Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Audi Q7

Το Audi Q7 είναι ένα μεγάλο crossover SUV με το οποίο έχω μεγάλη εμπειρία ως σημαντικός αντίπαλος του Range Rover Sport, το οποίο είναι ένα μοντέλο με το οποίο ασχολήθηκα πολύ με την πώληση όταν κυκλοφόρησε το Q7. Το Q7 δεν ήταν ποτέ τόσο σπορ ή τόσο επιθυμητό όσο το RR Sport, αλλά με την Audi να είναι το νέο παιδί στο μπλοκ το 2007 και το RR Sport να κυκλοφορεί εδώ και μερικά χρόνια, σύντομα έγινε μεγάλη ζήτηση.

Audi Q7 2017

Φυσικά, ένα ολοκαίνουργιο Audi Q7 είναι αρκετά ακριβό, αλλά δεδομένου ότι αυτό το πολυτελές SUV υπάρχει εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα παραδείγματα προς πώληση σε πολύ πιο προσιτές τιμές που θα απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Αν σας αρέσει η ιδέα να αποκτήσετε ένα, δείτε τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο Audi Q7.

Τι είναι το Audi Q7;

Το Audi Q7 είναι ένα μεγάλο πολυτελές crossover SUV που προηγουμένως είχε ταξινομηθεί ως μοντέλο πλήρους μεγέθους, αλλά τώρα ανήκει στο μεσαίο μέγεθος των πολυτελών crossover τριών σειρών. Το Q7 δεν κατασκευάστηκε ποτέ σε πλατφόρμα πλαισίου σκάλας, καθώς ήταν ένα unibody crossover από την έναρξη της παραγωγής το 2015, αλλά η άμεση επιτυχία του Q7 όταν κυκλοφόρησε στην αγορά ως το πρώτο SUV της Audi σύντομα ενέπνευσε μια σειρά από μικρότερα αδέρφια.

Πόσο καιρό είναι στην παραγωγή το Audi Q7;

Η παραγωγή του Audi Q7 ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2005 στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Μπρατισλάβα στη Σλοβακία, αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο τον Σεπτέμβριο του 2005 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στη Γερμανία. Αν και το Audi φαίνεται αρκετά ξεχωριστό, μοιράζεται την πλατφόρμα MLB και το πλαίσιο του Ομίλου Volkswagen με εταιρείες όπως οι Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne και VW Touareg.

Γιατί το Audi Q7 είναι τόσο δημοφιλές;

Το Audi Q7 παρέμεινε δημοφιλές στους αγοραστές πολυτελών SUV επειδή προσφέρει τεράστια ποιότητα, ικανότητα, αξιοπιστία και ευελιξία σε ένα πολυτελές πακέτο που δεν είναι πολύ φανταχτερό και δεν κοστίζει τα χρήματα που θα περιμένατε να πληρώσετε για ένα μοντέρνο . διαμέρισμα δίπλα στην παραλία.

Οι αγοραστές σε αυτό το τμήμα της αγοράς τείνουν να είναι περισσότερο από λίγο αδέσμευτοι και σπάνια προσκολλώνται σε μία μάρκα όπως κάνουν οι αγοραστές οχημάτων μαζικής αγοράς με μάρκες όπως η Ford και η Chevy. Ακόμα κι έτσι, το Q7 φαίνεται να έχει αναπτύξει σχετικά πιστούς ακόλουθους ως αντίπαλος που η RR Sport μπορεί μόνο να ονειρευτεί.

Πόσο δημοφιλές είναι το Audi Q7;

Ως μια σχετικά ακριβή προσφορά πολυτελείας στην κατηγορία των μεγάλων SUV, το Audi Q7 δεν πωλείται σε μεγάλους αριθμούς, αλλά είναι μια αρκετά σταθερή και σταθερή απόδοση για την Audi από την κυκλοφορία. Ωστόσο, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν περάσει από τρεις διακριτές φάσεις.

