Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Volvo XC40

Πολλές μάρκες αυτοκινήτων προσπαθούν να ανέβουν από τη μαζική αγορά για να πάρουν ένα κομμάτι από το τμήμα πολυτελείας της βιομηχανίας, αλλά τα αποτελέσματα είναι συνήθως λιγότερο από εντυπωσιακά. Η Volvo φαίνεται να αποτελεί κάτι σαν εξαίρεση με μια αυξανόμενη σειρά επιτυχιών όπως το XC40, που είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα συμπαγές πολυτελές crossover SUV. Δεδομένου ότι υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια, δείτε τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Volvo XC40.

Ιστορία του Volvo XC40

Η Volvo είναι μια μάρκα αυτοκινήτου που έχει επανατοποθετηθεί στην αγορά τα τελευταία χρόνια και φαίνεται να έχει μεγάλη επιτυχία. Η σουηδική επωνυμία αποτελούσε το σύνθημα για σταθερή αξιοπιστία και συνδέθηκε έντονα στις ευρωπαϊκές αγορές της με έναν συγκεκριμένο τύπο αγοραστή. Αυτό το είδος αγοραστή ήταν ένας κάπως βαρετός, χωρίς φαντασία, επαγγελματίας της μεσαίας τάξης, όπως ένας αρχιτέκτονας ή ένας καθηγητής κολεγίου που εκτιμούσε την ικανότητα και την αξιοπιστία παρά την επιθυμία και την ευχαρίστηση.

Για δεκαετίες, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έβγαζε άσχημα, κουτιά σεντάν και βαγόνια που έκαναν αυτό που είχαν σχεδιαστεί για να κάνουν και κράτησαν για πάντα, αλλά όλα άλλαξαν το 2002 όταν η Volvo κυκλοφόρησε με το πρώτο XC90. Το XC90 άλλαξε την αντίληψη της μάρκας και αργότερα προστέθηκε το μικρότερο XC60 το 2008 και το ακόμη μικρότερο XC40 μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Τα πρώτα μοντέλα XC40 ξεκίνησαν από τη γραμμή παραγωγής της Volvo τον Νοέμβριο του 2017 και σύντομα άρχισε να κερδίζει μια σειρά από διάσημα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2018.

Όταν έφτασε το πρώτο XC40 για το μοντέλο του 2018, ήταν το πρώτο Volvo που κατασκευάστηκε στην πλατφόρμα CMA της εταιρείας, η οποία είναι κοινή με τις Geely, Lynk & Co και θα χρησιμοποιηθεί επίσης για περαιτέρω συμπαγή SUV της Volvo.

Μέχρι στιγμής έχει υπάρξει μόνο μία γενιά του XC40 και τα πρώτα που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ κυκλοφόρησαν τον Μάρτιο του 2018 για το έτος μοντέλου 2019. Η άφιξη του XC40 οδήγησε επίσης σε ένα νέο και ενδιαφέρον μοντέλο συνδρομής για την αγορά νέων αυτοκινήτων, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε συνδρομή για να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Volvo XC40.

Και φυσικά, προτού σκεφτείτε ποτέ να αγοράσετε κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πρέπει να ξέρετε αν έχει κάποιο κρυφό ιστορικό. 

Επισκόπηση μεταχειρισμένων Volvo XC40

Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Volvo XC40 2019, έχετε μια επιλογή εκδόσεων T4 και T5 που μπορεί να είναι είτε με κίνηση στους εμπρός τροχούς είτε σε όλους τους τροχούς και υπάρχουν τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού Inscription, Momentum και R-Design για να επιλέξτε από. Το XC40 είναι κάτι σαν σημείο εκκίνησης για τη Volvo όσον αφορά το στυλ του, καθώς είναι μια πολύ πιο νεανική, φουτουριστική σχεδίαση που διατίθεται σε ενδιαφέροντες χρωματικούς συνδυασμούς.

Διατίθενται λευκές οροφές με αντίθεση, ενώ ακόμη και οι τροχοί μπορούν να βγουν σε λευκό, μαύρο ή πιο κανονικό φινίρισμα από κράμα. Αν και αυτό είναι ένα μοντέλο που απευθύνεται σε έναν πιο νεανικό αγοραστή από το παραδοσιακό κοινό της Volvo, φαίνεται να απευθύνεται στο παραδοσιακό κοινό της εταιρείας τόσο όσο αυτό που θέλει να φέρει η Volvo.

