Τα κιβώτια CVT είναι καλά για ρυμούλκηση;

Καθώς βλέπουμε όλο και περισσότερα υβριδικά και plug-in υβριδικά οχήματα να εισέρχονται στην αγορά αυτοκινήτων, φαίνεται επίσης ότι το συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο ταχυτήτων (CVT) γίνεται επίσης πιο συνηθισμένο. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω τι είναι τα κιβώτια ταχυτήτων CVT, πώς λειτουργούν, πώς συγκρίνονται με άλλα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων και εάν τα κιβώτια ταχυτήτων CVT είναι καλά για ρυμούλκηση.

Toyota Highlander Hybrid 2022

Τα κιβώτια ταχυτήτων CVT δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ρυμούλκηση, επειδή δεν μπορούν να χειριστούν τόση ροπή από τον κινητήρα, όπως τα παραδοσιακά αυτόματα ή ακόμα και χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται ένα όχημα για να είναι καλό για ρυμούλκηση είναι η άφθονη ροπή και όσο περισσότερη ροπή μπορεί να παράγει ένα όχημα, τόσο καλύτερα τείνει να είναι στη ρυμούλκηση. Τα οχήματα εξοπλισμένα με κιβώτια ταχυτήτων CVT έχουν χαμηλότερη μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης από τα οχήματα με παραδοσιακά χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Τι είναι ένα κιβώτιο ταχυτήτων CVT;

Το CVT, ή το συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο ταχυτήτων για να του δώσει το πλήρες όνομά του, είναι ένας τύπος αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που χρησιμοποιεί δύο τροχαλίες με έναν ατσάλινο ιμάντα που τρέχει ανάμεσά τους αντί για τη συλλογή γραναζιών που χρησιμοποιεί ένα παραδοσιακό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Για τη συνεχή μεταβολή των αναλογιών, ένα CVT ρυθμίζει ταυτόχρονα τη διάμετρο τόσο της “τροχαλίας κίνησης” και της “κινητήριας τροχαλίας”.

Η τροχαλία κίνησης κατανέμει τη ροπή από τον κινητήρα και η κινούμενη τροχαλία λειτουργεί για να μεταφέρει αυτή τη ροπή στους τροχούς του οχήματος. Η ιδέα πίσω από ένα CVT είναι να προσφέρει απρόσκοπτη αλλαγή σχέσεων μεταξύ διαφορετικών σχέσεων και να αποφεύγει την αδέξια και λιγότερο αποτελεσματική αλλαγή ενός παραδοσιακού κιβωτίου ταχυτήτων όταν μπλέκονται οι διαφορετικές ταχύτητες.

Ουσιαστικά, ένα CVT έχει έναν άπειρο αριθμό διαθέσιμων σχέσεων μετάδοσης που αλλάζουν συνεχώς για να προσφέρουν μια πολύ ομαλή οδηγική εμπειρία. Τα τυπικά αυτόματα και χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων έχουν σταθερό αριθμό σχέσεων ενώ τα CVT δεν εξαρτώνται από τη ροπή καθώς χρησιμοποιούν τις άπειρες σχέσεις μετάδοσης για να στείλουν τη διαθέσιμη ισχύ στους τροχούς.

Γιατί οι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων προτιμούν τα κιβώτια CVT;

Εάν ψάχνατε να αγοράσετε ένα νέο όχημα τα τελευταία χρόνια, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες τείνουν να προτιμούν τα CVT. Στην πραγματικότητα, έως ότου τα υβριδικά και τα plug-in υβριδικά οχήματα έγιναν πιο ευρέως διαθέσιμα τον τελευταίο καιρό, πιθανότατα θα δυσκολευόσασταν να βρείτε ένα κιβώτιο ταχυτήτων CVT σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα ιαπωνικό όχημα.