Οι πρώιμες πωλήσεις ήταν πάνω από 30.000 τα πρώτα χρόνια μετά την κυκλοφορία, αλλά από το 2009 ακολούθησε μια λιτή περίοδος όπου οι αριθμοί κυμαίνονταν από 11.000 έως 12.000. Το 2015, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σημαντικά σε πάνω από 20.000 για πρώτη φορά από το 2008 και περισσότερα από 30.000 Q7 πωλούνται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο από το 2016 και μετά μέχρι την ύφεση λόγω του κορωνοϊού το 2020.

Εάν θέλετε να μάθετε την καλύτερη τιμή που μπορείτε να περιμένετε για να αποκτήσετε ένα Audi Q7 ή οποιοδήποτε ολοκαίνουργιο όχημα αυτή τη στιγμή και χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ατελείωτες τηλεφωνικές κλήσεις και διαδικτυακές αναζητήσεις, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το εντελώς δωρεάν νέο εργαλείο προσφοράς αυτοκινήτου από . Χρησιμοποιώ τον ιστότοπο για την έρευνα για το νέο μου αυτοκίνητο εδώ και περίπου οκτώ χρόνια, και αυτός ο ιστότοπος φαίνεται να βρίσκεται πάντα στην κορυφή όταν πρόκειται για νέα και κριτικές για νέα αυτοκίνητα.

Πόσες γενιές του Audi Q7 υπάρχουν;

Υπήρξαν δύο γενιές του Audi Q7 μέχρι σήμερα, αλλά κατά τη διάρκεια αυτών των δύο γενιών υπήρξαν αρκετά αξιοσημείωτα λίφτινγκ για τα οποία αξίζει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε ποια χρονιά μοντέλου θα αρχίσετε να εξετάζετε την αγορά μεταχειρισμένων.

Το Audi Q7 πρώτης γενιάς κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες για το μοντέλο του 2007, αλλά μια ανανεωμένη έκδοση παρουσιάστηκε το 2009 στο Pebble Beach Concours d’Elegance που κυκλοφόρησε ως έτος μοντέλου του 2010. Ένα ολοκαίνουργιο Audi Q7 δεύτερης γενιάς έφτασε το 2015 ως προσφορά του 2016, αλλά αυτό έλαβε το δικό του λίφτινγκ για το 2020 που διέθετε επανασχεδιασμένη μάσκα, προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέες πλαϊνές ποδιές, χρωμιωμένη επένδυση πίσω πόρτας και αναθεωρημένες άκρες εξάτμισης .

Πόσο καλά κρατά την αξία του το Audi Q7;

Όπως πολλά πολυτελή αυτοκίνητα, η αξία του Audi Q7 πέφτει τα δύο πρώτα χρόνια και η απόσβεση παραμένει σε μια αρκετά σταθερή πτωτική τροχιά στη συνέχεια. Το Q7 αναμένεται να υποτιμηθεί περίπου 37% τα πρώτα τρία χρόνια και 36.000 μίλια, επομένως ένα βασικό μοντέλο που κοστίζει 54.950 $ το 2021 θα αξίζει περίπου 34.695 $ σε τρία χρόνια.

Μετά από πέντε χρόνια και 60.000 μίλια, το ίδιο Q7 θα έχει υποτιμηθεί συνολικά κατά 59%, και αυτό θα σήμαινε μια εκτιμώμενη τιμή σε αυτό το σημείο 22.760 $. Δεν είναι το χειρότερο υποβαθμισμένο όχημα στην κατηγορία του με κανέναν τρόπο, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που θα αποκαλούσατε επένδυση εάν αγοράζετε ολοκαίνουργιο.

Είναι αξιόπιστο το Audi Q7;

Το Audi Q7 έχει αξιοπρεπή φήμη για την αξιοπιστία στην κατηγορία του, και αυτό παρά το γεγονός ότι η Audi ως μάρκα δεν είναι τόσο αξιόπιστη όσο θα φαντάζονταν πολλοί. Ο ιστότοπος repairpal.com δίνει στο Audi βαθμολογία αξιοπιστίας 2,5 από ένα πιθανό 5,0 και το μέσο ετήσιο κόστος επισκευής είναι 1.185 $.

