Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Honda Civic

Το Honda Civic είναι ένα από τα αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και συνεχίζει να πουλάει σε εντυπωσιακούς αριθμούς στις ΗΠΑ και αλλού παρά την παγκόσμια δίψα για όλα τα SUV. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το Civic ήταν τόσο επιτυχημένο, αλλά η προσιτή τιμή, η αξιοπιστία, η ποιότητα και ο μεγάλος αριθμός διαφορετικών εκδόσεων για να διαλέξετε είναι από τους πιο σημαντικούς. Όλοι αυτοί οι λόγοι και πολλοί άλλοι κάνουν το Honda Civic ιδιαίτερα δημοφιλές στους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οπότε ορίστε τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Honda Civic.

Πόσες γενιές Honda Civic υπάρχουν;

Έχουν υπάρξει 10 γενιές του Honda Civic μέχρι στιγμής και μια ολοκαίνουργια 11η γενιά είναι στα σκαριά. Το πρώτο Honda Civic έφτασε πριν από το 1972 ως subcompact και έγινε το συμπαγές που γνωρίζουμε σήμερα μέχρι το 2000. Υπήρξαν τόσες πολλές διαφορετικές εκδόσεις του Civic που είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι υπήρξε ποτέ. Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα κάποια μετατρέψιμη έκδοση, αλλά υπήρξαν μοντέλα σεντάν, κουπέ, καταπακτής, ακόμη και estate και διάφοροι συνδυασμοί 2, 3, 4 και πέντε θυρών.

Πρώτη γενιά Honda Civic (1972-1979)

Ακόμη και όταν κυκλοφόρησε αυτή η πρώτη γενιά Civic, προσφέρθηκε προς πώληση ως δίθυρο ή τετράθυρο σεντάν fastback, τρίθυρο ή πεντάθυρο χάτσμπακ και πεντάθυρο στέισον βάγκον. Θα δυσκολευόσασταν να βρείτε ένα από αυτά σήμερα οπουδήποτε αλλού εκτός από μουσείο, αλλά αν μπορούσατε να βρείτε ένα και να το αποκαταστήσετε, θα είχατε ένα γλυκό μικρό κλασικό ακόμα κι αν δεν αξίζει μια περιουσία.

Δεύτερη γενιά Honda Civic (1979-1983)

Η δεύτερη γενιά ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη, πιο ισχυρή και πολύ πιο γωνιακή σε σχεδιασμό από την πρώτη γενιά. Αυτά κατασκευάστηκαν σε τρίθυρα χάτσμπακ, τετράθυρα σεντάν, πεντάθυρα χάτσμπακ και πεντάθυρα, και οι κινητήρες των 1335 κ.εκ. και των 1488 κ.εκ. συνδυάζονταν με μηχανικά κιβώτια τεσσάρων και πέντε ταχυτήτων ή ημιαυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. .

Τρίτη γενιά Honda Civic (1983-1987)

Το Civic τρίτης γενιάς έφτασε το 1983 ως μοντέλο του 1984 και η πιο αξιοσημείωτη πτυχή αυτής της γενιάς ήταν η εισαγωγή ενός συστήματος τετρακίνησης που ονομάζεται “Realtime” για το Civic. Ξεκίνησε ως σύστημα με κουμπιά, αλλά το 1987 αναβαθμίστηκε έτσι ώστε οι πίσω τροχοί να εμπλέκονται αυτόματα μόλις οι μπροστινοί τροχοί έχασαν το κράτημα. Εάν μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας ένα Civic τρίτης γενιάς με Realtime, θα είστε πραγματικά σπάνιοι.

Τέταρτη γενιά Honda Civic (1987-1991)

Τα Civics τέταρτης γενιάς κυκλοφόρησαν σε διάφορα μοντέλα και μπορούσαν να αισθάνονται σαν πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα σε διαφορετικές αγορές. Για παράδειγμα, σε ορισμένες αγορές η Honda πούλησε Civic τέταρτης γενιάς με καρμπυρατέρ, αλλά όλα τα αμερικανικά μοντέλα Civic είχαν ψεκασμό καυσίμου.

Πέμπτη γενιά Honda Civic (1991-1995)

Η πέμπτη γενιά είναι όπου το Civic άρχισε να μοιάζει λίγο με το αυτοκίνητο που έχουμε σήμερα, αλλά η wagon έκδοση αυτού πωλήθηκε μόνο στην πατρίδα της Honda, την Ιαπωνία. Ενώ θα συναντήσετε περιστασιακά Civic προς πώληση στην αγορά μεταχειρισμένων σήμερα από τις πρώτες τέσσερις γενιές, ως επί το πλείστον τα παλαιότερα μοντέλα που θα δείτε να προσφέρονται προς πώληση αυτές τις μέρες θα είναι από την πέμπτη γενιά και μετά.