Κάτω από το καπό των εκδόσεων XC40 T4 βρίσκεται ένας turbo-four 2,0 λίτρων που αποδίδει 187 ίππους και 221 λίβρες-πόδια. της ροπής, ενώ ο ίδιος κινητήρας στην έκδοση T5 του XC40 είναι ρυθμισμένος να αποδίδει 248 ίππους και 258 λίβρες-πόδια. της ροπής. Και στις δύο περιπτώσεις, η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Εάν συναντήσετε ένα μεταχειρισμένο XC40 T4, θα σας κοστίσει λιγότερο από ένα T5, αλλά αν οδηγούσατε τα δύο πίσω με πλάτη, είμαι βέβαιος ότι θα θεωρούσατε τα επιπλέον χρήματα για το ισχυρότερο T5 πολύ αξιόλογη επένδυση.

Τα μοντέλα 2019 και 2020 είναι σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπα, αλλά για το έτος μοντέλου 2021, το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο XC40 T8 Recharge προστέθηκε στην οικογένεια.

Είναι το Volvo XC40 ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο;

Το XC40 φαίνεται να ακολουθεί τη μακροχρόνια παράδοση της Volvo να είναι καθησυχαστικά αξιόπιστο και η Edmunds Consumer Reviews δίνει στα μοντέλα 2019 και 2020 βαθμολογία 4,1 από ένα πιθανό 5,0.

Είναι λίγο νωρίς για να κάνουμε οριστικές δηλώσεις σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του Volvo XC40, αλλά φαίνεται καλό μέχρι στιγμής και είναι απίθανο ότι αυτό θα αποδειχθεί ένα από τα πρώτα Volvo στη μνήμη που δεν μπορείτε να βασιστείτε σε πολλά χρόνια καλής οδήγησης.

Θα είναι ακριβό η συντήρηση ενός μεταχειρισμένου Volvo XC40;

Ένα μεταχειρισμένο Volvo XC40 είναι πιθανό να είναι λίγο ακριβό στη συντήρηση μακροπρόθεσμα, ειδικά αν το συγκρίνετε με ορισμένους από τους εγχώριους αντιπάλους του. Ο ιστότοπος Caredge εκτιμά ότι το XC40 θα κοστίσει κάπου στην περιοχή των 11.907 $ για τη συντήρηση για τα πρώτα δέκα χρόνια από το νέο, το οποίο είναι 3.553 $ φθηνότερο από τον μέσο όρο της κατηγορίας.

Από ό,τι γνωρίζω για τη Volvo, και το XC40 συγκεκριμένα, νομίζω ότι αυτό είναι λίγο απαισιόδοξο και θα περίμενα το κόστος συντήρησης του XC40 να είναι χαμηλότερο από αυτό. Ο ιστότοπος εκτιμά επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα 36,25% το XC40 να χρειαστεί σημαντική επισκευή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά επειδή το Volvo είναι μόλις λίγα χρόνια ζωής, αυτή η πρόβλεψη είναι καθαρή εικασία.

Το Volvo XC40 διατηρεί την αξία του;

Το XC40 θα κρατήσει πιθανώς την τιμή του αρκετά καλά, ειδικά για ένα μοντέλο από μια μάρκα που δεν είναι μια καθιερωμένη πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία στα μάτια ορισμένων ανθρώπων. Υπολογίζεται ότι ένα νέο XC40 θα εξακολουθεί να αξίζει σχεδόν το 70% της αρχικής του αξίας μετά από τρία χρόνια μέσης οδήγησης, αλλά είναι δύσκολο να πούμε πέρα ​​από αυτό σε αυτό το σημείο. Εάν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Volvo XC40 μόλις ενός έτους, πιθανότατα θα εξοικονομήσετε σχεδόν 10.000 $ από τη νέα τιμή, ώστε να αποκτήσετε ένα όχημα που είναι σχεδόν εξίσου καλό με ένα ολοκαίνουργιο για μια υγιή οικονομία.

Πόσο πρέπει να πληρώσετε για ένα μεταχειρισμένο Volvo XC40;

Το λιγότερο που θα έπρεπε να περιμένετε να πληρώσετε για ένα μεταχειρισμένο Volvo XC40 είναι περίπου 30.000 $ για ένα μοντέλο του 2019 με μέσο όρο μιλίων, αλλά αυτό θα είναι ένα βασικό μοντέλο T4 Momentum με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Εάν είστε διατεθειμένοι να αντέξετε ένα μοντέλο με περισσότερα μίλια στο χιλιομετρητή, μπορείτε να αποκτήσετε ένα πιο ισχυρό T5 Momentum με AWD από περίπου 32 χιλιάδες $.

Ένα AWD T5 Momentum δύο ετών μοιάζει με μια λογική αγορά μεταχειρισμένου στα 33.500 $ με περίπου 30.000 μίλια, αλλά η τιμή αυξάνεται γρήγορα αν θέλετε υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού και λιγότερα μίλια.

