Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Cadillac XT5

Το Cadillac XT5 είναι ένα πολυτελές μεσαίο crossover SUV που δεν εκπλήσσει τη σειρά Caddy πάνω από το μικρότερο XT4 και κάτω από το μεγαλύτερο XT6 τριών σειρών. Το πρώτο έτος μοντέλου (2017) του XT5 ήταν το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Cadillac στην Αμερική. Πρέπει να ειπωθεί, ωστόσο, ότι το 2017 XT5 ήταν στην πραγματικότητα απλώς μια ενημέρωση του παλιού SRX, επομένως δεν ήταν ο Caddy να επιστρέψει στο σπίτι με τον πρώτο χρόνο ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου.

Τώρα το XT5 κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, είναι ένα δημοφιλές μοντέλο στην αγορά μεταχειρισμένων και αν θέλετε να έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα σε τιμή ευκαιρίας, δείτε πώς μπορείτε να αγοράσετε καλοδιατηρημένα οχήματα πρώην κυβέρνησης και κατασχεμένα από την κυβέρνηση δημοπρασίες σε όλη τη χώρα εδώ. Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για ένα μεταχειρισμένο Cadillac XT5, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε και να προσέχετε.

Πόσο καιρό είναι στην παραγωγή η Cadillac XT5;

Η Cadillac έβαλε το XT5 στην παραγωγή στο εργοστάσιο του Spring Hill του Τενεσί τον Ιανουάριο και αντικατέστησε το crossover Cadillac SRX την άνοιξη του 2016 ως μοντέλο του 2017. Το SRX ήταν στην παραγωγή από το 2003 έως το 2016 και ήταν ένα δοκιμασμένο μοντέλο στη σειρά Cadillac, αλλά το XT5 εισήγαγε μια πιο μοντέρνα και φρέσκια νέα εμφάνιση και ενημερωμένη τεχνολογία. Το XT5 είχε περίπου το ίδιο μήκος, πλάτος και ύψος με το υποτιθέμενο συμπαγές SRX, αλλά το μεταξόνιο του XT5 ήταν μερικές ίντσες μακρύτερο και το μετατρόχιο ήταν περίπου μια ίντσα φαρδύτερο.

Πόσο δημοφιλές είναι το Cadillac XT5;

Ενώ το XT5 δεν πουλάει σχεδόν τον αριθμό των μη πολυτελών μεσαίων crossover, οι αριθμοί πωλήσεων ήταν αρκετά υγιείς από την κυκλοφορία, τουλάχιστον. Το 2016, πουλήθηκαν 39.485 XT5 στις ΗΠΑ, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το SRX εξακολουθούσε να πωλείται στις αρχές του ίδιου έτους.

Το 2017, η Cadillac είχε την καλύτερη χρονιά της με το XT5 με τις εντυπωσιακές πωλήσεις 68.312 μονάδων, αλλά αυτές μειώθηκαν στις 60.565 και στη συνέχεια σε μόλις 49.879 το 2018 και το 2019 αντίστοιχα. Η σχετικά κακή απόδοση το 2019 είναι πιθανό να ήταν αποτέλεσμα της ανταγωνισμός όταν ολοένα και περισσότεροι αντίπαλοι εισήλθαν στην αγορά, αλλά μια ακόμη χειρότερη απόδοση (35.223 μονάδες) το 2020 είναι πιθανό να είχε την πανδημία του κορωνοϊού ως σημαντικό παράγοντα στη χειρότερη χρονιά του XT5.

Πόσες γενιές Cadillac XT5 υπάρχουν;

Υπήρξε μόνο μία γενιά του Cadillac XT5 μέχρι σήμερα, επομένως δεν υπάρχουν ακόμη παλαιότερες εκδόσεις στην αγορά για να εξετάσουν οι αγοραστές μεταχειρισμένων. Ωστόσο, το XT5 επωφελήθηκε από μια ενημέρωση στα μέσα του κύκλου για το έτος μοντέλου 2020, όπου τα επίπεδα εξοπλισμού αναπροσαρμόστηκαν ενώ το εξωτερικό έλαβε μόνο μέτριες αλλαγές.

