Πόσο λιγότερο από το MSRP είναι μια καλή συμφωνία για ένα νέο αυτοκίνητο;

Εάν βάλετε τον τίτλο αυτού του άρθρου στο Google, θα βρείτε πολλά άρθρα που θα σας δώσουν όλους αυτούς τους τύπους που θα σας πουν πόσο λιγότερα από το MSRP θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, φορτηγό ή SUV για να αποκτήσετε ένα καλό συμφωνία. Ενώ τα άλλα άρθρα είναι αρκετά λογικά σε ορισμένες από τις υποθέσεις τους σχετικά με τις εκπτώσεις νέων αυτοκινήτων, η αγορά αυτοκινήτων είναι πολύ πιο ρευστή από ό,τι αυτές οι φόρμουλες θα σας οδηγούσαν να πιστέψετε.

2021 Ford Mustang Mach-E GT

Ο μόνος αλάνθαστος τρόπος για να μάθετε πόσο λιγότερα από το MSRP θα πρέπει να πληρώσετε για ένα νέο αυτοκίνητο είναι να λαμβάνετε πολλές προσφορές από διαφορετικούς αντιπροσώπους ταυτόχρονα. Οι προσφορές πρέπει να αφορούν ακριβώς το ίδιο όχημα και όλες θα πρέπει να βασίζονται στην ίδια προβλεπόμενη ημερομηνία αγοράς. Είναι πραγματικά τόσο απλό και όσο περισσότερες προσφορές λαμβάνετε τόσο πιο σίγουροι μπορείτε να είστε για τη χαμηλότερη τιμή για αυτό το όχημα αυτή τη στιγμή.

Η τιμή που αναφέρει ένας αντιπρόσωπος για ένα όχημα που θα παραδοθεί τον τρέχοντα μήνα μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από την τιμή που θα έλεγε για το ίδιο ακριβώς όχημα για παράδοση τον επόμενο μήνα.

Τι ακριβώς είναι το MSRP;

Το MSRP σημαίνει Προτεινόμενη Λιανική Τιμή από τον κατασκευαστή, η οποία είναι η λιανική τιμή στην οποία ο κατασκευαστής πιστεύει ότι το προϊόν πρέπει να πωληθεί στους πελάτες. Για νέα αυτοκίνητα, φορτηγά, SUV και άλλα οχήματα, το MSRP είναι η τιμή που θα χρησιμοποιηθεί σε επίσημες διαφημίσεις, φυλλάδια και σε ιστότοπους κατασκευαστών και αντιπροσώπων.

Οι έμποροι αυτοκινήτων δεν αναγκάζονται να πουλήσουν καινούργια οχήματα για πλήρες MSRP (ή τιμή αυτοκόλλητου) και συχνά ο πελάτης θα μπορεί να αγοράσει το όχημα με λιγότερο. Το χρηματικό ποσό μικρότερο από το MSRP που καταφέρνει να διαπραγματευτεί ο πελάτης ονομάζεται έκπτωση, αλλά μπορεί να υπάρχουν πολλές δυνάμεις στο παιχνίδι όταν πρόκειται να καθοριστεί πόση έκπτωση είναι διαθέσιμη σε ένα νέο όχημα ανά πάσα στιγμή.

Θα έπρεπε ποτέ να πληρώσετε MSRP για ένα νέο αυτοκίνητο;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν πρέπει ποτέ να πληρώσετε την τιμή του αυτοκόλλητου ή το MSRP ενός νέου αυτοκινήτου, αλλά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου μια έκπτωση μπορεί να μην είναι διαθέσιμη ή κατάλληλη και πρέπει να πληρώσετε το πλήρες MSRP εάν θέλετε πραγματικά να αγοράσετε αυτό το αυτοκίνητο.

Εάν η ζήτηση για το αυτοκίνητο που θέλετε να αγοράσετε υπερβαίνει την προσφορά για κάποιο λόγο, ο αντιπρόσωπος πιθανότατα θα τηρήσει το πλήρες MSRP και γιατί να μην το κάνει; Εάν δέκα άτομα θέλουν να αγοράσουν ένα συγκεκριμένο καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά ο έμπορος έχει μόνο δύο να πουλήσει, γιατί να μειώσουν το κέρδος τους κάνοντας έκπτωση και βγάζοντας λιγότερα χρήματα;

Εάν έχουν μόνο δύο αυτοκίνητα και δέκα άτομα θέλουν να τα αγοράσουν, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τουλάχιστον δύο από αυτά τα δέκα άτομα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ολόκληρο το τίμημα για να πάρουν το δικό τους.