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές υποστηρίζουν από καιρό την τεχνολογία CVT επειδή οι συνθήκες οδήγησης στην Ιαπωνία είναι πιο κατάλληλες για CVT από άλλους τύπους κιβωτίων ταχυτήτων. Η οδήγηση στην Ιαπωνία σημαίνει πλοήγηση σε στενούς δρόμους με στροφές και στους δρόμους της πόλης με κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ τα CVT είναι πιο ομαλά και πιο αποδοτικά σε σχέση με τα παραδοσιακά αυτόματα και χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων.
Η απόλυτη απόδοση και η μεγάλη ικανότητα ρυμούλκησης δεν απαιτούνται για την πλειονότητα της οδήγησης στην Ιαπωνία, γι’ αυτό οι Ιάπωνες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν γίνει τόσο ειδικοί στην τεχνολογία CVT εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει να υποθέσετε ότι ένα CVT είναι ανώτερο από οποιονδήποτε άλλο τύπο μετάδοσης που βασίζεται σε έναν σταθερό αριθμό διαθέσιμων ταχυτήτων. Άλλωστε, όλοι μπορούν να δουν ότι τα αυτόματα κιβώτια προσφέρουν όλο και περισσότερες ταχύτητες με τα χρόνια. Η GM και η Ford έχουν πολλά οχήματα διαθέσιμα τώρα με αυτόματα κιβώτια 10 ταχυτήτων και η Mercedes και η BMW από καιρό προτιμούν τα αυτοκίνητα 7, 8 και 9 ταχυτήτων.

Το περισσότερο είναι συνήθως καλύτερο, σωστά; Επομένως, σίγουρα μια μετάδοση με άπειρο αριθμό σχέσεων θα είναι καλύτερη από μια μετάδοση που έχει μόνο 10 ή λιγότερους; Λοιπόν, όχι απαραίτητα.

Πώς είναι να οδηγείς ένα CVT;

Εάν τα CVT ήταν “καλύτερα” στην οδήγηση από άλλα κιβώτια ταχυτήτων θα τα είχατε δει στη Formula 1 πριν από χρόνια. Στην πραγματικότητα, εάν πρόσφεραν κάποιου είδους πλεονέκτημα απόδοσης έναντι άλλων τύπων κιβωτίων ταχυτήτων, η F1 πιθανότατα θα τα είχε εφεύρει εξαρχής.

Τα κιβώτια CVT είναι ομαλά στην οδήγηση και είναι συχνά η πιο οικονομική επιλογή όπου η οικονομία καυσίμου είναι μεγάλη υπόθεση, όπως με υβριδικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Δυστυχώς, μπορεί επίσης να είναι θορυβώδεις, ειδικά όταν συνδυάζονται με κινητήρες χαμηλής ισχύος, καθώς τείνουν να σταματούν στις υψηλές στροφές και προκαλούν υπερβολικές στροφές του κινητήρα υπό έντονη επιτάχυνση.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της οδήγησης ενός CVT είναι ότι δεν θα το νιώσετε όταν αλλάζει, επειδή στην πραγματικότητα δεν αλλάζει καθόλου, επειδή δεν έχει ταχύτητες για αρχή. Ωστόσο, οι κατασκευαστές έχουν πλέον καταλάβει αυτό το τελευταίο πρόβλημα και ορισμένα CVT προσομοιώνουν τώρα τη μετατόπιση. Το πόσο πειστικό είναι αυτό εξαρτάται από το άτομο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνολογία CVT είναι απείρως καλύτερη από ό,τι ήταν παλιά.

Μπορείς να τραβάς με CVT;

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη ρυμούλκηση ενός ρυμουλκούμενου με όχημα εξοπλισμένο με κιβώτιο ταχυτήτων CVT, εφόσον δεν υπερβαίνετε τη μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης ή το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του οχήματος όταν λαμβάνονται υπόψη οι επιβάτες και το φορτίο.

Αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του “μπορείς να ρυμουλκήσεις με ένα CVT;” και “είναι ένα CVT καλό για ρυμούλκηση;” Πριν ασχοληθώ με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ρυμούλκησης με ένα CVT, πρέπει απλώς να κάνετε μια ερώτηση, η οποία είναι πόσα pickup trucks προς πώληση στην Αμερική είναι διαθέσιμα με κιβώτιο ταχυτήτων CVT;

Για να σας δώσουμε μια ιδέα της διαφοράς που μπορεί να κάνει ένα CVT στην ικανότητα ρυμούλκησης ενός οχήματος, αρκεί να δούμε κάτι σαν το Toyota Highlander του 2021. Όταν είναι εξοπλισμένο με τον τυπικό κινητήρα αερίου V-6 3,5 λίτρων και αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, το Highlander εκτιμάται ότι μπορεί να ρυμουλκεί έως και 5.000 λίβρες το πολύ. Όταν είναι εξοπλισμένο με το CVT, το Highlander Hybrid έχει μόνο μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 3.500 λιβρών.

Αποκοπή ενός παραδοσιακού αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων

Τώρα, θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτό συμβαίνει επειδή το Highlander Hybrid έχει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης αερίου/ηλεκτρικού κινητήρα που βασίζεται σε ένα ενσωματωμένο τεσσάρων ίππων με 52 ίππους λιγότερο από την έκδοση V-6, και υπάρχει κάποια αξία σε αυτό το επιχείρημα. Αλλά αυτό πρέπει να σας κάνει να ρωτήσετε γιατί τα υβριδικά και τα plug-in υβριδικά οχήματα χρησιμοποιούν CVT σχεδόν αποκλειστικά τον περισσότερο χρόνο;

Τα κιβώτια CVT είναι καλά για ρυμούλκηση τότε;

Ενώ μπορεί να βρείτε ένα όχημα με κιβώτιο ταχυτήτων CVT που έχει ονομαστική ικανότητα ρυμούλκησης μεγαλύτερου βάρους από ό,τι πρέπει να ρυμουλκήσετε, υπάρχουν περισσότερα στη ρυμούλκηση από το αν το όχημα είναι διαβαθμισμένο για να ρυμουλκήσει αυτό το βάρος ή όχι. Για παράδειγμα, μπορεί να βρεθείτε να ρυμουλκείτε σε διαφορετικές επιφάνειες και το πώς ένα κιβώτιο ταχυτήτων εμπλέκεται και το πώς εφαρμόζει ροπή στους τροχούς μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

Ας υποθέσουμε ότι ρυμουλκείτε ένα σκάφος σε ένα ρυμουλκούμενο που ζυγίζει 2.950 λίβρες και ότι έχετε ένα SUV που εκτιμάται ότι ρυμουλκεί έως και 3.500 λίβρες. Σε στεγνό πεζοδρόμιο, πιθανότατα θα τα πάτε καλά με οποιοδήποτε κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά τι γίνεται αν το όχημα και το ρυμουλκούμενο σας βρίσκονται σε λάσπη, χαλίκι ή βρεγμένο γρασίδι; Πολλές φορές υπάρχει καθυστέρηση με ένα CVT όταν πατάτε το πεντάλ γκαζιού πριν εφαρμοστεί η ισχύς στους τροχούς, και αυτό δεν είναι χρήσιμο όταν πρόκειται για ρυμούλκηση. Κατά τη ρυμούλκηση σε δύσκολες συνθήκες, θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερη ροπή ώστε η ισχύς να εφαρμόζεται όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Για να είμαστε δίκαιοι για την τεχνολογία και τους κατασκευαστές που την υπερασπίζονται, τα σύγχρονα CVT είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν σε όλες τις εφαρμογές, αν και χρειάζονται ακόμα λίγο να τα συνηθίσουν. Αυτό που θα έλεγα εδώ όμως είναι ότι αν ασχολείσαι σοβαρά με τη ρυμούλκηση ενός οχήματος αυτή τη στιγμή, υπάρχουν καλύτερα κιβώτια για τη δουλειά από ένα CVT.

