Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Nissan Rogue Sport

Είναι πιθανώς θέμα εικασίας εάν ένα αυτοκίνητο είναι καλό μόνο και μόνο επειδή πουλάει σε τεράστιους αριθμούς, ειδικά όταν το εν λόγω όχημα εισάγεται σε μια νέα αγορά μετά από γελοία πωλήσεις αλλού στον κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάω για το Nissan Rogue Sport, το οποίο παρόλο που μοιράζεται το μεγαλύτερο μέρος του ονόματός του με το Nissan Rogue, είναι στην πραγματικότητα ένα εντελώς διαφορετικό SUV από το μεγαλύτερο αδερφάκι του.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Rogue Sport, μπορεί να χάσετε γιατί αυτή είναι η βορειοαμερικανική έκδοση αυτού που είναι γνωστό ως Nissan Qashqai οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Και στις περισσότερες αγορές εκτός της Βόρειας Αμερικής, το Qashqai είναι το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Nissan με κάποιο σημαντικό περιθώριο. Αν ψάχνετε για ένα συμπαγές crossover SUV για το οποίο τρελαίνεται ο υπόλοιπος κόσμος, δείτε τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Nissan Rogue Sport.

Τι είναι το Nissan Rogue Sport;

Το Nissan Rogue Sport είναι ένα συμπαγές crossover SUV που παράγεται από το 2006, αν και κυκλοφορεί στη Βόρεια Αμερική μόλις από το 2017. Δεν πωλείται στην πατρίδα της Nissan, την Ιαπωνία, αλλά σε κάθε άλλη αγορά γύρω από την κόσμος όπου πωλείται το Rogue Το άθλημα στην πραγματικότητα ονομάζεται Qashqai. Παρόλο που το Rogue Sport είναι κατασκευασμένο στην ίδια πλατφόρμα με το μεγαλύτερο Nissan Rogue, θα πρέπει πραγματικά να το δούμε ως μοντέλο από μόνο του, επειδή δεν είναι απλώς μια μικρότερη, φθηνότερη έκδοση του Rogue.

Μπορώ να σας πω από προσωπική εμπειρία ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκεκριμένα, δεν μπορείτε να είστε στο δρόμο για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα χωρίς να πέσετε σε ένα Nissan Qashqai. Είναι πραγματικά τόσο δημοφιλές, και αν δεν υπήρχαν τα επίσημα στατιστικά των πωλήσεων SMMT, θα ορκιζόμουν ότι ήταν διπλάσιοι από αυτούς των Ford Fiesta και Ford Focus.

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να μάθετε για μερικά από τα καλύτερα προϊόντα, υπηρεσίες και εταιρείες που έχω βρει για αγορά, πώληση και βοήθεια με την ιδιοκτησία οχήματος, ανατρέξτε στη σελίδα Προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες εδώ. Εκτός από το να σας λέω πού να πάτε για να πάρετε τις πολύ χαμηλότερες τιμές σε καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα, καλύπτω επίσης οικονομικά, ασφάλειες, ανταλλακτικά, λεπτομέρειες και άλλα πράγματα.

Πόσες γενιές Nissan Rogue Sport υπάρχουν;

Αν και μια τρίτη γενιά Nissan Qashqai έχει κυκλοφορήσει τώρα στην Ευρώπη, μόνο η δεύτερη γενιά το έκανε εδώ ως Nissan Rogue Sport και πωλείται εδώ από το 2017. Το Nissan Rogue Sport 2021 εδώ στις ΗΠΑ είναι στα σκαριά για ένα δεύτερο -η γενιά του Qashqai και η ολοκαίνουργια τρίτη γενιά που πωλείται τώρα στην Ευρώπη έρχεται στις ΗΠΑ ως το Nissan Rogue Sport δεύτερης γενιάς 2022.