Έκτη γενιά Honda Civic (1995-2000)

Όταν έφτασε η έκτη γενιά το 1995, ήταν ένας από τους λιγότερο ριζοσπαστικούς επανασχεδιασμούς του Civic εδώ και χρόνια, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι το Civic πέμπτης γενιάς παρουσίασε μια έκδοση φυσικού αερίου για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Αυτά μπορεί να είναι αξιοπρεπή φθηνά πρώτα αυτοκίνητα για νέους οδηγούς, αν μπορείτε να βρείτε ένα σε καλή κατάσταση, και δεν μπορείτε να το πείτε αυτό για πολλά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής αυτού του vintage.

Έβδομη γενιά Honda Civic (2000-2005)

Αν και οι εξωτερικές διαστάσεις του Civic έβδομης γενιάς παρέμειναν ίδιες με του προκατόχου του, η αύξηση του εσωτερικού χώρου χάρη στη χρήση ενός επίπεδου πίσω δαπέδου έφερε αυτή την έκδοση του Civic στην κατηγορία των συμπαγών αυτοκινήτων για πρώτη φορά. Η Βόρεια Αμερική πήρε ως επί το πλείστον το κουπέ και μετά το αμάξωμα, αλλά η επένδυση Si (SiR στον Καναδά) ήταν η εξαίρεση, καθώς προσφερόταν μόνο σε τρίθυρο χάτσμπακ.

Όγδοη γενιά Honda Civic (2005-2011)

Η Honda επέστρεψε στη συνήθεια των ριζικών ανασχεδιασμών για το Civic όταν παρουσίασε την όγδοη γενιά το 2005, αν και η έκδοση hatchback που πήρε η Ευρώπη ήταν ίσως πολύ πιο ριζοσπαστική και πολωτική από τις εκδόσεις sedan και coupe που πωλήθηκαν στην Αμερική. Ίσως το καλύτερο μοντέλο αυτής της γενιάς ήταν το πιο σπορ τετράθυρο Civic Si που ρυθμίστηκε από τη Mugen και διέθετε αρκετές αισθητικές αλλαγές καθώς και αναβαθμίσεις στην ανάρτηση, τους τροχούς και το σύστημα εξάτμισης.

Ένατη γενιά Honda Civic (2011-2015)

Μια ένατη γενιά κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2011 σε μοντέλα σεντάν και κουπέ, αλλά αυτή δεν έτυχε γενικής αποδοχής από σχολιαστές ή καταναλωτές. Χρειάστηκε μόνο μέχρι τα τέλη του 2012 για να παραδεχτεί η Honda ότι μπορεί να έκανε λίγο στυλιστικό λάθος με αυτό, λανσάροντας ένα μοντέλο του 2013 με επανασχεδιασμένο εξωτερικό και εσωτερικό. Όλα τα Civic ήρθαν τότε με ABS (Anti-Lock Brake Systems), VSA (Vehicle Stability Assistance) και EBD (Ηλεκτρονική Διανομή Φρένων), και αυτό ήταν το πρώτο αμερικανικό μοντέλο που διέθετε την τεχνολογία Eco Assist της Honda.

Δέκατη γενιά Honda Civic (2015-2021)

Αν και η μπροστινή όψη της νέας δέκατης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2015 ως μοντέλο του 2016 είναι αρκετά παρόμοια με την προηγούμενη γενιά, η σιλουέτα είναι αισθητά διαφορετική με μια νέα γρήγορη εξωτερική σχεδίαση και την πίσω κολόνα C που ρέει στην πίσω πόρτα. Εκτός από το να δώσει στους Αμερικανούς καταναλωτές τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μοντέλων σεντάν και κουπέ, η Honda αποφάσισε να επαναφέρει το hatchback στη Βόρεια Αμερική. Το καλύτερο πράγμα για το hatchback είναι ότι σήμαινε ότι η εκπληκτική παραλλαγή επιδόσεων Type R ήταν πλέον τελικά διαθέσιμη στους Αμερικανούς και Καναδούς λάτρεις των hot hatch.

