Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Ford F-150

Το Ford F-150 είναι κάτι περισσότερο από ένα ελαφρύ φορτηγό πλήρους μεγέθους. είναι στην πραγματικότητα ένα φαινόμενο πωλήσεων αυτοκινήτων. Αν δεν είναι αρκετά αξιοσημείωτο για εσάς ότι το F-150 ήταν το φορτηγό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική για περισσότερα από 40 χρόνια, τι θα λέγατε για το γεγονός ότι ήταν το όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική οποιουδήποτε τύπου από το 1981; Αυτά θα ήταν αξιοσημείωτα επιτεύγματα για κάθε όχημα, ακόμη και σε μια μικρή αγορά, αλλά σε μια τόσο μεγάλη όσο οι ΗΠΑ, αυτά τα γεγονότα είναι σχεδόν απίστευτα.

Ford F-150 2015

Φυσικά, με τα νέα F-150 να πωλούνται σε τόσο απίστευτους αριθμούς, υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη αγορά μεταχειρισμένων εκεί έξω, οπότε ορίστε τι πρέπει να προσέξετε όταν ψάχνετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Ford F-150. Και αν θέλετε να πάρετε στα χέρια σας ένα μεταχειρισμένο F-150 σε τιμή ευκαιρίας, δείτε τις κρατικές δημοπρασίες εδώ.

Πόσο καιρό είναι στην παραγωγή το Ford F-150;

Το Ford F-150 όπως το ξέρουμε σήμερα είναι στην παραγωγή από το 1975, αλλά το πρώτο φορτηγό της σειράς Ford F έφτασε στην πραγματικότητα πριν από το 1948. Το F-150 είναι στην πραγματικότητα το σύγχρονο αντίστοιχο των πρώτων φορτηγών Ford pickup της τέλη της δεκαετίας του 1940, αλλά το 1999 η σειρά F επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει τα βαρύτερα μοντέλα Super Duty.

Πόσες γενιές του Ford F-150 υπάρχουν;

Έχουν υπάρξει δεκατέσσερις διαφορετικές γενιές του Ford F-150 από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, με την τελευταία γενιά να έρχεται για το μοντέλο του 2021. Το ίδιο το F-150 έφτασε ως μέρος της έκτης γενιάς της σειράς F το 1975, οπότε από εκεί θα ξεκινήσω λέγοντάς σας τι να αναζητήσετε σε ένα μεταχειρισμένο Ford F-150.

Σε αντίθεση με ορισμένα φορτηγά, και παρά την απίστευτη δημοτικότητα και επικράτηση του F-150, η αγορά ενός πολύ παλιού δεν σημαίνει πάντα ότι θα αγοράσετε ένα φθηνό. Πολλά παλαιότερα μοντέλα F-150 είναι εξαιρετικά συλλεκτικά και είναι ιδιαίτερα περιζήτητα από όσους θέλουν να τα επαναφέρουν ή να τα χρησιμοποιήσουν ως πλατφόρμες resto mod.

Ιστορία του Ford F-150

Η πρώτη γενιά του pickup Ford που χρησιμοποίησε το όνομα F-150 ήταν στην πραγματικότητα η έκτη γενιά της σειράς Ford F που έφτασε το 1973, παρόλο που το ίδιο το F-150 δεν υπήρχε μέχρι το 1975.

Έκτη γενιά (1973-1979)

Το F-150 εισήχθη και τοποθετήθηκε στη σειρά F μεταξύ των F-100 και F-250 για να αποφευχθούν ορισμένοι περιορισμοί εκπομπών που είχαν τεθεί σε εφαρμογή εκείνη την εποχή. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη φορά που η Ford παρουσίασε ένα αμάξωμα SuperCab στην οικογένεια φορτηγών της και όλοι γνωρίζουμε πόσο επιτυχημένο αποδείχθηκε.

Έβδομη γενιά (1980-1986)

Η απόδοση καυσίμου ήρθε στο επίκεντρο ακόμη περισσότερο όταν έφτασε η έβδομη γενιά το 1980, αλλά δεν ήταν όλα άσχημα νέα, καθώς η πρόοδος στην τεχνολογία παρήγαγε επίσης ισχυρότερους κινητήρες που έκαναν το F-150 ακόμα πιο ικανό όσον αφορά τη ρυμούλκηση και την έλξη.

Όγδοη γενιά (1987-1991)

Οι εξωτερικές αλλαγές ήταν μικρές με την όγδοη γενιά, αλλά υπήρξε μια πλήρης αναμόρφωση του εσωτερικού που προσέφερε μια εντελώς νέα εμφάνιση και αίσθηση που ίσως άρχισε να επεκτείνει την ελκυστικότητα του φορτηγού πέρα ​​από το εργοτάξιο και στο περιβάλλον λιανικής. Ο ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου εισήχθη επίσης σε αυτή τη γενιά του Ford F-150 για να βελτιώσει ξανά τις ονομασίες ισχύος και την απόδοση.