Γιατί τα υβριδικά φαίνεται να χρησιμοποιούν πάντα κιβώτια CVT;

Τα υβριδικά και τα plug-in υβριδικά οχήματα τείνουν να προτιμούν τα κιβώτια ταχυτήτων CVT, επειδή αυτοί οι τύποι οχημάτων είναι κυρίως σχεδιασμένοι να είναι πιο αποδοτικοί από τα μοντέλα αερίου και τα κιβώτια CVT συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου των υβριδικών κινητήρων. Ένα CVT είναι επίσης ελαφρύτερο από ένα παραδοσιακό κιβώτιο ταχυτήτων με όλα αυτά τα βαρέα μεταλλικά γρανάζια μέσα και η μείωση του βάρους του οχήματος είναι ένας άλλος τρόπος βελτίωσης της απόδοσης καυσίμου.

Είναι αξιόπιστα τα κιβώτια CVT;

Αν και βελτιώνονται καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, τα κιβώτια CVT δεν έχουν την καλύτερη φήμη για αξιοπιστία. Αν και τα CVT είναι φθηνότερα στην κατασκευή και ελαφρύτερα από ένα παραδοσιακό χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, είναι συνήθως πιο ακριβά στην επισκευή τους από άλλους τύπους κιβωτίων ταχυτήτων.

Μην με παρεξηγήσετε; κανείς δεν θέλει να πληρώσει για επισκευή κιβωτίου ταχυτήτων οποιουδήποτε είδους, επειδή συνήθως έρχονται με ένα βαρύ εισιτήριο. Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που καταπονούν ένα κιβώτιο ταχυτήτων περισσότερο από τη ρυμούλκηση ενός τρέιλερ, ειδικά όταν βρίσκεται κοντά ή στη μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης του οχήματος. Επομένως, είναι λογικό ότι αν πρόκειται να ρυμουλκήσετε πολύ, ένα CVT δεν θα είναι σε καμία περίπτωση η καλύτερη επιλογή.

Ποια οχήματα προσφέρουν κιβώτια CVT;

Θα βρείτε πολλά οχήματα με CVT στις σειρές Honda, Lexus, Mitsubishi, Nissan, Infiniti, Subaru και Toyota. Οι νοτιοκορεάτικες μάρκες Kia και Hyundai διαθέτουν επίσης εκδόσεις CVT των μοντέλων Accent, Elantra, Venue, Forte, Rio, Seltos και Soul. Οι αμερικανικές μάρκες μπαίνουν επίσης στη δράση τώρα με τις Buick, Chevy, Chrysler, Ford και Lincoln να προσφέρουν υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα που διαθέτουν πλέον CVT.

Πρέπει να αγοράσετε ένα CVT για ρυμούλκηση;

Εάν ρυμουλκείτε μόνο περιστασιακά ένα σχετικά ελαφρύ ρυμουλκούμενο, δεν θα πρέπει να αναβάλλετε την αγορά ενός υβριδικού ή plug-in υβριδικού οχήματος με κιβώτιο ταχυτήτων CVT, εφόσον η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης είναι μεγαλύτερη από το βάρος του πλήρως φορτωμένου τρέιλερ σας. Από την άλλη πλευρά, εάν πρόκειται να ρυμουλκείτε τακτικά 3.000 λίβρες ή περισσότερο, ειδικά πάνω-κάτω απότομες κλίσεις ή σε λιγότερο από ιδανικές επιφάνειες, θα έμενα μακριά από ένα CVT.

Θα έλεγα ότι αυτή η συμβουλή θα ήταν σχετική για τουλάχιστον μερικά χρόνια έως ότου βελτιωθεί η τεχνολογία ή έως ότου τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αντικαταστήσουν οτιδήποτε άλλο και τα κιβώτια ταχυτήτων δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα.

Leave a Comment