Τι το ιδιαίτερο έχει το Honda Civic;

Το Honda Civic είναι ένα τόσο επιτυχημένο και δημοφιλές συμπαγές αυτοκίνητο χάρη στη νικηφόρα συνταγή του για οικονομία καυσίμου, πρακτικότητα, αξιοπιστία, μηχανική υψηλής ποιότητας και προσιτές τιμές. Εάν υπάρχει ένα συμπαγές αυτοκίνητο που μπορείτε να εμπιστευτείτε, αυτό είναι το Civic και η αμείλικτη αξιοπιστία του το κατατάσσει τρίτο από τα 36 στην κατηγορία του στον ιστότοπο RepairPal.com με βαθμολογία αξιοπιστίας 4,5 στα 5. Επιπλέον, το μέσο ετήσιο κόστος επισκευής είναι μόλις $368 που είναι ένας άλλος λόγος που το Civic είναι σχεδόν τόσο δημοφιλές όσο ποτέ.

Πόσο διαρκεί ένα Honda Civic;

Εάν συντηρηθεί και φροντιστεί σωστά, ένα Honda Civic μπορεί ρεαλιστικά να αντέξει 20 χρόνια, 300.000 μίλια ή και περισσότερο. Η μέση εκτιμώμενη διάρκεια ζωής ενός Honda Civic είναι μεταξύ 15 και 20 ετών και η πλειονότητα των ιδιοκτητών Civic τείνουν να διατηρούν τα αυτοκίνητά τους για 10 χρόνια ή περισσότερο, γεγονός που λέει πολλά για την ποιότητα και την αξιοπιστία του μικρού Honda.

Είναι το Honda Civic πολύ ακριβό αυτές τις μέρες;

Αν συγκρίνετε ένα νέο Honda Civic με πολλούς από τους αντιπάλους του με παρόμοια χαρακτηριστικά, μπορεί να φαίνεται λίγο ακριβό αυτές τις μέρες, αλλά πρέπει να αναρωτηθείτε πόσα από αυτά θα ήταν ακόμα στο δρόμο σε 15 χρόνια όταν ένα Civic εξακολουθεί να κυκλοφορεί ισχυρός. ?

Όπως πολλά πράγματα στη ζωή, έχετε την τάση να παίρνετε αυτό που πληρώνετε και αυτό που πληρώνετε λίγο περισσότερο με ένα Honda Civic είναι η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητά του. Φυσικά, μπορείτε να αποκτήσετε ένα Honda Civic με πολύ λιγότερα χρήματα αγοράζοντας μεταχειρισμένα, γι’ αυτό και το Civic είναι ένα απίστευτα δημοφιλές μοντέλο μεταξύ των αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Είναι το Honda Civic καλό για μεγάλη οδήγηση;

Αν και τα συμπαγή αυτοκίνητα θεωρούνται συχνά κυρίως για συχνά σύντομα ταξίδια στην πόλη ή την πόλη, το Honda Civic είναι τέλεια για μεγάλες διαδρομές, αρκεί να μην προσπαθείτε να στριμώξετε πάρα πολλούς ανθρώπους και πολλά φορτία μέσα. Εξάλλου, ένα πράγμα που σίγουρα θέλετε για μεγάλες διαδρομές είναι ένα αξιόπιστο όχημα και λίγα οχήματα με τα χρόνια έχουν αποδειχθεί πιο αξιόπιστα από ένα Honda Civic.

Υπάρχει Honda Civic Hybrid;

Η Honda κατασκεύασε υβριδικές εκδόσεις αερίου/ηλεκτρισμού του Civic μεταξύ 2001 και 2015, αλλά σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2015 και ένα άλλο υβριδικό Civic δεν αναμένεται μέχρι να φτάσει τελικά μια νέα ενδέκατη γενιά.

Είναι το Honda Civic αποδοτικό καύσιμο;

Η απόδοση καυσίμου ήταν πάντα ένα από τα δυνατά σημεία του Honda Civic και η πιο δημοφιλής έκδοση της τρέχουσας γενιάς με τον κινητήρα τεσσάρων γραμμών 2,0 λίτρων βαθμολογείται από την EPA στα 30 mpg πόλης, 38 mpg σε αυτοκινητόδρομο και 33 mpg συνδυαστικά. Εάν αυτό δεν είναι αρκετά καλό για εσάς, οι εκδόσεις που είναι εξοπλισμένες με το turbo-four 1,5 λίτρων βαθμολογούνται σε ακόμα πιο εντυπωσιακή πόλη 32 mpg, αυτοκινητόδρομο 42 mpg και 36 mpg συνδυαστικά.

