Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Subaru Outback

Πιθανότατα χρειάζεται μόνο να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο Subaru Outback για να συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται για ένα όχημα που σχεδόν αψηφά τον ορισμό. Κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι ένα συμπαγές crossover SUV, αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα πιο μεσαίο μοντέλο με τα χρόνια και υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό το μοναδικό μοντέλο από πολλούς από τους υποτιθέμενους αντιπάλους του στην κατηγορία των συμπαγών crossover. Υπάρχουν πολλά να πούμε για το Outback, οπότε ορίστε τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Subaru Outback.

Πόσες γενιές Subaru Outback υπάρχουν;

Έχουν υπάρξει τώρα έξι γενιές του Subaru Outback εδώ στην Αμερική, αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό όχημα σήμερα από την πρώτη έκδοση που εμφανίστηκε το 1994. Οι παλαιότερες εκδόσεις του Outback ήταν στην πραγματικότητα χάτσμπακ κατασκευασμένα στην ίδια πλατφόρμα με το Subaru Legacy. αλλά με τα χρόνια, αυτό το Subaru έχει εξελιχθεί σε ένα είδος συγχώνευσης crossover/SUV/wagon.

Και φυσικά, προτού σκεφτείτε ποτέ να αγοράσετε κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πρέπει να ξέρετε αν έχει κάποιο κρυφό ιστορικό. Αυτό που μου αρέσει να προτείνω είναι το EpicVIN, το οποίο μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Πρώτη γενιά Subaru Outback (1994-1998)

Το Outback πρώτης γενιάς κυκλοφορούσε μόνο για περίπου τέσσερα χρόνια, αλλά πολλές αλλαγές και εξέλιξη έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της σχετικά σύντομης περιόδου. Αυτά είναι τώρα πολύ μακριά στο δόντι και ο μόνος λόγος που θα περίμενα κάποιος να θέλει ένα είναι αν είναι λάτρης της Subaru ή αν έχει μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια να ξοδέψει σε ένα μεταχειρισμένο όχημα.

Δεύτερη γενιά Subaru Outback (1999-2003)

Αυτές οι εκδόσεις δεύτερης γενιάς του Outback ήταν μεγαλύτερες και ευρύτερες από την πρώτη γενιά, και παρόλο που ξεκίνησαν να παράγονται το 1999, ήταν στην πραγματικότητα για το έτος μοντέλου 2000 στη Βόρεια Αμερική. Αυτή η γενιά μοιάζει περισσότερο με την εμφάνιση ενός Subaru και το 2000 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένας εξακύλινδρος κινητήρας 3,0 λίτρων για να συμπληρώσει την υπάρχουσα τετρακύλινδρη μονάδα 2,5 λίτρων.

Τρίτη γενιά Subaru Outback (2003-2009)

Αν και το Outback τρίτης γενιάς ξεκίνησε να παράγεται το 2003, έφτασε στην Αμερική μόλις το 2004 ως μοντέλο του 2005. Ο εξωτερικός σχεδιασμός ήταν μια μεγάλη βελτίωση για άλλη μια φορά, αλλά έλαβε έναν άλλο εσωτερικό και εξωτερικό επανασχεδιασμό για το έτος μοντέλου 2006. Προς το τέλος αυτής της γενιάς, η έκδοση σεντάν του Outback που είχε παραχθεί μόνο για την αγορά των ΗΠΑ εγκαταλείφθηκε μετά το έτος μοντέλου 2007.

Τέταρτη γενιά Subaru Outback (2009-2014)

Το Outback μεγάλωσε ξανά σε μέγεθος με την εισαγωγή της τέταρτης γενιάς που έφτασε για το μοντέλο του 2010 στην Αμερική. Το συνολικό μήκος μπορεί να μειώθηκε, αλλά τώρα ήταν 2,0 ίντσες φαρδύτερο και 4,1 ίντσες ψηλότερο από τον προκάτοχό του και το μεταξόνιο αυξήθηκε επίσης κατά 2,8 ίντσες. Η Subaru έκανε ό,τι κάνει για το μοντέλο του 2013, δημιουργώντας μια νέα εμφάνιση για το Outback και θα πρότεινα η τέταρτη γενιά να είναι τόσο παλιά όσο θα έπρεπε.

Subaru Outback πέμπτης γενιάς (2014-2019)

Το Outback πέμπτης γενιάς είναι πιθανότατα το γλυκό σημείο για μεταχειρισμένους αγοραστές αυτή τη στιγμή, επειδή έχει μοντέρνο (ισχυρό) εξωτερικό στυλ και περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά και τα συστήματα που θεωρούμε πλέον απαραίτητα για τα σύγχρονα οχήματα. Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα έλεγε κανείς εκπληκτικά όμορφο, αλλά έχει μια μοναδική εμφάνιση και γοητεία που μπορεί να είναι μια αναζωογονητική αλλαγή από τις ορδές των ομοιογενών crossover που γεμίζουν τους δρόμους μας σήμερα.