Μέχρι το έτος μοντέλου 2019, το XT5 ήταν διαθέσιμο σε βασικές επενδύσεις XT5, Luxury, Premium Luxury και premium Platinum. Από το 2020 άλλαξε σε Luxury ως το νέο βασικό μοντέλο και στη συνέχεια η γκάμα πήγε στο Premium Luxury και το XT5 Sport έγινε το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού. Μια ενημέρωση στα μέσα του κύκλου μπορεί συχνά να κάνει τα μοντέλα πριν από το λίφτινγκ λιγότερο επιθυμητά και φθηνότερα, αλλά θα έλεγα ότι οι αλλαγές στο XT5 του 2020 δεν ήταν αρκετά σημαντικές για να σας αποτρέψουν να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο μοντέλο πριν από το 2020. -νέα δεύτερη γενιά Το Cadillac XT5 δεν αναμένεται μέχρι το έτος μοντέλου του 2023.

Το Cadillac XT5 διατηρεί την αξία του;

Είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι η αγορά ενός νέου Cadillac XT5 δεν είναι ακριβώς επένδυση καθώς υποτιμάται κατά περίπου 40% τα πρώτα τρία χρόνια. Εάν επρόκειτο να αγοράσετε ένα αρχικό XT5 για 43.995 $ και να οδηγούσατε κατά μέσο όρο μίλια (12.000) κάθε χρόνο, μετά τον πρώτο χρόνο η αξία του θα έπεφτε σε περίπου $34.500, μετά από δύο χρόνια στα $29.700 και μετά από τρία χρόνια θα είχε αξία περίπου στα $26.000 .

Αυτό σημαίνει ότι το XT5 δεν είναι το χειρότερο του είδους του όσον αφορά τις αποσβέσεις, αλλά δείχνει επίσης πόσο σοφή απόφαση μπορεί να είναι να αγοράσετε ένα μοντέλο ενός ή δύο ετών που έχει φροντιστεί καλά αντί να αγοράσετε μάρκα νέος.

Είναι το Cadillac XT5 αξιόπιστο;

Είναι πολύ νωρίς στον κύκλο ζωής του XT5 για να διατυπώσετε μεγάλους ισχυρισμούς σχετικά με την αξιοπιστία, αλλά είναι πραγματικά μια περίπτωση που δεν είναι τόσο καλή. Όπως κάθε όχημα, μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να βρείτε μεμονωμένους ιδιοκτήτες που αντιμετώπισαν προβλήματα με το XT5 τους, αλλά δεν υπάρχουν σημαντικές βλάβες που επαναλαμβάνονται συνεχώς για να υποδείξουν τυχόν εγγενή προβλήματα.

Το μόνο που θα έλεγα είναι ότι πρέπει να προσέξετε για wi Ένα χρησιμοποιημένο παράδειγμα είναι ότι έχει πλήρες ιστορικό σέρβις. κατά προτίμηση οτιδήποτε από αντιπροσώπους Cadillac. Εξάλλου, αυτά είναι αυτοκίνητα πολυτελείας και τα πολυτελή αυτοκίνητα οποιασδήποτε μάρκας μπορεί να είναι ακριβά στην επισκευή. Εάν ένα XT5 έχει γίνει τακτικά σέρβις από έναν αντιπρόσωπο της Cadillac, θα έχει κάποιες μικρές ανακλήσεις για τις οποίες δεν θα μάθετε καν, αλλά που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή εμφάνισης προβλημάτων στο δρόμο.

Είναι ακριβή η συντήρηση του Cadillac XT5;

Σύμφωνα με το yourmechanic.com, το κόστος των επισκευών XT5 κυμαίνεται από $80 έως $1.554, αν και το μέσο κόστος μιας επισκευής είναι αρκετά εντυπωσιακό και προσιτό $192.