Αυτό συνέβη σε μένα όταν το Range Rover Sport κυκλοφόρησε το 2005. Οι έμποροι είχαν λίστες αναμονής για το RRS και στην πραγματικότητα άλλαζαν χέρια στην αγορά μεταχειρισμένων για περισσότερα από MSRP. Οι κερδοσκόποι είχαν λάβει παραγγελίες για τα αυτοκίνητα από νωρίς και είχαν αγοραστές στην ουρά για αυτά που δεν ήθελαν να περιμένουν μέχρι να εκπληρωθεί τελικά η παραγγελία τους. Οι κερδοσκόποι ερχόντουσαν και τα αγόραζαν σε πλήρη τιμή και τα οδηγούσαν απευθείας από τον έμπορο στο άτομο στο οποίο είχαν παρατάξει να τα πουλήσουν για χιλιάδες δολάρια παραπάνω.

Παρόλο που ήταν γνωστό εκείνη την εποχή ότι υπήρχε λίστα αναμονής για το νέο Range Rover Sport, εξακολουθούσα να είχα πελάτες που ήρθαν για να τους αγοράσουν που αναστατώθηκαν αρκετά όταν έλαβαν πλήρες MSRP και αρνηθήκαμε να προσφέρουμε έκπτωση. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πραγματικά ότι η έκπτωση είναι ένα είδος δικαιώματος που δόθηκε από τον Θεό όταν πηγαίνετε να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο, αλλά η έκπτωση είναι εντελώς διακριτική και ένας αντιπρόσωπος έχει κάθε δικαίωμα να χρεώσει την πλήρη τιμή.

Αν θέλετε να μάθετε πόσα βγάζουν οι έμποροι από την πώληση ενός καινούργιου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, καλύπτω το θέμα λεπτομερώς εδώ σε αυτό το δεύτερο άρθρο. Ίσως εκπλαγείτε πόσο μικρό κέρδος υπάρχει σε ένα νέο αυτοκίνητο για τον αντιπρόσωπο, ειδικά μετά από έκπτωση.

Η έκπτωση 10% στο MSRP είναι καλή συμφωνία;

Μια έκπτωση 10% στο MSRP είναι μια καλή συμφωνία, αλλά μόνο εφόσον δεν μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη έκπτωση αλλού. Εάν μπείτε στην τοπική αντιπροσωπεία σας και διαπραγματευτείτε έκπτωση 10% στην τιμή του αυτοκόλλητου ενός νέου αυτοκινήτου, πώς ξέρετε ότι είναι μια καλή συμφωνία ή όχι χωρίς κάποιου είδους αναφορά;

Όπως είπα στην αρχή αυτού του άρθρου, πολλοί άλλοι διαδικτυακοί πόροι που θα βρείτε σχετικά με το θέμα θα σας πουν πόσο μια έκπτωση είναι μια καλή συμφωνία για ένα νέο αυτοκίνητο, αλλά σχεδόν πάντα τα συμπεράσματά τους βασίζονται αποκλειστικά στο μέσο όρο καινούργιο περιθώρια κέρδους αυτοκινήτου.

Εάν ένας αντιπρόσωπος πουλά ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο στην MSRP, πιθανότατα θα έχει ένα περιθώριο κάπου μεταξύ 9 και 14 τοις εκατό. Όπως βλέπετε στο άλλο άρθρο μου, δεν είναι καν εγγυημένο όλο αυτό το περιθώριο στον έμπορο και ορισμένα μπορεί να εξαρτώνται από τον αντιπρόσωπο που πληροί άλλα κριτήρια franchise προτού απελευθερωθεί σε αυτόν.

Εάν ένα όχημα έχει μεγάλη ζήτηση, μια έκπτωση 2% μπορεί να είναι εντυπωσιακή, αλλά μερικές φορές καινούργια οχήματα μπορούν να πωληθούν με έκπτωση έως και 20%, εάν προέρχεται πρόσθετη οικονομική υποστήριξη από κάπου για να επιδοτήσει την πώληση.
Ας υποθέσουμε ότι πηγαίνετε στον τοπικό αντιπρόσωπο και λαμβάνετε έκπτωση 10% στο νέο σας αυτοκίνητο και είστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό γιατί ξέρετε ότι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο μέρος του κέρδους με το οποίο πρέπει να παίξει ο αντιπρόσωπος. Πώς ξέρετε ότι ένας άλλος αντιπρόσωπος σε άλλη πόλη δεν είναι κοντά στο να πετύχει έναν στόχο πωλήσεων που του δίνει ένα επιπλέον 5% για κάθε αυτοκίνητο που πωλείται εκείνο τον μήνα από τον κατασκευαστή;