Ποιο Honda Civic είναι το πιο γρήγορο;

Η ταχύτερη έκδοση παραγωγής του Honda Civic είναι η όγδοη γενιά Civic Type R, η οποία διαθέτει ένα turbo-four 2,0 λίτρων που αποδίδει 306 ίππους και 295 lb.-ft. της ροπής. Το Civic Type R έχει χρόνο 0-60 mph 4,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 169 mph, αλλά είναι ο τρόπος με τον οποίο οδηγεί και χειρίζεται η Honda που κάνει αυτό το hot hatch έναν τόσο σύγχρονο θρύλο.

Ακύρωση του Honda Civic;

Κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί όσο το Honda Civic θα αμφισβητείται κατά καιρούς η μακροζωία του, αλλά το CNET έχει προτείνει ότι η παραγωγή του Honda Civic Sedan θα σταματήσει σύντομα λόγω των χαμηλών πωλήσεων ενόψει της συνεχιζόμενης επίθεσης από τη δημοτικότητα του SUV. Αν και το sedan θα τερματίσει την παραγωγή, το hatchback και το Type R θα συνεχίσουν καθώς εξακολουθούν να είναι δημοφιλή μοντέλα στις αγορές σε όλο τον κόσμο.

Είναι το Honda Civic καλό στο χιόνι;

Αν και δεν υπάρχει έκδοση AWD του Honda Civic αυτή τη στιγμή, η μορφή του αυτοκινήτου με μπροστινό κινητήρα και κίνηση στους εμπρός τροχούς το καθιστά αρκετά ικανό στο χιόνι και στον πάγο, ειδικά σε σύγκριση με τους πισωκίνητους αντιπάλους.

Πόσο πρέπει να πληρώσετε για ένα μεταχειρισμένο Honda Civic;

Σε αυτό το σημείο σε ένα άρθρο σαν αυτό, θα δημιουργούσα συνήθως έναν πίνακα που απεικονίζει τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες μέσες τιμές για ηλεκτρονικά οχήματα για μεγάλο αριθμό ετών. Αλλά υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές εκδόσεις του Honda Civic που καλύπτουν τόσα πολλά χρόνια μοντέλου που πιθανότατα θα έπρεπε να δημιουργήσω ένα βιβλίο για να προσπαθήσω να τις καλύψω όλες.

Αυτό που θα πω αντ ‘αυτού είναι ότι μπορείτε να πάρετε ένα μεταχειρισμένο Honda Civic για να χωράει σχεδόν κάθε προϋπολογισμό που θέλετε να εξετάσετε και ισχύουν όλοι οι συνήθεις κανόνες. Εάν είστε ευχαριστημένοι με ένα σχετικά βασικό μοντέλο, μπορείτε να αποκτήσετε ένα αξιοπρεπές σεντάν Civic του 2012 με λογικά μίλια για λιγότερα από 5.000 $, αλλά ένα χαμηλών χιλιομέτρων Type R του 2019 θα σας αποφέρει κοντά στα 45 χιλιάδες $. Ακόμα κι αν έχετε μόνο μερικές χιλιάδες δολάρια να ξοδέψετε, μπορείτε να αποκτήσετε ένα παλιό Civic που θα κάνει μια δουλειά και θα έχει ακόμα πολλά χρόνια σε αυτό, αν το φροντίσετε.

Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές του Honda Civic;

Υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός για το Honda Civic από ό,τι παλαιότερα, καθώς η δημόσια ζήτηση για συμπαγή σεντάν συνεχίζει να μειώνεται. Άλλα συμπαγή αυτοκίνητα που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε ως εναλλακτική λύση στο Honda Civic περιλαμβάνουν τα Ford Focus, Volkswagen Golf, Chevrolet Cruze, Hyundai Elantra, Kia Forte και Toyota Corolla.

Πόσο καλά κρατά την αξία του ένα Honda Civic;

Το Honda Civic κρατάει πολύ καλά την τιμή του και η απόσβεση είναι αρκετά ομοιόμορφα κατανεμημένη με τα χρόνια. Μετά από τρία χρόνια και 36.000 μίλια, ένα Honda Civic θα πρέπει να αξίζει περίπου το 73% της αρχικής του αξίας και θα εξακολουθεί να αξίζει σχεδόν το εξήντα τοις εκατό της αρχικής του τιμής μετά από έξι χρόνια.