Ποια είναι η καλύτερη χρονιά μοντέλου Cadillac XT5 για αγορά;

Μια Cadillac XT5 έτους μοντέλου 2019 είναι ίσως η πιο προσιτή έκδοση που μπορείτε να αγοράσετε, επειδή έγινε ενημέρωση στα μέσα του κύκλου το επόμενο έτος και τα χειρότερα χρόνια απόσβεσης δεν θα σας προβληματίσουν. Και πάλι, εάν μπορείτε να βρείτε ένα μοντέλο του 2017 ή του 2018 με μίλια κάτω του μέσου όρου, μπορεί να είστε σε θέση να πετύχετε μια προσφορά πολυτέλειας εάν είστε διατεθειμένοι να ψωνίσετε και δεν υπάρχει τίποτα να φοβάστε για τα προηγούμενα χρόνια του μοντέλου.

Είναι καλό το Cadillac XT5 με φυσικό αέριο;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το XT5 είναι ένα πολύ ισχυρό crossover μεσαίου μεγέθους V-6 ακόμη και στη βασική του μορφή, το Caddy θεωρήθηκε στην πραγματικότητα πολύ καλό στο φυσικό αέριο όταν κυκλοφόρησε. Οι εκδόσεις με μπροστινή κίνηση είναι αναπάντεχα οι πιο αποδοτικές σε καύσιμα με αξιολογήσεις EPA 19 mpg πόλης, 26 mpg αυτοκινητόδρομο και 22 mpg συνδυαστικά, αλλά αυτοί οι αριθμοί πέφτουν στα 18/25/21 mpg, αντίστοιχα, με την προστιθέμενη ικανότητα AWD.

Το 2020, ένας νέος turbo-four κινητήρας 2,0 λίτρων προστέθηκε στη σειρά XT5, αλλά η πόλη των 21 mpg, ο αυτοκινητόδρομος 28 mpg και τα 24 mpg συνδυαστικά που προσφέρει δεν είναι καθόλου έμπνευση σε μια εποχή που οι περισσότεροι ανταγωνιστές βγάζουν υβριδικά και βύσματα -σε υβριδικά μοντέλα με πολύ καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Πόσες θέσεις υπάρχουν σε ένα Cadillac XT5;

Δεν υπάρχει επιλογή θέσεων τρίτης σειράς για το Cadillac XT5 καθώς όλες οι εκδόσεις είναι πενταθέσια μοντέλα. Αυτό προφανώς δεν είναι καλά νέα εάν χρειάζεστε περισσότερες από πέντε θέσεις για την οικογένειά σας, αλλά σημαίνει ότι υπάρχει γενναιόδωρος χώρος για επιβάτες και φορτίο, εάν πέντε θέσεις είναι αρκετές για τις ανάγκες σας.

Είναι το Cadillac XT5 AWD;

Η κίνηση στους μπροστινούς τροχούς είναι στάνταρ στο Cadillac XT5, αλλά η τετρακίνηση είναι διαθέσιμη στα περισσότερα μοντέλα. Από το έτος μοντέλου 2020, το βασικό μοντέλο Luxury με τον κινητήρα 2,0 λίτρων ήταν μόνο προσθιοκίνητο, αλλά τα Premium Luxury μοντέλα με αυτόν τον κινητήρα μπορούσαν να αναβαθμιστούν σε AWD και το κορυφαίο μοντέλο Sport είναι στάνταρ AWD .

Όταν κυκλοφόρησε το XT5, το σύστημα AWD του ήταν μια νέα μονάδα που χρησιμοποιούσε διπλούς συμπλέκτες για να στείλει έως και το 100 τοις εκατό της διαθέσιμης ροπής είτε στους μπροστινούς είτε στους πίσω τροχούς. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει αντίξοες καιρικές συνθήκες στο δρόμο, αντί για επιδόσεις ή οδήγηση εκτός δρόμου, αλλά ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να χειριστεί την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς μόνο με λειτουργία Touring για βελτίωση της απόδοσης καυσίμου.