Εάν το όχημα έχει MSRP 40.000 $, αυτό είναι επιπλέον 2.000 $ ανά όχημα και τι γίνεται αν ο στόχος του αντιπροσώπου είναι να φτάσει τις 20 μονάδες μέχρι το τέλος του μήνα; Η επίτευξη αυτού του στόχου θα άξιζε 40.000 $ σε επιπλέον κέρδος για τον έμπορο λιανικής πέρα ​​από ό,τι βγάζει από τις 20 μονάδες που πουλήθηκαν. Εάν ο έμπορος είχε πουλήσει 19 μονάδες και χρειαζόταν μία ακόμη για να επιτευχθεί ο στόχος και να επιτευχθεί το επιπλέον κέρδος των 40.000 $, πόση μεγαλύτερη έκπτωση από το 10% πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να διαπραγματευτείτε για το αυτοκίνητο νούμερο 20;

Υπό αυτές τις συνθήκες, θα εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι η έκπτωση 10% που λάβατε από το τοπικό κατάστημα λιανικής ήταν καλή; Μπορεί να έχετε λάβει έκπτωση 20% ή ακόμα περισσότερο στον άλλο αντιπρόσωπο, αλλά ο μόνος τρόπος που θα καταλάβατε ποτέ εάν υπήρχε μεγαλύτερη έκπτωση είναι εάν είχατε λάβει μια σειρά από προσφορές από μια σειρά αντιπροσώπων. Η άγνοια είναι ευδαιμονία, ή έτσι λένε, αλλά είναι ευτυχία μόνο αν παραμείνετε αδαής. Αν ανακαλύψετε ότι θα μπορούσατε να έχετε πάρει το νέο σας αυτοκίνητο για πολύ λιγότερο από κάπου αλλού όταν το είχατε ήδη αγοράσει, δεν είστε πλέον αδαείς και σίγουρα δεν πρόκειται να ζήσετε ευτυχισμένοι για πάντα.

Μπορείτε να ρωτήσετε έναν αντιπρόσωπο για την τιμή του τιμολογίου;

Μπορείτε πάντα να ρωτήσετε έναν αντιπρόσωπο για την τιμή τιμολογίου, η οποία είναι η τιμή που πλήρωσε για να αγοράσει το όχημα από τον κατασκευαστή, και κάποιοι θα σας πουν ποια ήταν η τιμή του τιμολογίου για να δείξουν πόσο λίγα βγάζουν από εσάς και να σας ενημερώσουν για το τι μια καλή συμφωνία παίρνεις. Φυσικά, στο σενάριο που μόλις συζήτησα, η τιμή του τιμολογίου δεν σας λέει για τυχόν πρόσθετη υποστήριξη που μπορεί να είναι διαθέσιμη στον αντιπρόσωπο αυτού του αυτοκινήτου.

Πώς να καθορίσετε τη δίκαιη τιμή ενός νέου αυτοκινήτου;

Κάποτε ήταν δύσκολο και συχνά πολύ χρονοβόρο να κάνετε σωστή έρευνα για να καθορίσετε τη δίκαιη τιμή για ένα νέο αυτοκίνητο που σκεφτόσασταν να αγοράσετε, αλλά μετά ήρθε το Διαδίκτυο και όλα αυτά άλλαξαν. Αυτές τις μέρες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε στον υπολογιστή σας ή να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας και σύντομα θα μπορείτε να μάθετε τη χαμηλότερη τιμή που θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε για σχεδόν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των νέων αυτοκινήτων.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να ερευνήσετε τις τιμές νέων αυτοκινήτων;

Εάν θέλετε τη συμβουλή μου, για τον οποίο ελπίζω να το διαβάζετε εξαρχής, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τη χαμηλότερη τιμή που θα πρέπει να πληρώσετε για ένα νέο αυτοκίνητο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο προσφοράς νέου αυτοκινήτου . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε στο αυτοκίνητο που θέλετε μαζί με μερικές βασικές πληροφορίες επικοινωνίας και το εργαλείο στέλνει αυτές τις πληροφορίες στους κατάλληλους αντιπροσώπους για αυτό το αυτοκίνητο σε μια προκαθορισμένη γεωγραφική περιοχή.