Ένατη Γενιά (1992-1997)

Αν ψάχνετε για ένα ρετρό F-150 ως έργο για να εργαστείτε πάνω στο οποίο δεν θα σας κοστίσει μια περιουσία για να αγοράσετε, ένα F-150 9ης γενιάς ίσως αξίζει να το ελέγξετε. Το εξωτερικό έλαβε μια σημαντική αναβάθμιση με αυτήν τη γενιά και πιθανότατα είναι εκεί όπου το F-150 άρχισε πραγματικά να μοιάζει με το φορτηγό που το ξέρουμε σήμερα.

Δέκατη γενιά (1997-2003)

Η δέκατη γενιά είναι όπου η σειρά F χωρίστηκε σε F-150 που αγοραζόταν όλο και περισσότερο για προσωπική χρήση και οι παραλλαγές Super Duty F-250 και F-350 στόχευαν σε πιο εμπορικές εφαρμογές. Ένα άλλο πρωτοεμφανίστηκε για το F-150 το 2001, όταν έγινε το πρώτο pickup truck στην κατηγορία του που διαθέτει τέσσερις πόρτες πλήρους μεγέθους.

Ενδέκατες γενιές (2004-2008)

Η ενδέκατη γενιά είδε μία από τις πιο σεισμικές αλλαγές στη σχεδίαση και τη μηχανική της σειράς F, καθώς υιοθέτησε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα και νέο, πιο έντονο εξωτερικό στυλ. Ανεξάρτητα από το στυλ αμαξώματος που επιλέχθηκε, κάθε F-150 από αυτό το σημείο και μετά ήταν εξοπλισμένο με τέσσερις πόρτες.

Δωδέκατη γενιά (2009-2014)

Πολλά από αυτά που είναι τώρα τόσο συνώνυμα εμφανίστηκαν στη δωδέκατη γενιά του F-150, συμπεριλαμβανομένων των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων EcoBoost και της παραλλαγής SVT Raptor εκτός δρόμου και επιδόσεων. Οι κινητήρες EcoBoost ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην προσπάθεια της Ford να βελτιώνει συνεχώς την απόδοση καυσίμου των φορτηγών της, αλλά έκαναν επίσης πολλά για την ισχύ και τις επιδόσεις του φορτηγού, όπως όλα με το πρώην.

Δέκατη τρίτη γενιά (2015-2021)

Εάν οι αλλαγές που εισήχθησαν για την ενδέκατη γενιά του F-150 ήταν σεισμικές, τότε η δέκατη τρίτη γενιά ήταν κάτι σαν Κρακατόα ή Πομπηία. Αυτή η γενιά έλαβε μια επιθετική, macho, χωρίς νόημα νέα εμφάνιση με επίπεδη μπροστινή όψη και ευθεία στάση, αλλά η πραγματικά επαναστατική εξέλιξη ήταν η εκτεταμένη χρήση κράματος αλουμινίου υψηλής αντοχής, στρατιωτικής ποιότητας για το σώμα και χάλυβα υψηλής αντοχής για το πλαίσιο.

Αυτό βελτίωσε την ακαμψία του F-150 ενώ μείωσε το βάρος, βοηθώντας να γίνει αυτή η γενιά F-150 ελαφρύτερη, πιο ισχυρή, πιο αποδοτική στα καύσιμα και πιο ικανή από οποιαδήποτε προηγούμενη έκδοση. Δέκατη τέταρτη γενιά (2021 και μετά) Το ολοκαίνουργιο F-150 δέκατης τέταρτης γενιάς είναι λίγο παράδοξο για μένα. Από τη μία πλευρά, είναι η πρώτη έκδοση του F-150 που αγκαλιάζει την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, αλλά η εξωτερική σχεδίαση είναι στην πραγματικότητα ένα ρετρό αφής και έχει μια ελαφριά εμφάνιση των μοντέλων δέκατης και ενδέκατης γενιάς.

Πόσο δημοφιλές είναι το Ford F-150;

Το F-150 είναι το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις οποιουδήποτε τύπου στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι από το 1981. Η Ford έχει πουλήσει περισσότερες από 900.000 μονάδες F-150 εδώ και μερικά χρόνια, και αυτός είναι ένας συγκλονιστικός αριθμός για ένα μόνο μοντέλο , ειδικά όταν το συγκρίνετε με άλλα δημοφιλή οχήματα. Για παράδειγμα, το Toyota RAV4 είναι το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική και στον κόσμο, αλλά η Toyota πουλάει λιγότερο από τα μισά RAV4 στην Αμερική και η Ford πουλά το F-150.