Το 2017 Rogue Sport κυκλοφόρησε σε τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, τα οποία ήταν S, SV και το κορυφαίο SL. Κυκλοφόρησε με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που συνδυάζεται με κιβώτιο συνεχούς μεταβλητής μετάδοσης (CVT) που ήταν διαθέσιμο και στα τρία επίπεδα εξοπλισμού. Και φυσικά, προτού σκεφτείτε ποτέ να αγοράσετε κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πρέπει να ξέρετε αν έχει κάποιο κρυφό ιστορικό. 

Γιατί το Rogue Sport είναι τόσο δημοφιλές;

Σε γενικές γραμμές, το Rogue Sport είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη μορφή του Qashqai παγκοσμίως, πρωτίστως για την αναμφισβήτητη προσιτή τιμή του. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο προσιτό όσο ένα νέο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ, επειδή είναι ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε αλλού και εισάγεται στη Βόρεια Αμερική. Στην Ευρώπη, όταν δεν υπάρχει πανδημία που καταστρέφει τη νέα αυτοκινητοβιομηχανία, η Nissan πουλά περίπου ένα τέταρτο του εκατομμυρίου μονάδες του Qashqai κάθε χρόνο.

Ωστόσο, έψαξα πολύ για τα στοιχεία των πωλήσεων στις ΗΠΑ για το Rogue Sport και δεν βρίσκεται σε καμία από τις κορυφαίες 20 λίστα συμπαγών ή υποσυμπαγών crossover. Πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι πωλήσεις του Rogue Sport είναι επομένως μάλλον ασήμαντες, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι καλά νέα για τους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αιχμηρά μάτια.

Πόσο καλά κρατά την αξία του το Nissan Rogue Sport;

Το Rogue Sport χάνει ουσιαστικά το 21% της αρχικής του αξίας τον πρώτο χρόνο από το νέο, αλλά αυτός ο ρυθμός απόσβεσης επιβραδύνεται στα δύο και τρία έτη με ένα Rogue Sport τριών ετών να αξίζει περίπου το 66% της αρχικής του τιμής. Ένα βασικό Rogue Sport S που ξεκινά από τα 23.960 $ ολοκαίνουργιο θα αξίζει περίπου 16.131 $ μετά από τρία χρόνια και 36.000 μίλια.

Η απόσβεση μετά το πρώτο έτος ακολουθεί μια αρκετά ομοιόμορφη καμπύλη, επομένως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για το Rogue Sport που να αντιπροσωπεύει καλύτερη αξία και να σας προστατεύει από τυχόν ιδιαίτερα άσχημα έτη απώλειας αξίας. Αν ήθελα να δώσω κάποια συμβουλή σε αυτό το σημείο, θα ήταν να μην αγοράσετε ένα ολοκαίνουργιο Rogue Sport, αλλά οτιδήποτε από 12 μηνών και άνω θα είναι μια αξιοπρεπής εξοικονόμηση σε νέο.

Είναι το Nissan Rogue Sport αξιόπιστο;

Επειδή πωλείται σε τόσο μικρούς αριθμούς στις ΗΠΑ, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για την αξιοπιστία του. Επομένως, είναι λογικό να δούμε το Qashqai από το 2017 και μετά σε όλο τον κόσμο και η γενική συναίνεση είναι ότι η αξιοπιστία είναι πάνω από το μέσο όρο και πιθανώς γύρω στο 6,9 στα δέκα.

Η ομορφιά ενός αυτοκινήτου όπως το Rogue Sport είναι ότι όλα τα εξαρτήματα που χρειάζεται είναι άφθονα και άμεσα διαθέσιμα, καθώς πολλά μοιράζονται με το μεγαλύτερο Nissan Rogue, ένα από τα αγαπημένα SUV της Αμερικής.