Γιατί είναι τόσο ακριβό το Volvo XC40;

Το Volvo XC40 μπορεί να φαίνεται ακριβό αν το συγκρίνετε με άλλα συμπαγή crossover επειδή το Volvo πλέον ταξινομείται ως μοντέλο πολυτελείας και κατασκευάζεται στο εξωτερικό και εισάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά που παίρνουμε στην Αμερική κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου, επομένως το κόστος αποστολής και οι σχετικοί φόροι μπορούν να κάνουν το XC40 να φαίνεται λίγο ακριβό.

Αν συγκρίνετε το XC40 με κάτι σαν το BMW X3 ή το Audi Q5, το Volvo είναι στην πραγματικότητα αρκετά φθηνότερο, αλλά μπορείτε να πάρετε μια Mercedes-Benz GLA με μόλις 500 $ περισσότερο από το φθηνότερο XC40. Ένα Cadillac XT4 θα σας κοστίσει επίσης λιγότερο από ένα Volvo XC40, αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι θεωρείτε ότι ένα σήμα Volvo είναι το ίδιο με ένα σήμα BMW, Mercedes-Benz ή Cadillac στο συμπαγές crossover SUV σας. Προσωπικά, εξακολουθώ να μην βλέπω τη Volvo να έχει την κρυφή μνήμη των άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων, επομένως θα ήθελα να πληρώσω λίγο λιγότερα για το Volvo.

Ποιο είναι καλύτερο, το Volvo XC40 ή το XC60;

Το Volvo XC40 ταξινομείται ως μεσαίου μεγέθους πολυτελές crossover SUV, ενώ το XC40 ανήκει στη μικρότερη συμπαγή κατηγορία, αλλά η διαφορά μεγέθους μεταξύ αυτών των δύο δεν είναι μεγάλη και τα δύο είναι πενταθέσια. Το XC60 είναι 12 ίντσες μακρύτερο από το XC40, αλλά το μεταξόνιο είναι μόνο περίπου 6 ίντσες μεγαλύτερο και το XC60 είναι περίπου μία ίντσα ευρύτερο.

Υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες επιλογές κινητήρα για το XC60 και δεν υπάρχει έκδοση T4, επομένως θα μπορούσατε να πείτε ότι το XC60 είναι ένα μοντέλο που εστιάζει περισσότερο στις επιδόσεις από το XC40. Αλλά αν δεν χρειάζεστε το επιπλέον μέγεθος του XC60, θα προτιμούσα μια έκδοση T5 AWD του XC40, καθώς νομίζω ότι θα έχετε περισσότερο όχημα για τα χρήματα και ένα SUV πολύ πιο όμορφο.

Με τι συγκρίνεται το Volvo XC40;

Υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές που μπορεί να θέλετε να αγοράσετε έναντι του Volvo XC40, ειδικά καθώς ορισμένες ανταγωνιστικές μάρκες προσφέρουν πολλά διαφορετικά μοντέλα που μπορεί να θεωρήσετε ότι αποτελούν άμεσο ανταγωνισμό για το Volvo XC40. Ανέφερα νωρίτερα ότι το Audi Q5 ήταν μια εναλλακτική λύση για το XC40, αλλά η Audi έχει επίσης το Q3 που ταιριάζει ακόμα πιο κοντά και έρχεται στάνταρ με AWD στην ίδια τιμή με ένα FWD XC40.

Άλλοι ανταγωνιστές περιλαμβάνουν τις Mercedes-Benz GLA, Cadillac XT4, Cadillac XT3, BMW X2, BMW X1, BMW X2 και BMW X3. Και αν θέλετε να συμπεριλάβετε μοντέλα που δεν είναι πολυτελή επειδή είστε δύσπιστοι για την κατάσταση της Volvo ως μάρκας πολυτελείας, μπορείτε να δείτε τα Subaru Forester, Mini Countryman, Volkswagen Tiguan, Nissan Rogue, Ford Escape και πολλά άλλα.
Χρειάζεται το Volvo XC40 premium αέριο;

Είναι πολύ καλό να λειτουργείτε το Volvo XC40 με κανονικό αμόλυβδο αέριο 87 και είστε ακόμη ασφαλές να χρησιμοποιείτε καύσιμο με περιεκτικότητα σε αιθανόλη έως και 10 τοις εκατό, αλλά η Volvo συνιστά να χρησιμοποιείτε αέριο premium 91 οκτανίων στο XC40 σας.

Είναι το Volvo XC40 καλό στη βενζίνη;

Το Volvo XCF40 πιθανότατα δεν είναι τόσο οικονομικό όσο φαντάζεστε και οι καλύτερες τιμές οικονομίας καυσίμου της EPA που μπορείτε να λάβετε από μια έκδοση T4 μόνο με αέριο είναι 23 mpg πόλης, 33 mpg σε αυτοκινητόδρομο και 27 mpg μαζί. Εάν θέλετε την πρόσθετη δυνατότητα τετρακίνησης, αυτές οι βαθμολογίες πέφτουν ελαφρώς στα 23 mpg πόλης, 31 mpg σε αυτοκινητόδρομο και 26 mpg συνδυαστικά.