Γιατί το Ford F-150 είναι τόσο δημοφιλές;

Το Ford F-150 είναι τόσο απίστευτα δημοφιλές επειδή προσφέρει σε κάθε τομέα που ενδιαφέρονται οι αγοραστές φορτηγών και συνέχισε να εξελίσσεται και να βελτιώνεται συνεχώς με τα χρόνια για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των αγοραστών. Το F-150 είναι ισχυρό, ικανό, αξιόπιστο και προσιτό και φιλικό προς το χρήστη, ενώ υπάρχει επίσης ένας σχεδόν απεριόριστος αριθμός τρόπων με τους οποίους μπορείτε να διαμορφώσετε ένα F-150 ώστε να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές μπορούν να πάρουν κάτι που μοιάζει σχεδόν με ένα προσαρμοσμένο φορτηγό σχεδιασμένο για να καλύψει τις ακριβείς ανάγκες τους, αλλά τα παίρνουν όλα αυτά σε τιμές μαζικής παραγωγής.

Ποιο είναι το καλύτερο μεταχειρισμένο F-150 για αγορά;

Οποιαδήποτε έκδοση του Ford F-150 από το έτος μοντέλου 2015 και μετά μπορεί να είναι μια καλή μεταχειρισμένη αγορά, αρκεί να έχει συντηρηθεί και συντηρηθεί σωστά. Ο συνδυασμός αυτών των ισχυρών κινητήρων EcoBoost και ενός ελαφρού σώματος από ανοξείδωτο αλουμίνιο είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός και μπορούν να ρυμουλκήσουν έως και 13.200 λίβρες όταν διαμορφωθούν σωστά.

Ποιο έτος F150 να αποφύγω;

Αποφύγετε το Ford F-150 του 2004 εάν θέλετε ένα αξιόπιστο φορτηγό που δεν θα σας απογοητεύσει, γιατί αυτό πρέπει να είναι ένα από τα χειρότερα φορτηγά στην ιστορία λόγω ενός τρομερού κινητήρα. Ο κινητήρας Triton της εποχής βρέθηκε στο Ford F-150 σε εκδόσεις 4,6 λίτρων και 5,4 λίτρων και το να πούμε ότι πρέπει να αποφεύγονται είναι λίγο υποτιμητικό. Πέρα από αυτό, είναι πραγματικά δύσκολο να κάνετε λάθος με την αγορά ενός μεταχειρισμένου Ford F-150, αρκεί να είστε όσο προσεκτικοί θα έπρεπε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο όχημα.

Πόσο πρέπει να πληρώσετε για ένα μεταχειρισμένο Ford F-150;

Μπορείτε να πληρώσετε σχεδόν όσο λίγο ή όσο θέλετε για ένα μεταχειρισμένο Ford F-150, αλλά δεν συνεπάγεται πάντα ότι όσο παλαιότερο είναι ένα μεταχειρισμένο F-150, τόσο λιγότερο κοστίζει. Τα πρώιμα μοντέλα από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 γίνονται πλέον συλλεκτικά αντικείμενα, ειδικά εκείνα σε καλή, άθικτη κατάσταση.

Μπορείτε να πάρετε κάτι σαν ένα μοντέλο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με ένα τέταρτο του εκατομμυρίου μιλίων για περίπου 1.500 $ που πιθανώς θα εξακολουθούσε να λειτουργεί, αλλά θα δυσκολευτείτε να αποκτήσετε ένα μοντέλο στα τέλη της δεκαετίας του 1980 σε κάτι που μοιάζει με αξιοπρεπή κατάσταση για πολύ λιγότερο από 10.000 $. Με τόσα πολλά επίπεδα εξοπλισμού, κινητήρες, στυλ αμαξώματος, επίπεδα εξοπλισμού και διαμορφώσεις για να διαλέξετε, είναι σχεδόν αδύνατο να κάνουμε γενικεύσεις σχετικά με την τιμή ενός μεταχειρισμένου F-150. Αλλά εδώ είναι ένας πίνακας που δείχνει τις μέσες ελάχιστες και μέγιστες τιμές για τα F-150 από το 2008 και άνω από τον ιστότοπο thecarconnection.com.

Είναι το Ford F-150 αξιόπιστο;

Το Ford F-150 δεν είναι το πιο αξιόπιστο όχημα που μπορείτε να αγοράσετε ή ακόμα και το πιο αξιόπιστο φορτηγό που μπορείτε να αγοράσετε μεταχειρισμένο, αλλά θα ήταν άδικο να πούμε ότι το F-150 είναι ένα αναξιόπιστο μοντέλο όταν υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά γύρω σας μπορείτε εύκολα να το επιχειρήσετε και στις δύο περιπτώσεις. Ο ιστότοπος rapairpal.com δίνει στο F-150 βαθμολογία αξιοπιστίας 3,5 στα 5,0, καθιστώντας το 7ο καλύτερο από 17 φορτηγά πλήρους μεγέθους και το εκτιμώμενο ετήσιο κόστος επισκευής του στα 788 $ είναι επίσης υψηλότερο από το μέσο όρο.

