά ισχυρές επιλογές κινητήρων που προσφέρονται όλα αυτά τα χρόνια, με πιο αξιοσημείωτο τον 3,5 λίτρων twin-turbo EcoBoost V-6 τον τελευταίο καιρό. Με αυτόν τον κινητήρα κάτω από το καπό σε μορφή ST, το Ford Explorer μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 60 mph σε πολύ εντυπωσιακά 5,2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 143 mph.

Είναι άνετο το Ford Explorer;

Η Ford ασχολήθηκε σοβαρά με την εσωτερική άνεση στον Explorer από την τέταρτη γενιά και μετά, και τα μοντέλα πέμπτης και έκτης γενιάς μπορούν να ανταγωνιστούν τα πολυτελή SUV όταν πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού.
Αν και τα καθίσματα μπορεί να μην είναι τόσο άνετα όσο ορισμένοι ανταγωνιστές, είναι δύσκολο να αμφισβητήσετε τον χώρο που έχετε στο εσωτερικό του Ford Explorer. Οι επιβάτες δεύτερης σειράς ενός Explorer πέμπτης γενιάς έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια από ό,τι σε ένα Honda Pilot ή ένα Chevy Traverse, με το Ford να προσφέρει 39,8 ίντσες σε σύγκριση με 38,5 ίντσες στο Honda και μόλις 36,8 ίντσες στο Chevy.

Υπάρχει επίσης περισσότερος χώρος για τα πόδια στην τρίτη σειρά του Explorer από ό,τι στο Honda Pilot και ο Explorer έχει περισσότερο χώρο για το κεφάλι σε όλη την καμπίνα από ό,τι είτε στο Pilot είτε στο Traverse.

Ποιο είναι το υψηλότερο επίπεδο του Ford Explorer;

Το Explorer Sport ήταν το πιο ακριβό επίπεδο εξοπλισμού στην πέμπτη γενιά, αλλά το 2016 ένα νέο επίπεδο εξοπλισμού Platinum ανέλαβε ως το ναυαρχίδα του Explorer. Το επίπεδο εξοπλισμού ST που παρουσιάστηκε το 2020 κράτησε το Platinum κοντά σε σχέση με την τιμή και τα χαρακτηριστικά, αλλά η πιο σπορ κλίση του ST εξακολουθούσε να το διατηρεί λίγο λιγότερο πολυτελές και λίγο πιο προσιτό από το Platinum.

Το 2021, ο Explorer έγινε ακόμα πιο αποκλειστικός προσθέτοντας μια έκδοση King Ranch που είναι ακόμα πιο αποκλειστική και ακριβότερη από την Platinum.

Αξίζει τα λεφτά του ένα μεταχειρισμένο Ford Explorer;

Ένα μεταχειρισμένο Ford Explorer αξίζει σίγουρα τα χρήματα και αντιπροσωπεύει μια πολύ καλύτερη αγορά από ένα ολοκαίνουργιο. Ένας νέος Explorer μπορεί να είναι αρκετά ακριβός όταν φτάσετε στα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού και οι χαμηλότερες προδιαγραφές είναι η καλύτερη τιμή. Ωστόσο, όταν πρόκειται για μεταχειρισμένο Explorer, η απόσβεση που έχει υποστεί καθώς ήταν ολοκαίνουργιο σημαίνει ότι οι υψηλότερες επενδύσεις αρχίζουν να έχουν καλύτερη αξία.

Πόσο κοστίζει ένα μεταχειρισμένο Ford Explorer;

Τα Ford Explorers κυκλοφορούν τόσο καιρό τώρα που είναι απολύτως δυνατό να παραλάβετε ένα για λιγότερα από χίλια δολάρια, αλλά μόνο εάν είστε απελπισμένοι ή εάν είστε πολύ βολικοί με ένα σετ κλειδιών!

Μπορείτε να παραλάβετε ένα αξιοπρεπές μεταχειρισμένο Ford Explorer πέμπτης γενιάς από μόλις 6.000 $, αλλά θα δυσκολευόμουν να προτείνω κάτι χαμηλότερο από αυτό, καθώς θα είχε πιθανώς περισσότερα από 200.000 μίλια στο χιλιομετρητή. Και αν έχετε διάθεση για μεταχειρισμένο αστυνομικό αναχαιτιστή Explorer, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο του 2013 για λιγότερο από 7.000 $ στο Autotrader ή ακόμα λιγότερο σε μια κρατική δημοπρασία.

Πού να αγοράσω τα φθηνότερα μεταχειρισμένα Ford Explorers;

Δεδομένου ότι τα Ford Explorer πωλούνται σε καλούς αριθμούς, υπάρχουν πολλά να διαλέξετε στην αγορά μεταχειρισμένων, οπότε αναζητήστε την καλύτερη τιμή και μην φοβάστε να απομακρυνθείτε εάν μια συμφωνία σας φαίνεται λίγο ακριβή. Το Ford Explorer είναι ένα δημοφιλές όχημα με την αστυνομία και διάφορες υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια και τα καλοσυντηρημένα, συχνά χαμηλά χιλιόμετρα μοντέλα βγαίνουν τακτικά στην αγορά μεταχειρισμένων. Αν θέλετε να μάθετε πότε και πού μπορείτε να βρείτε τους πρώην κυβερνητικούς εξερευνητές και άλλα υπέροχα οχήματα προς πώληση σε χαμηλές, χαμηλές τιμές, μπορείτε να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εδώ.

Πρέπει να αγοράσετε μεταχειρισμένο Ford Explorer;

Αν ψάχνετε για ένα crossover SUV μεσαίου μεγέθους με έως και επτά θέσεις, θα μπορούσατε να κάνετε πολύ χειρότερα από ένα μεταχειρισμένο Ford Explorer. Δεν θα κοίταζα πραγματικά πέρα ​​από την τέταρτη γενιά, αλλά ένας Explorer πέμπτης γενιάς είναι αυτός που πρέπει να αναζητήσετε εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας. Το Ford Explorer πέμπτης γενιάς είναι κομψό, ευρύχωρο, άνετο και άρτια εξοπλισμένο, και αν αποκτήσετε ένα με τον κινητήρα EcoBoost V-6, θα απολαύσετε επίσης μια υγιή δόση απόδοσης.

Leave a Comment