Subaru Outback έκτης γενιάς (2020 δώρο)

Το Outback έκτης γενιάς εμφανίστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο του 2019 και προσγειώθηκε στους εκθεσιακούς χώρους λίγο αργότερα ως μοντέλο του 2020. Αυτό το μοντέλο έχει άνετη οδήγηση, ευρύχωρο εσωτερικό, αξιοπρεπή οικονομία καυσίμου και πολλές ενδιαφέρουσες τεχνολογίες. Είναι ένα εξαιρετικά ικανό όχημα που ταιριάζει σε μια ποικιλία εφαρμογών, αρκεί φυσικά να ζήσετε με αυτή την εμφάνιση.

Είναι το Subaru Outback καλό αυτοκίνητο;

Το Subaru Outback είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο γιατί μπορεί να καλύψει διάφορους ρόλους και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσελκύσει μια πολύ μεγάλη ποικιλία αγοραστών. Υπάρχει αρκετός χώρος στο ευέλικτο εσωτερικό τόσο για επιβάτες όσο και για φορτίο, είναι γεμάτο με στάνταρ χαρακτηριστικά σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού, κάθε έκδοση είναι στάνταρ τετρακίνηση και ολόκληρο το πακέτο έχει αρκετά καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες εδώ. Εκτός από το να σας λέω πού να πάτε για να πάρετε το πολύ l σε χαμηλές τιμές σε καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα, καλύπτω επίσης οικονομικά, ασφάλειες, ανταλλακτικά, λεπτομέρειες και άλλα πράγματα.

Πόσο δημοφιλές είναι το Subaru Outback;

Το Subaru Outback έχει αποδειχθεί όλο και πιο δημοφιλές στους Αμερικανούς καταναλωτές, πουλώντας πολύ περισσότερα τώρα από ό,τι στις πρώτες μέρες του οχήματος. Οι πωλήσεις του Outback στις ΗΠΑ κυμαίνονταν γύρω στις 60.000 ετησίως στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά έκαναν ένα μεγάλο άλμα το 2010 σε 93.148, και η Subaru πουλά τώρα περίπου 180.000 μοντέλα Outback κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι το Subaru Outback ένα καλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Το Subaru Outback είναι ένα πολύ καλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, παρόλο που οι πρώτες εκδόσεις δεν ήταν τόσο ευρύχωρες με τα μεταγενέστερα μοντέλα, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ό,τι τους λείπει σε χώρο και άνεση, υπερκαλύπτουν την ικανότητα, την ευελιξία και τη συνολική σχέση ποιότητας/τιμής.

Το Subaru Outback έχει πολλά προβλήματα;

Σε γενικές γραμμές, το Subaru Outback θεωρείται ένα πολύ αξιόπιστο όχημα, αλλά ακόμη και τα πιο αξιόπιστα οχήματα έχουν τα προβλήματά τους. Με το Outback, η αχίλλειος πτέρνα του ήταν ο κινητήρας του 2,5 λίτρων, ο οποίος έγινε συνώνυμος με προβλήματα φλάντζας κεφαλής τις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Η επιδιόρθωση μιας φλάντζας κεφαλής που παρουσιάζει διαρροή δεν είναι φθηνή δουλειά, καθώς απαιτεί πολλή δουλειά, επομένως, αν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Outback που αποδεικνύεται ότι έχει αυτό το πρόβλημα, θα σας επιστρέψει κάπου στην περιοχή 1.000-41.200 $ για να το επιδιορθώσετε.

Ποιο έτος μοντέλου μεταχειρισμένου Subaru Outback πρέπει να αποφύγετε;

Λόγω των προβλημάτων της φλάντζας κεφαλής, θα πρέπει πιθανώς να αποφύγετε τα μοντέλα Subaru Outback μεταξύ των ετών μοντέλων 2002 και 2011. Φυσικά, εάν το ιστορικό σέρβις δείχνει ότι το πρόβλημα έχει επιδιορθωθεί, θα είστε εντάξει να αγοράσετε ένα από αυτά τα έτη μοντέλων χωρίς να ανησυχείτε για πολλά. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το Outback του 2013 πρέπει να αποφευχθεί, αλλά υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με αυτόν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Διαρκεί πολύ το Subaru Outback;

Το Outback είναι ένα Subaru και η Subaru είναι μια μάρκα με αξιοζήλευτη φήμη για ανθεκτικότητα, επομένως το Outback θα εξακολουθεί να είναι δυνατό μετά από 200.000 μίλια. Εάν βρείτε μια μεγάλη απόσταση σε μίλια Outback με καλό ιστορικό σέρβις, δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνει η χιλιομετρική απόσταση, εφόσον η τιμή είναι σωστή και αντικατοπτρίζει πόσο έχει οδηγηθεί αυτό το αυτοκίνητο.