Το ετήσιο κόστος επισκευής μπορεί να ακούγεται λίγο υψηλό για τους πιθανούς μεταχειρισμένους αγοραστές, αλλά πρόκειται για ένα εισαγόμενο μοντέλο πολυτελείας στις ΗΠΑ και τα πολυτελή οχήματα είναι συχνά ακριβά στη συντήρηση ανεξάρτητα από το πόσο παλιά είναι. Θυμηθείτε, ακριβώς επειδή ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 75.000 $ ολοκαίνουργιο μπορεί να σας κοστίσει μόνο 15.000 $ ή λιγότερο δέκα χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να είναι ένα αυτοκίνητο 75.000 $ όταν πρόκειται για σέρβις και συντήρηση.

Έχουν μόνιμα προβλήματα τα μεταχειρισμένα μοντέλα Audi Q7;

Δεν υπάρχουν σημαντικά επαναλαμβανόμενα προβλήματα με το Audi Q7 που πρέπει να αναφέρετε, όπως προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων ή τον κινητήρα, αλλά αυτά τα εξαιρετικά προηγμένα και τεχνολογικά βαριά μοντέλα μπορεί να είναι επιρρεπή σε μικρά ηλεκτρικά προβλήματα.

Παλαιότερα παραδείγματα μπορεί να έχουν προβλήματα με τα φώτα και τα συστήματα ανάφλεξής τους και μπορεί να προκύψουν διαρροές υγρών καθώς τα υλικά του συστήματος ψύξης φθείρονται με τα χρόνια. Εάν το Audi Q7 που σας ενδιαφέρει έχει κάνει περίπου 70.000 μίλια ή περισσότερα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον ιμάντα χρονισμού, καθώς πιθανότατα θα χρειαστεί αντικατάσταση αν δεν το έχει κάνει ήδη.

Ποια μοντέλα Audi Q7 έτους πρέπει να αποφύγετε;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο έτος μοντέλου του Audi Q7 που πρέπει να αποφύγετε, οπότε απλώς επιλέξτε αυτό που σας αρέσει και μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Ορισμένοι ιστότοποι θα σας πουν να αποφύγετε το Audi Q7 του 2007 απλώς για να αναφέρετε ένα που πρέπει να αποφύγετε, αλλά τα προβλήματα πέδησης που χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν αυτόν τον ισχυρισμό ήταν τόσο λίγα που δεν είχαν πραγματική σημασία για τους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Πώς είναι η οικονομία καυσίμου στο Audi Q7;

Το μέγεθος, το βάρος και οι ισχυροί κινητήρες του Audi Q7 σημαίνουν ότι η οικονομία καυσίμου δεν είναι ακριβώς το δυνατό σημείο αυτού του πολυτελούς SUV πλήρους μεγέθους. Οι καλύτερες βαθμολογίες EPA που είχε να προσφέρει κατά την κυκλοφορία το 2007 ήταν 14 mpg πόλης, 18 mpg αυτοκινητόδρομο και 16 mpg συνδυαστικά, και αυτές ήταν από μοντέλα εξοπλισμένα με κινητήρα 3,6 λίτρων. Όσοι είχαν τον οκτακύλινδρο 4.2 κάτω από την κουκούλα επέστρεψαν βαθμολογίες EPA 17/12/14 mpg, αντίστοιχα.

Το 2010, παρουσιάστηκε μια έκδοση turbodiesel που πρόσφερε αξιολογήσεις οικονομίας καυσίμου EPA 17 mpg πόλης, 24 mpg αυτοκινητόδρομου και 20 mpg συνδυαστικά, αλλά είναι αυτό αρκετό για να σας κάνει να επιλέξετε ένα αντί για έκδοση φυσικού αερίου; Αμφιβάλλω.