Αλλά με τόσα πολλά μεταχειρισμένα φορτηγά Ford F-150 εκεί προς πώληση που καλύπτουν τέτοιο εύρος ηλικιών, χιλιομέτρων, επιπέδων εξοπλισμού, προδιαγραφών και συνθηκών, μπορείτε εξίσου εύκολα να συναντήσετε ένα λεμόνι όσο μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας με τα καλύτερα του κόσμου μεταχειρισμένο φορτηγό.

Έχει το Ford F-150 την αξία του;

Ένα Ford F-150 διατηρεί την αξία του εξαιρετικά καλά για ένα όχημα που παράγεται και πωλείται σε τόσο μεγάλους αριθμούς. Εάν αγοράσετε ένα νέο βασικό μοντέλο F-150 σήμερα για 28.940 $, θα χάσει μόνο περίπου το 24% της αξίας του μετά από τρία χρόνια και 45.000 μίλια. Συγκριτικά, το αντίστοιχο Chevy Silverado 1500 θα χάσει περίπου 28% και ένα Ram 1500 θα χάσει το επιβλητικό 33% της αρχικής του αξίας την ίδια περίοδο.

Τι θεωρείται μεγάλη απόσταση σε μίλια σε ένα Ford F150;

Κατά μέσο όρο, το Ford F-150 διαρκεί μεταξύ 150.000 και 300.000 μίλια πριν ο κινητήρας χρειαστεί να ξαναχτιστεί ή να αντικατασταθεί, αλλά το αμάξωμα, το πλαίσιο και άλλα εξαρτήματα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ως προς την αντοχή τους. Μπορείτε εύκολα να περιμένετε 20 ή περισσότερα χρόνια υπηρεσίας από ένα F-150 εάν τρέχει περίπου 15.000 μίλια ετησίως, αλλά τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς μπορούν εύκολα να τρέξουν πολλαπλάσια αυτού του ποσού.

Είναι το Ford F-150 AWD;

Το Ford F-150 είναι στάνταρ πισωκίνητο στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά σχεδόν όλα τα μοντέλα διατίθενται με προαιρετική τετρακίνηση. Τα συστήματα AWD που είναι διαθέσιμα για το F-150 με την πάροδο των ετών ποικίλλουν αρκετά, επομένως είναι καλή ιδέα να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα σχετικά με το θέμα εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα 4X4 F-150 για σοβαρή οδήγηση εκτός δρόμου.

Κάθε έκδοση AWD του Ford F-150 είναι ικανή εκτός δρόμου σε κάποιο βαθμό, αλλά ορισμένες εκδόσεις του pickup Ford είναι ιδιαίτερα ικανές εκτός δρόμου, όπως το πανίσχυρο Ford F-150 Raptor.

Ποιο επίπεδο εξοπλισμού Ford F-150 είναι η καλύτερη τιμή;

Το καλύτερο σημείο τιμής για το F-150 του 2015 είναι πιθανώς το Lariat επειδή προσφέρει μια καλή μέση λύση μεταξύ απόδοσης και πολυτέλειας σε λογική τιμή. Έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε να βρείτε σε ένα οικογενειακό σεντάν ή SUV, όπως μια μεγάλη οθόνη αφής ψυχαγωγίας, κινητήρες EcoBoost και διζωνικό έλεγχο κλιματισμού, αλλά δεν είναι τόσο αποκλειστικό που θα φοβάστε να κάνετε κάποια εργασία σε αυτό. .

Εάν το μόνο που θέλετε και χρειάζεστε ένα F-150 είναι για ρυμούλκηση και έλξη, μάλλον θα ήταν καλύτερα να πάτε με ένα XLT γιατί εξακολουθεί να έχει περισσότερα από τα απαραίτητα, αλλά κοστίζει πολύ λιγότερο από ένα Lariat.

Πρέπει να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Ford F-150;

Ένα μεταχειρισμένο Ford F-150 είναι η προφανής επιλογή εάν θέλετε ένα αξιόπιστο, ικανό και ευέλικτο φορτηγό πλήρους μεγέθους για εργασία, παιχνίδι, οικογενειακές δουλειές ή και τα τρία και μετά μερικά. Υπάρχουν τόσα πολλά για να διαλέξετε που μπορείτε να ψωνίσετε μέχρι να βρείτε ακριβώς το κατάλληλο για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας, ενώ υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία έτοιμη να προμηθεύσει και να τοποθετήσει ανταλλακτικά, αξεσουάρ και οτιδήποτε άλλο θέλετε.

Leave a Comment