Όλα τα μοντέλα Subaru Outback έχουν προβλήματα με τη φλάντζα κεφαλής;

Αν και τα προβλήματα φλάντζας κεφαλής είναι σχετικά συνηθισμένα στα μεταχειρισμένα μοντέλα Subaru Outback που διαθέτουν τον κινητήρα 2,5 λίτρων turbo four, δεν θα αντιμετωπίσουν όλα τα Outback αυτά τα προβλήματα. Εάν θέλετε ένα μεταχειρισμένο Subaru outback, αλλά θέλετε επίσης να αποφύγετε προβλήματα με τη φλάντζα κεφαλής, μπορείτε πάντα να προτιμάτε ένα μοντέλο με εξακύλινδρο κινητήρα και θα επωφεληθείτε επίσης από όλη την επιπλέον ισχύ και απόδοση.

Ποια είναι η καλύτερη χρονιά Subaru Outback;

Εάν ο προϋπολογισμός σας δεν εκτείνεται όσο ένα σχετικά καθυστερημένο μοντέλο Outback, τα έτη μοντέλων 1994-1999 και 2005-2009 θεωρούνται καλά ως προς την αξιοπιστία τους.

Αυτά τα μοντέλα 1994-1999 ήταν στιβαρά σε σημείο άφθαρτου, αλλά το μοντέλο του 2005 παρουσιάστηκε ο κινητήρας turbo XT, ο οποίος συνέχισε να αποδεικνύει την αξία του. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα μοντέλο 94-99 που δεν έχει σχεδόν καταφέρει να πεθάνει μέχρι τώρα, γι’ αυτό προσέξτε για ένα Outback του 2005 που ξεκινάει από τα 5.000 $ και πιθανότατα θα σας κρατήσει μια ζωή αν δώσετε λίγη αγάπη.

Το Subaru Outback του 2009 είδε το 95% των καταναλωτών να λένε στον ιστότοπο cars.com ότι άξιζε βαθμολογία 4,7 στα 5, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η αξιολόγηση του ως καινούργιου αυτοκινήτου σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του εκείνη την εποχή.

Τι κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιεί το Subaru Outback;

Τα κιβώτια CVT είναι συνώνυμα με το Subaru Outback και μια νέα έκδοση που παρουσιάστηκε για το μοντέλο του 2010 βοήθησε το Outback να προσφέρει κορυφαία στην κατηγορία του οικονομία καυσίμου εκείνη την εποχή, καθώς και να είναι πιο ευχάριστο στην οδήγηση από τις προηγούμενες εκδόσεις. Αν και δεν θα βρείτε πολλά από αυτά τριγύρω, υπήρξαν μοντέλα χαμηλών προδιαγραφών με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, αν αυτό σας αρέσει και μπορείτε να βρείτε ένα.

Είναι το Subaru Outback ένα ασφαλές αυτοκίνητο;

Ένα μεταχειρισμένο Subaru Outback είναι ένα από τα ασφαλέστερα οικογενειακά οχήματα που μπορείτε να αγοράσετε με κορυφαίες αξιολογήσεις και από τις δύο εταιρείες δοκιμών πρόσκρουσης. Εάν πάρετε ένα Subaru Outback του 2014, για παράδειγμα, το γεγονός ότι κερδίζει μια πλήρη βαθμολογία πέντε αστέρων για τη συνολική ασφάλεια από το NHTSA και την πολυπόθητη βαθμολογία Top Safety Pick+ από το IIHS θα πρέπει να σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Τα μοντέλα του 2018 διατίθενται στάνταρ με οκτώ αερόσακους, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας και αντιμπλοκάρισμα των φρένων, ενώ υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού είναι διαθέσιμα με τη σουίτα προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας EyeSight της Subaru.

Το EyeSight συνδυάζει πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αυτόματους προβολείς μεγάλης σκάλας, ενεργό έλεγχο λωρίδας και παρακολούθηση τυφλού σημείου. Συνδυάστε το με την ήδη εντυπωσιακή λίστα τυπικών χαρακτηριστικών της οικογένειας Outback και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το Subaru Outback είναι μια δύσκολη πράξη που πρέπει να νικήσετε όσον αφορά την ασφάλεια οχημάτων και επιβατών.