Στη συνέχεια, θα σας αποσταλούν γνήσιες προσφορές για αυτό το αυτοκίνητο με βάση την ημερομηνία αγοράς που σκοπεύετε να αγοράσετε, οι οποίες θα σας πουν τα περισσότερα από αυτά που πρέπει να γνωρίζετε. Εάν όλες οι τιμές είναι αρκετά παρόμοιες, ξέρετε ότι πιθανότατα δεν θα μπορείτε να κάνετε πολύ καλύτερα από αυτό, αλλά εάν υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών, ξέρετε ότι υπάρχουν τα πάντα για να παίξετε!

Εάν οι τιμές διαφέρουν σημαντικά, σας λέει ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την επιχείρησή σας στο συγκεκριμένο μοντέλο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και εάν μία προσφορά είναι σημαντικά καλύτερη από τις υπόλοιπες, γιατί να ξεκινήσετε πουθενά αλλού;
Για μένα, το καλύτερο εργαλείο προσφοράς νέου αυτοκινήτου είναι αυτό από επειδή χρησιμοποιώ τον ιστότοπό τους για την έρευνα για το νέο μου αυτοκίνητο εδώ και περίπου οκτώ χρόνια, και αυτός ο ιστότοπος φαίνεται να βρίσκεται πάντα στην κορυφή όταν πρόκειται για νέα και κριτικές για νέα αυτοκίνητα .

Το MSRP δεν είναι το παν

Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, το MSRP ενός νέου οχήματος, και το πόσο λιγότερο από αυτό μπορείτε να αγοράσετε αυτό το όχημα, δεν είναι απαραίτητα το τελικό αποτέλεσμα για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου. Η εξυπηρέτηση πελατών και η μετέπειτα φροντίδα μπορεί να είναι απίστευτα σημαντικές όταν πρόκειται για μεγαλύτερες αγορές, όπως ένα αυτοκίνητο, και δεν έχουμε καν αγγίξει το θέμα εδώ για το πόσα χρήματα παίρνετε για την ανταλλαγή σας.

Έπειτα, υπάρχουν πράγματα όπως οι χρηματοοικονομικές συμφωνίες και τα πρόσθετα όπως η ασφάλεια GAP που μπορούν εύκολα να αποφέρουν στον αντιπρόσωπο περισσότερα κέρδη από την πώληση του ίδιου του νέου αυτοκινήτου. Δεν είναι καλό να εξοικονομήσετε 2.000 $ από το MSRP, εάν καταλήξετε να πληρώσετε 3.000 $ περισσότερους τόκους για ένα δάνειο αυτοκινήτου από ό,τι θα κάνατε αν πηγαίνατε σε έναν αντιπρόσωπο που δεν πρόσφερε τόση έκπτωση από το MSRP.

Το σημείο που προσπαθώ να θίξω εδώ είναι ότι η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου περιλαμβάνει πολλά, επομένως η τιμή που πληρώνετε πραγματικά για το όχημα σε σύγκριση με το MSRP είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας και πρέπει να έχετε μια ακριβή ιδέα για το ποια είναι η καλύτερη τιμή που θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε σε εκείνο το σημείο.

Cadillac XT5

Θυμηθείτε όμως το timing. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν εργαλεία προσφοράς τον Μάιο για να λάβετε την τιμή ενός νέου αυτοκινήτου και η καλύτερη προσφορά μπορεί να είναι 10% μικρότερη από το MSRP. Αλλά αν πάτε να αγοράσετε το ίδιο όχημα τον Ιούνιο, ενδέχεται να μην σας προσφερθεί τίποτα σαν το ίδιο επίπεδο έκπτωσης. Ένας άλλος εξαιρετικός πόρος για την έρευνα τόσο νέων όσο και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι το Cardirect.com όπου μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καθώς και τις καλύτερες τρέχουσες προσφορές μίσθωσης που είναι διαθέσιμες.

Ομοίως, μπορεί να σας προσφερθεί μόνο 2% έκπτωση αυτή τη στιγμή, αλλά αν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε για μερικούς μήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το εργαλείο όταν θέλετε να αγοράσετε και να εκπλαγείτε ευχάριστα με μεγαλύτερη έκπτωση. Δεν κοστίζει τίποτα για να λάβετε προσφορές χρησιμοποιώντας το εργαλείο, αλλά οι πληροφορίες που παρέχει είναι εξαιρετικά πολύτιμες και θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν χιλιάδες στο επόμενο νέο σας όχημα.

Leave a Comment