Έχει το Nissan Rogue Sport προβλήματα μετάδοσης;

Δεδομένου ότι το Rogue Sport χρησιμοποιεί ένα CVT, υπάρχουν πολύ λίγα προβλήματα, αν και αν έχετε προβλήματα με ένα CVT μπορεί να είναι αρκετά ακριβά. Δείτε το άρθρο μου για το CVT εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Το Nissan Rogue έχει πρόβλημα με τον κινητήρα;

Ο κινητήρας κάτω από το καπό κάθε σπορ Nissan Rogue μέχρι σήμερα είναι ένας τετρακύλινδρος 2,0 λίτρων που αποδίδει 141 ίππους και 147 λίβρες πόδια. της ροπής και αναπτύσσει λίγα σφάλματα. Είναι ένας αποδεδειγμένος κινητήρας που η Nissan έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς σε άλλα μοντέλα και τα μόνα προβλήματα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε θα οφείλονται στη φυσική φθορά.

Ποια χρόνια μοντέλου Rogue Sport πρέπει να αποφύγετε;

Σε γενικές γραμμές, θα πρότεινα να αποφύγετε το πρώτο έτος μοντέλου οποιασδήποτε γενιάς οχήματος, καθώς αυτή είναι η περίοδος που έρχεται για πρώτη φορά στα χέρια του κοινού και τα γκρέμλιν εμφανίζονται και διορθώνονται καθώς περνάει η χρονιά. Δεδομένου ότι το Rogue Sport ήταν ήδη στην παραγωγή για ουσιαστικά τέσσερα χρόνια όταν έφτασε στην Αμερική, δεν υπάρχει ούτε μία χρονιά μοντέλου που να ξεχωρίζει για να αποφύγετε.

Είναι το Nissan Rogue Sport AWD;

Το Rogue Sport διατίθεται στάνταρ σε μορφή μπροστινής κίνησης, αλλά κάθε έκδοση μπορεί να αναβαθμιστεί ώστε να περιλαμβάνει AWD με επιπλέον κόστος. Οι τετρακίνητες εκδόσεις του Rogue Sport δεν είναι σε καμία περίπτωση σκληρές εκτός δρόμου, αλλά το σύστημα AWD προσθέτει έναν επιπλέον βαθμό ικανότητας σε βρεγμένους, παγωμένους ή χιονισμένους δρόμους, εάν ζείτε κάπου που γίνεται κακό. καιρός το χειμώνα.

Πόσο αποδοτικό είναι το Nissan Rogue Sport;

Όταν έφτασε το 2017 Rogue Sport, βαθμολογήθηκε από την EPA για την απόδοση καυσίμου στα 25 mpg στην πόλη, στα 32 mpg στον αυτοκινητόδρομο και στα 28 mpg σε συνδυασμό σε τυπική μορφή εμπρός κίνησης, ενώ οι εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς βαθμολογήθηκαν με 24/30/27 mpg , αντίστοιχα. Το Rogue Sport δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε, ούτε και οι βαθμολογίες οικονομίας καυσίμου.

Πόσες θέσεις υπάρχουν σε ένα Nissan Rogue Sport;

Υπάρχουν 5 θέσεις στο Nissan Rogue Sport με γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια 42,8 ιντσών στα μπροστινά καθίσματα, αλλά ελαφρώς σφιχτό 33,4 ιντσών για εκείνους στο πίσω μέρος.

Πόσο ασφαλές είναι το Nissan Rogue Sport;

Το NHTSA και το IIHS δεν έχουν δώσει στο Nissan Rogue Sport γενικές αξιολογήσεις ασφάλειας μέχρι στιγμής, αλλά ορισμένα από τα μεμονωμένα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν ήταν τα καλύτερα. Και πάλι, είναι δύσκολο να σχηματίσετε μια συνεκτική γνώμη λόγω της έλλειψης περιεκτικών αξιολογήσεων, αλλά το Rogue Sport έρχεται γεμάτο με μια εντυπωσιακή λίστα χαρακτηριστικών ασφαλείας που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε ένα ατύχημα εξαρχής.