Θα πρέπει να αγοράσετε ένα Subaru Outback με περισσότερα από 200 χιλιάδες μίλια;

Εφόσον το αυτοκίνητο έχει καλό ιστορικό σέρβις και η τιμή του αντιστοιχεί σε αυτό. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι δεν πρέπει να πληρώνετε περισσότερα για ένα αυτοκίνητο 200 χιλιάδων από ό,τι θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώνετε κάθε χρόνο για να το αντικαταστήσετε, αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό.

Για παράδειγμα, μόλις είδα ένα Subaru Outback με 307.000 μίλια με τιμή 10.000 $, αλλά ήταν μόνο ένα μοντέλο του 2015. Θα πιστεύατε πραγματικά ότι ένα Outback έτους μοντέλου 2015 θα πρέπει να κοστίζει μόνο μερικές χιλιάδες δολάρια επειδή θα μπορούσε να σας κοστίσει τόσο πολύ η συντήρησή του για ένα χρόνο, καθώς έχει 307.000 μίλια;

Πόσο πρέπει να πληρώσετε για ένα μεταχειρισμένο Subaru Outback;

Το λιγότερο που πρέπει να πληρώσετε για ένα μεταχειρισμένο Subaru Outback είναι πιθανώς περίπου 2.000 $, καθώς οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι πιθανότατα έτοιμο για τα breakers, αλλά θα μπορούσατε να πληρώσετε έως και 45 χιλιάδες $ για ένα μοντέλο 2020 υψηλών προδιαγραφών. Ακολουθεί ένας πίνακας με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες μεταχειρισμένες τιμές που θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε για κάθε έτος μοντέλου Outback από το 2009 και μετά.

Είναι το Subaru Outback καλό στο φυσικό αέριο;

Η οικονομία καυσίμου δεν ήταν ποτέ ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα ή αδυναμία του Subaru Outback, ακόμη και με την τυπική μορφή τετρακίνησης. Ακόμη και ένα Outback του 1994 μπορεί να σας βγάλει 20 mpg στην πόλη, 28 mpg στον αυτοκινητόδρομο και 23 mpg σε συνδυασμό με τον κινητήρα 2,2 λίτρων και το χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων.

Πήγαινε μπροστά στο 2009 και το Outback τέταρτης γενιάς, και ενώ η οικονομία καυσίμου δεν είναι καλύτερη από το 1994, έχει μεγαλύτερο κινητήρα και περισσότερη ισχύ. Αλλά ένα Outback του 2019 με τον βασικό κινητήρα 2,5 λίτρων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων είναι πολύ πιο εντυπωσιακό με τις αξιολογήσεις οικονομίας καυσίμου EPA 25 mpg πόλης, 32 mpg αυτοκινητόδρομου και 28 mpg συνδυαστικά.

Είναι το Subaru Outback καλό εκτός δρόμου;

Το Subaru Outback είναι τόσο καλό εκτός δρόμου όσο και εντός δρόμου, και είναι πολύ πιο ικανό όταν το οδόστρωμα τελειώνει από σχεδόν οποιονδήποτε αντίπαλο στην κατηγορία του με τον οποίο θα μπορούσατε να το ανταλλάξετε. Δεν θα νικήσει ένα Jeep Wrangler ή ένα Land Rover Discovery σε έναν αγώνα στο βουνό, στη ζούγκλα ή σε μια έρημο, αλλά θα σας οδηγήσει μέσα και έξω από μέρη που ένα CR-V ή RAV4 δεν θα τολμούσε να πάει .

Θα πρέπει να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Subaru Outback;

Ένα Subaru Outback είναι ένα εξαιρετικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για αγορά, αρκεί να εκτιμάτε την ουσία πάνω από το στυλ. Είναι δύσκολο να σκεφτείς κάτι που το Outback δεν κάνει καλά και έχει επίσης εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Από την άλλη πλευρά, αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που θα γυρίσει το κεφάλι σας και θα σας κάνει να θαυμάσετε την εμφάνιση καθώς περνάτε, σχεδόν οποιαδήποτε επιλογή θα έκανε καλύτερη δουλειά.

Το Subaru είναι ένα άσχημο παπάκι που δεν θα γίνει όμορφος κύκνος αν δεν το ανταλλάξεις με κάτι άλλο. Δεν θα μπορούσα να ζήσω με την εμφάνιση του Outback, ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι ή πόσο μεγάλη αξία μπορεί να είναι. Αυτός είμαι μόνο εγώ, όμως, και αν το μόνο που θέλετε είναι ένα υπέροχο πολυσύχναστο αυτοκίνητο που μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι είναι ασφαλές, ευέλικτο, αξιόπιστο και εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, τότε το Outback θα μπορούσε να είναι το τέλειο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σας.

Leave a Comment