Πόσο ασφαλές είναι το Cadillac XT5;

Οι αξιολογήσεις ασφαλείας για το Cadillac XT5 ήταν καλές από την κυκλοφορία του. Το μοντέλο του 2017 έλαβε πλήρη βαθμολογία πέντε αστέρων από το NHTSA και το IIHS το ονόμασε Top Safety Pick. Υπάρχουν πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διατίθενται στάνταρ, αλλά εάν τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι σημαντικά για εσάς, είναι πιθανώς καλύτερο να αποφύγετε τα βασικά μοντέλα.

Τα μοντέλα του 2018 και του 2019 δεν τα πήγαν τόσο καλά με τους οργανισμούς αξιολόγησης ασφαλείας, αλλά αυτό οφειλόταν εν μέρει στο ότι οι ανταγωνιστές εισήγαγαν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά νωρίτερα από το XT5 και τις αλλαγές στα καθεστώτα δοκιμών πρόσκρουσης.

Για το έτος μοντέλου 2020, η Cadillac αναβάθμισε τα επίπεδα των τυπικών χαρακτηριστικών ασφαλείας στο σημείο που θα περίμενε κανείς να είναι για την τιμή που ζητούν για το XT5. Το τυπικό αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών, ενεργό έλεγχο λωρίδας και αυτόματη μεγάλη σκάλα βοήθησε το XT5 να αποκτήσει ξανά μια βαθμολογία πέντε αστέρων από το NHTSA και την κατάσταση Top Safety Pick από το IIHS.

Πόσο μπορεί να ρυμουλκήσει μια Cadillac XT5;

Όταν είναι εξοπλισμένο με κινητήρα V-6, το Cadillac XT5 έχει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 3.500 λίβρες, αλλά οι εκδόσεις του 2020 αργότερα που είναι εξοπλισμένες με τον μικρότερο κινητήρα 2,0 λίτρων turbo-τεσσάρων λίτρων έχουν ονομαστική ρυμούλκηση μόνο 1.000 λιβρών το μέγιστο.

Είναι γρήγορο το Cadillac XT5;

Τα μοντέλα Cadillac XT5 από το 2017 έως το 2019 είναι όλα εξοπλισμένα με τον κινητήρα V-6 που επιταχύνει το Caddy από 0 στα 60 mph σε 6,7 δευτερόλεπτα με AWD και 7,1 δευτερόλεπτα με FWD και τελική ταχύτητα 130 mph. Τα μοντέλα XT5 του 2020 με κινητήρα 2,0 λίτρων χρειάζονται 7,6 δευτερόλεπτα για να επιταχύνουν από 0 στα 60 mph.

Είναι άνετο το Cadillac XT5;

Το XT5 ανταποκρίνεται στις χρεώσεις του πολυτελούς αυτοκινήτου σε κάθε επίπεδο εξοπλισμού και σε κάθε έτος μοντέλου σε τέτοιο βαθμό που μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η μετάβαση στο υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού. Τα καθίσματα είναι μεγάλα και άνετα όλη την ημέρα και η ποιότητα των πάντων στο εσωτερικό είναι ακριβώς αυτή που θα περίμενες από μια Cadillac.

Οι εσωτερικές διαστάσεις είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τη μεσαία πίστα με 39,5 ίντσες χώρου για τα πόδια στη δεύτερη σειρά καθισμάτων και 41,2 ίντσες μπροστά. Ο συνολικός όγκος επιβατών ανέρχεται στα 104,5 κυβικά πόδια. και υπάρχουν 30,2 cu.-ft. του χώρου αποσκευών πίσω από τα πίσω καθίσματα, που είναι διπλάσιος από αυτόν που έχετε στο πορτμπαγκάζ ενός μεσαίου σεντάν.