Είναι γρήγορο το Nissan Rogue Sport;

Μπορεί να έχει Sport στο όνομά του αλλά η απόδοση του Nissan Rogue Sport απέχει πολύ από το σπορ. Η ισχύς των 141 ίππων του κινητήρα των 2,0 λίτρων μπορεί να επιταχύνει μόνο το μικρό SUV της Nissan από 0 έως 60 mph σε αρκετά πεζό 9,8 δευτερόλεπτα και στη διεκδικούμενη τελική ταχύτητα 124 mph.

Είναι άνετο το Nissan Rogue Sport;

Το Nissan Rogue Sport είναι αρκετά άνετο. Υπάρχει ένα αξιοπρεπές δωμάτιο στο μπροστινό μέρος και 53 cu.-ft. Ο χώρος φόρτωσης πίσω από τα πίσω καθίσματα είναι αρκετά καλός για ένα μικρό SUV. Στην πραγματικότητα, τα πίσω καθίσματα είναι καλύτερα για δύο ενήλικες ή τρία παιδιά. Αν στριμώχνετε τρεις μεγάλους ενήλικες στο πίσω κάθισμα, καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζονται αρκετά καλά, γιατί θα το κάνουν όταν βγουν έξω.

Ποιο είναι το υψηλότερο επίπεδο του Nissan Rogue Sport;

Το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού του Nissan Rogue Sport είναι το SL και συνοδεύεται από μια εντυπωσιακή λίστα βασικών χαρακτηριστικών και εξοπλισμού. Όλα αυτά τα καλούδια έρχονται με μεγάλη τιμή εισιτηρίου, ωστόσο, και δεν είναι δύσκολο να βρείτε εναλλακτικά μικρά SUV με παρόμοια ή καλύτερα χαρακτηριστικά για τα ίδια χρήματα ή λιγότερα.

Αξίζει τα λεφτά του ένα μεταχειρισμένο Nissan Rogue Sport;

Θα είμαι αρκετά τολμηρός να πω ότι τα μεταχειρισμένα Nissan Rogue Sports δεν αξίζουν τα χρήματα που θα ζητήσουν οι αντιπρόσωποι. Δεν είναι ότι δεν είναι ένα αξιοπρεπές μικρό SUV μαζικής αγοράς, γιατί είναι, αλλά υπάρχουν καλύτερα εκεί έξω με λιγότερα χρήματα και μπορείτε να έχετε ένα μεγαλύτερο, καλύτερο Nissan Rogue για λίγο περισσότερο από ένα Rogue Sport.

Πρέπει να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Nissan Rogue Sport;

Μπορώ συνήθως να αγοράσω σχεδόν οποιοδήποτε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, αλλά αυτό είναι δύσκολο. Εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη ή σχεδόν οπουδήποτε εκτός της Βόρειας Αμερικής, θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγοράσετε ένα, αλλά στις ΗΠΑ το Nissan Rogue Sport είναι πολύ ακριβό για αυτό που είναι.

Έχω μεγάλη εμπειρία στην ιδιοκτησία και την οδήγηση οχημάτων αυτού του τύπου και νοίκιασα ένα πριν από λίγο καιρό για ένα Σαββατοκύριακο. Το τελευταίο συμπαγές SUV που είχα πριν νοικιάσω το Nissan ήταν ένα Kia Sportage και ήταν ένα πολύ καλύτερο όχημα παντού. Το Nissan φαίνεται και είναι λίγο φθηνό στο εσωτερικό και το τιμόνι και το κιβώτιο ταχυτήτων αισθάνονται χαλαρά και λιγότερο ανταποκρινόμενα από πολλούς ανταγωνιστές. Πολλά από αυτά δεν είναι τρομερά και θα μπορούσαν να συγχωρηθούν αν η τιμή ήταν σωστή, αλλά στις ΗΠΑ η τιμή του Nissan Rogue Sport δεν είναι σωστή και γι’ αυτό θα πρότεινα να ψάξετε αλλού.

Leave a Comment