Ποια χρονιά μοντέλου Honda Civic πρέπει να αποφύγετε;

Σε γενικές γραμμές, το Honda Civic του 2001 ήταν ένα από τα οποία έπρεπε να αποφευχθεί, αλλά μετά από 20 χρόνια, τα προβλήματα μετάδοσης που ταλαιπώρησαν αυτή τη χρονιά μοντέλου θα έχουν σχεδόν σίγουρα επιλυθεί. Εάν κοιτάζετε ένα Honda Civic του 2006 ή του 2007, ίσως θελήσετε να ελέγξετε προσεκτικά το ιστορικό σέρβις, καθώς υπήρχαν προβλήματα εκείνη την εποχή με ραγισμένα μπλοκ κινητήρα. Μια αντικατάσταση μπορεί να κοστίσει 3.000 $ ή περισσότερο, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί στο πλαίσιο της 10ετούς εγγύησης του συστήματος μετάδοσης κίνησης της Honda.

Ποια είναι η καλύτερη χρονιά μοντέλου Honda Civic;

Σε γενικές γραμμές, το 1998, το 2012 και το 2014 είναι τρία από τα καλύτερα μοντέλα Honda Civic για αγοραστές μεταχειρισμένων. Εκτός από την αποδεδειγμένη αξιοπιστία για την οποία είναι γνωστή η Honda, αυτές είναι οι τρεις χρονιές όπου υπήρχαν τα λιγότερα παράπονα για προβλήματα με το Honda Civic.

Πόσο ασφαλές είναι το Honda Civic;

Το Honda Civic ήταν ανέκαθεν ένα από τα ασφαλέστερα συμπαγή αυτοκίνητα στην αγορά για οδηγό και επιβάτες, αλλά έγινε ακόμα πιο ασφαλές το 2013 όταν απέκτησε μια τυπική κάμερα οπισθοπορείας, μια ενισχυμένη δομή και νέους αερόσακους για να προσθέσει στην ήδη εντυπωσιακή λίστα των στάνταρ. χαρακτηριστικά ασφαλείας. Τα μοντέλα του 2014 διέθεταν πλήρεις βαθμολογίες συνολικής ασφάλειας πέντε αστέρων από το NHTSA και το IIHS απένειμε στο Civic 2014 την πολυπόθητη βαθμολογία Top Safety Pick+.

Υποβαθμίστηκε από Top Safet Pick+ σε Top Safety Pick το 2015, αλλά το Civic ανέκτησε την κορυφαία βαθμολογία IIHS το 2016. Είτε το έτος μοντέλου που εξετάζετε ήταν Top Safety Pick είτε Top Safety Pick+, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αγοράζετε αυτό που ήταν ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στην κατηγορία του όταν ήταν καινούργιο.

Είναι άνετο το Honda Civic;

Το Civic μπορεί να είναι ένα άνετο αυτοκίνητο στα περισσότερα επίπεδα εξοπλισμού και η κορυφαία επένδυση μπορεί μερικές φορές να πλησιάζει στο να είναι πραγματικά πολυτελές. Η δέκατη γενιά είναι κοντά στο να είναι ένα αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους στο εσωτερικό, αν και μπροστά επωφελούνται από το μεγαλύτερο μέρος του χώρου για τα πόδια που προσφέρουν οι εντυπωσιακές διαστάσεις. Ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν χώρο για τα πόδια 42,3 ίντσες, αλλά όσοι βρίσκονται στο πίσω κάθισμα πρέπει να αρκεστούν σε μόλις 35,9 ίντσες.

Πρέπει να αγοράσετε μεταχειρισμένο Honda Civic;

Εκτός και αν ψάχνετε για κάτι σαν παραλλαγή Si ή Type R, το Honda Civic δεν είναι ο πιο συναρπαστικός τρόπος να ξοδέψετε τα χρήματά σας σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Αλλά σχεδόν με κάθε άλλο τρόπο, είναι δύσκολο να βρεις λάθος στο ανθεκτικό Honda, αρκεί να σου αρέσει η εμφάνισή του. Τα μοντέλα κουπέ φαίνονται πολύ καλύτερα από τα σεντάν και ορισμένα κουπέ Civic μπορούν πραγματικά να φαίνονται αρκετά σπορ.

Αλλά αν ψάχνετε για ένα προσιτό, πρακτικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είναι απίθανο να σας χαλάσει και πιθανότατα θα σας ξεπεράσει, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα Honda Civic, ειδικά ένα μοντέλο δέκατης γενιάς, εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας. Και αν θέλετε να έχετε την ευκαιρία να βρείτε υπέροχα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, φορτηγά και SUV όλων των ειδών σε χαμηλές τιμές, φροντίστε να ελέγξετε τις κρατικές δημοπρασίες.

Leave a Comment