Πόσο πρέπει να πληρώσετε για ένα μεταχειρισμένο Cadillac XT5;

Δεν θα πάρετε φθηνά μεταχειρισμένα Cadillac XT4 επειδή πρόκειται για ακριβά πολυτελή αυτοκίνητα που δεν κυκλοφορούν πολύ καιρό, αλλά η σχετικά υψηλή απόσβεση του Caddy μπορεί να κάνει τα μεταχειρισμένα παραδείγματα πολύ πιο προσιτά για πολλά περισσότερα από τα νέα.

Ποια είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά XT5;

Κάθε Cadillac XT5 συνοδεύεται από μια εντυπωσιακή λίστα βασικών χαρακτηριστικών και εξοπλισμού που αρμόζει σε ένα πολυτελές όχημα αυτής της ποιότητας. Έτσι, μπορείτε να μάθετε ποιο επίπεδο εξοπλισμού XT5 είναι κατάλληλο για εσάς εδώ είναι δωρεάν αντίγραφα των φυλλαδίων pdf που μπορείτε να κατεβάσετε:

Αξίζει τα λεφτά του ένα μεταχειρισμένο Cadillac XT5;

Ένα μεταχειρισμένο Cadillac XT5 σε καλή κατάσταση με όχι πάρα πολλά μίλια αξίζει σίγουρα τα λεφτά του, αν είστε ευτυχείς να πληρώσετε ένα premium για τη μάρκα Cadillac και το επιπλέον επίπεδο χλιδής σε σχέση με κάτι σαν αντίπαλο Volkswagen, GMC ή Chevy. Φαίνεται ότι ούτε το λειτουργικό κόστος θα σπάσει τα χρήματα καθώς το XT5 έχει αποδειχθεί εντυπωσιακά αξιόπιστο μέχρι στιγμής.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας Cadillac XT5 του 2019 και ενός 2020;

Όταν έφτασε το ανανεωμένο XT5 2020, ήρθε με μια νέα επιλογή turbo-τεσσάρων κινητήρων 2,0 λίτρων και μια επανασχεδιασμένη μπροστινή σχάρα με διαφορετικές υφές ματιών που αντικατοπτρίζουν διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού. Οι μπροστινοί και πίσω προφυλακτήρες ανασχεδιάστηκαν ελαφρώς, οι προβολείς LED έγιναν βασικός εξοπλισμός, τα πίσω φώτα LED είχαν διαφορετικά γραφικά και παρουσιάστηκαν μερικά νέα σχέδια τροχών 18 έως 20 ιντσών.

Ποιοι είναι οι κύριοι αντίπαλοι της Cadillac XT5;

Υπάρχουν αρκετοί αντίπαλοι του XT5 σε αυτό το τμήμα που πιθανότατα θα θέλετε να ελέγξετε πριν πατήσετε τη σκανδάλη σε μια μεταχειρισμένη Cadillac. Ο πιο προφανής άμεσος ανταγωνισμός προέρχεται από τη Γερμανία με τη μορφή των BMW X5, Audi Q5 και Mercedes-Benz GLC, αλλά άλλοι αξιόλογοι ανταγωνιστές περιλαμβάνουν τα Volvo XC60, Lexus RX και Lincoln Nautilus.

Η γνώμη μου για το XT5

Για τα χρήματά μου, το XT5 ξεχωρίζει στην κατηγορία όσον αφορά το στυλ και μόνο το Lexus RX πλησιάζει ακόμη και τη χαρακτηριστική μοντέρνα εμφάνιση της Cadillac. Ομολογουμένως, η εσωτερική εφαρμογή και το φινίρισμα είναι καλύτερα σε μια Mercedes ή μια BMW, αλλά θα πληρώσετε επίσης σχεδόν 20.000 $ περισσότερα για τη μικρότερη Mercedes-Benz GLC από όσα θα πρέπει να βρείτε για το Caddy.

Leave a Comment