Τα πράγματα βελτιώθηκαν κάπως σε αυτόν τον τομέα με την άφιξη του μοντέλου δεύτερης γενιάς το 2015 και ενός νεότερου εξακύλινδρου κινητήρα turbodiesel 3,0 λίτρων. Αυτά τα μοντέλα βαθμολογήθηκαν από την EPA στα 19 mpg πόλης, 27 mpg σε αυτοκινητόδρομο και 22 mpg μαζί, αν και είναι πιο πιθανό να συναντήσετε το μοντέλο υπερτροφοδοτούμενου αερίου 3,0 λίτρων σε παρτίδες με ονομαστική ταχύτητα 16/22/18 mpg, αντίστοιχα.

Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι κάθε Q7 συνοδεύεται στάνταρ με την τετρακίνηση Quattro της Audi, η οποία πάντα βλάπτει την οικονομία καυσίμου.

Πόσες θέσεις σε ένα Audi Q7;

Τα περισσότερα μοντέλα Q7 που θα συναντήσετε θα έχουν επτά θέσεις σε τρεις σειρές, αλλά η τυπική μορφή στο Q7 ήταν πέντε θέσεις για τα τρία πρώτα μοντέλα μοντέλων μέχρι που οι επτά θέσεις έγιναν στάνταρ το 2010. Τα καλά νέα είναι τα μικρά καθίσματα τρίτης σειράς μπορεί να διπλωθεί για να δημιουργηθεί ένας σχεδόν επίπεδος χώρος φόρτωσης όταν δεν χρησιμοποιείται και με νεότερες εκδόσεις του Q7, η τρίτη σειρά είναι αναδιπλούμενη με δύναμη.

Είναι το Audi Q7 AWD;

Κάθε έκδοση του Audi Q7 που πωλείται στις ΗΠΑ έχει την τετρακίνηση Quattro της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ως μέρος των στάνταρ προδιαγραφών. Δεν κάνει το μεγάλο Audi πρωταθλητή εκτός δρόμου για να ανταγωνιστεί με κανέναν τρόπο τα Jeep Wrangler ή το Land Rover Discovery, αλλά το σύστημα Quattro αξίζει το βάρος του σε κακές καιρικές συνθήκες ή σε κακές επιφάνειες δρόμου.

Πόσο ασφαλές είναι το Audi Q7;

Το Audi Q7 είναι περίπου τόσο ασφαλές όσο τα μεγάλα crossover SUV, και ακόμη και πριν από το 2008, ο ιστότοπος thecarconnection.com έδωσε στο μεγάλο Audi ένα ασυναγώνιστο 10/10 για τη συνολική ασφάλεια. Λόγω της υψηλής τιμής και του σχετικά μικρού αριθμού Q7 που πωλεί η Audi, δεν δοκιμάζεται σύγκρουση από το NHTSA ή το IIHS αυτές τις μέρες, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είστε τόσο ασφαλείς όσο μπορείτε σε ένα όχημα στο αυτή την κατηγορία όταν βρίσκεστε μέσα σε ένα Audi

Οι επιδόσεις του Audi Q7 όλα αυτά τα χρόνια ήταν σταθερά εντυπωσιακές για ένα όχημα τέτοιου μεγέθους και βάρους. Ακόμη και τα πρώτα παραδείγματα είχαν τελική ταχύτητα 130 mph και χρόνο από 0 έως 62 mph 8,2 δευτερόλεπτα, αλλά ακόμη και αυτή έχει βελτιωθεί δραματικά με τα χρόνια. Ένα Audi Q7 του 2021 μπορεί τώρα να φτάσει από μια στάση στα 60 mph σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι τώρα 155 mph.

Είναι άνετο το Audi Q7;

Η άνεση είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να υπερέχει κάθε όχημα αυτής της κατηγορίας και το Audi Q7 ανταποκρίνεται περισσότερο στην πρόκληση. Υπάρχει αρκετός χώρος στην καμπίνα, αρκεί να μην βρίσκεστε στα καθίσματα της τρίτης σειράς, και τα καθίσματα Lves σταθερά αλλά εξαιρετικά άνετα ακόμα και στο μεγαλύτερο ταξίδι. Σας αρέσει να οδηγείτε από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες; Αν το κάνετε με ένα Audi Q7, θα χαρείτε να γυρίσετε στο Λος Άντζελες μόλις φτάσετε εκεί και να κατευθυνθείτε προς τη Φλόριντα στο δρόμο σας για να επιστρέψετε ξανά στο Big Apple.