Είναι το Volvo XC40 ασφαλές;

Η ασφάλεια ήταν πάντα ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Volvo και το Xc40 σίγουρα δεν τα παρατάει με κανέναν τρόπο σε αυτόν τον σημαντικό τομέα. Ακριβώς έξω από την πύλη, το Volvo XC40 του 2019 κέρδισε πλήρη βαθμολογία πέντε αστέρων για τη συνολική ασφάλεια από το NHTSA και το IIHS το έκανε Κορυφαία Επιλογή Ασφαλείας+. Το 2020, το IIHS έδωσε μόνο το καθεστώς XC40 Top Safety Pick, αλλά ανέκτησε την πολυπόθητη βαθμολογία Top Safety Pick+ το 2021.

Αξίζει τα λεφτά του το Volvo XC40;

Στην κατηγορία των πολυτελών συμπαγών crossover SUV, το Volvo XC40 έχει σίγουρα καλή σχέση ποιότητας-τιμής, όταν κοιτάς τι παίρνεις για την τιμή σε σύγκριση με τους κύριους αντιπάλους του. Ένα βασικό XC40 έχει το είδος των τυπικών χαρακτηριστικών που θα έπρεπε να ανεβείτε στις εκδόσεις μεσαίας κατηγορίας ορισμένων πολυτελών αντιπάλων για να το αποκτήσετε, αλλά το XC40 εξακολουθεί να κοστίζει λιγότερο από τις αρχικές εκδόσεις αυτών των αντιπάλων.

Πολλά από τα μεταχειρισμένα μοντέλα XC40 που θα δείτε προς πώληση αυτή τη στιγμή είναι το βασικό μοντέλο Momentum, και αυτό γιατί η εντυπωσιακή λίστα βασικού εξοπλισμού του θα ικανοποιήσει περισσότερο από την πλειοψηφία των αγοραστών. Προσθέστε τον ισχυρότερο κινητήρα T5 και το AWD στην προσφορά Momentum και θα έχετε πραγματικά ένα εξαιρετικό μικρό crossover.

Πόσα μίλια διαρκεί ένα Volvo XC40;

Μπορείτε εύκολα να περιμένετε ένα Volvo XC40 να είναι ακόμα δυνατό μετά από 250.000 μίλια ή περισσότερα, και εφόσον δεν διανύουν αποστάσεις διαστημόπλοιου στη διάρκεια της ζωής τους, θα συνεχίσετε να βλέπετε τα XC40 στο δρόμο να είναι δυνατά όταν είναι 20 ετών παλιά ή μεγαλύτερη. Η Volvo είχε εδώ και καιρό μια αξιοζήλευτη φήμη για την παραγωγή ανθεκτικών οχημάτων που απλώς συνεχίζουν και αρνούνται να πεθάνουν, και δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε κάτι άλλο από το XC40.

Θα πρέπει να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Volvo XC40;

Ένα μεταχειρισμένο Volvo XC40 είναι ένα μεταχειρισμένο όχημα καλής αξίας, αξιόπιστο, ανθεκτικό, πολύ κομψό και πολύ καλά εξοπλισμένο και αν σας αρέσει η εμφάνιση αυτού που βλέπετε, προχωρήστε και αγοράστε ένα. Σε αντίθεση με κάτι σαν Ford Escape, το XC40 είναι μια πιο premium προσφορά που θα ήταν μια ιδιαίτερα καλή αγορά εάν σκοπεύετε να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα μεταχειρισμένο XC40 πιθανότατα δεν έχει τόσο νόημα εάν πρόκειται να το κρατήσετε μόνο για ένα ή δύο χρόνια, καθώς υπάρχουν πολύ πιο προσιτές επιλογές που θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής βραχυπρόθεσμα, αλλά το XC40 είναι σίγουρα ένα πραγματικός υποψήφιος αν ψάχνετε για μια μακροπρόθεσμη αγορά.

Το Volvo XC40 είναι ένα πολύ κομψό πολυτελές συμπαγές crossover SUV που είναι γεμάτο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και θέτει μια νέα και πιο συναρπαστική κατεύθυνση για τη μάρκα Volvo στο σύνολό της. Μου αρέσει το XC40 όλο και περισσότερο όσο το βλέπω, αλλά νομίζω ότι το χρώμα κάνει τεράστια διαφορά. Έχω δει μερικές γκρι και ασημί εκδόσεις που φαίνονται αρκετά ανώνυμες, αλλά έχω δει επίσης λευκό με μαύρες ζάντες που φαίνονται φανταστικές και ένα πλήρως μαυρισμένο XC40 με σκούρα βαμμένα παράθυρα και μαύρες ζάντες αλουμινίου είναι λίγο απίστευτο- τορντερ όντως.

Leave a Comment