Αν και τα μεταγενέστερα μοντέλα Q7 ταξινομούνται πλέον ως μεσαίου μεγέθους αντί για crossover SUV πλήρους μεγέθους, τα μοντέλα δεύτερης γενιάς έχουν πλέον περισσότερο χώρο στην καμπίνα από τους προκατόχους τους. Τα μοντέλα πρώτης γενιάς έχουν 37,1 ίντσες χώρο για τα πόδια στα καθίσματα της δεύτερης σειράς, αλλά αυτό αυξήθηκε στις 38,8 ίντσες όταν έφτασε η δεύτερη γενιά.

Πόσα μίλια διαρκεί ένα Audi Q7;

Ένα καλά συντηρημένο Audi Q7 θα είναι εύκολα καλό για περισσότερα από 200.000 μίλια και μια έκδοση ντίζελ θα έχει διπλάσια ή μεγαλύτερη διάρκεια αν συντηρηθεί σωστά. Όσον αφορά την ηλικία, τα παλαιότερα Q7 στους αμερικανικούς δρόμους χρονολογούνται από το 2007 και δεν φαίνονται καθόλου χρονολογημένα, επειδή η σχεδίαση του Audi δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ με τα χρόνια.

Ποιο μεταχειρισμένο μοντέλο Audi Q7 είναι το καλύτερο για αγορά;

Ένα Audi Q7 του 2017 είναι ίσως η καλύτερη χρονιά για αγορά μεταχειρισμένου, αν έχετε την οικονομική δυνατότητα. Ενώ κανονικά θα σας έλεγα να αποφύγετε τον πρώτο χρόνο μιας νέας γενιάς για να αποφύγετε τις παιδικές ασθένειες, αυτό το μοντέλο κυκλοφόρησε σε άλλες αγορές ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε να φοβάστε τίποτα από το έτος μοντέλου 2017 στις ΗΠΑ και αυτές είναι οι πιο προσιτές εκδόσεις της τρέχουσας γενιάς που μπορείτε να αγοράσετε.

Πόσο πρέπει να πληρώσετε για ένα μεταχειρισμένο Audi Q7;

Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε ένα πολύ καλό μεταχειρισμένο Audi Q7 από μόλις 6.750 $, και αυτό θα ήταν για κάτι σαν μοντέλο του 2007 με περίπου 125.000 μίλια. Εάν ο προϋπολογισμός σας εκτείνεται σε ένα μοντέλο δεύτερης γενιάς, μπορείτε τώρα να αποκτήσετε κάτι σαν ένα 3.0T Premium Plus του 2017 με 130.000 μίλια για περίπου 24.000 $.

Αξίζει τα λεφτά του ένα μεταχειρισμένο Audi Q7;

Οι μεταχειρισμένες εκδόσεις του Audi Q7 αξίζουν σίγουρα τα χρήματα που έχουν στην τρέχουσα αγορά, αλλά θα συνεχίσω να δίνω το μήνυμα ότι το γεγονός ότι μπορεί να είναι φθηνές στην αγορά δεν σημαίνει ότι θα είναι φθηνές για λειτουργία και συντήρηση.

Το κόστος ανταλλακτικών και εργασίας είναι σχετικά υψηλό καθώς πρόκειται τελικά για ένα πολυτελές όχημα και ίσως θελήσετε να εξετάσετε το κόστος των ελαστικών αντικατάστασης καθώς δεν είναι ασυνήθιστο το Q7 να περάσει από ένα σετ μετά από λιγότερα από 7.000 μίλια. Αυτό που μπορείτε να περιμένετε με ένα μεταχειρισμένο Audi Q7 είναι ένα όχημα υψηλής ποιότητας που είναι ευρύχωρο, ικανό, ανθεκτικό, αξιόπιστο, άνετο και πάντα καλά εξοπλισμένο, επομένως εξαρτάται από εσάς εάν το κόστος συντήρησης και οδήγησης είναι ή όχι αξίζει το κόστος.

Leave a Comment