Πρέπει να αγοράζετε οχήματα από κρατικές δημοπρασίες;

Οι άνθρωποι αναζητούν πάντα ευκαιρίες, ειδικά όταν πρόκειται για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Αλλά όταν βλέπουμε ένα όχημα να πωλείται για κάτι που πιστεύουμε ότι είναι πολύ χαμηλότερο από την αγοραία αξία, πρέπει να υπάρχει μια σύλληψη, σωστά; Λοιπόν, όχι απαραίτητα. Χιλιάδες αυτοκίνητα, φορτηγά, SUV και φορτηγά πωλούνται κάθε χρόνο μέσω κυβερνητικών δημοπρασιών, και πολλά πωλούνται για σημαντικά χαμηλότερη τιμή από την υποτιθέμενη αγοραία αξία τους. Το ερώτημα είναι, είναι νόμιμες οι κρατικές δημοπρασίες και πρέπει να αγοράσετε ένα όχημα από μια κρατική δημοπρασία;

Οι κρατικές δημοπρασίες είναι εξαιρετικά μέρη για να βρείτε οχήματα προς πώληση σε μερικές φορές απίστευτα χαμηλές τιμές, και αν γνωρίζετε τι κάνετε, μπορείτε μερικές φορές να αγοράσετε κατασχεμένα ή πρώην κρατικά οχήματα για ένα κλάσμα της κανονικής τους αγοραίας αξίας σε αυτές τις δημοπρασίες.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθώ λεπτομερώς σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις κρατικές δημοπρασίες. Αυτό θα περιλαμβάνει πώς να τα βρείτε, ποιους τύπους οχημάτων θα δείτε προς πώληση, γιατί αυτά τα οχήματα προσφέρονται προς πώληση, τι πρέπει να αναζητήσετε, τη διαδικασία για την υποβολή προσφοράς και τι να κάνετε αφού αγοράσετε την προσφορά σας όχημα από τη δημοπρασία.

Τι είδη οχημάτων πωλούνται σε δημοπρασίες;

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες οχημάτων που πωλούνται σε δημοπρασίες, οι οποίες είναι οχήματα πρώην στόλου, οχήματα πρώην αστυνομίας, οχήματα που έχουν κατασχεθεί ή κατασχεθεί για τον ένα ή τον άλλο λόγο από τις αρχές και οχήματα που πωλούνται από τα Τελωνεία και την Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ.

Πρώην αστυνομικά αυτοκίνητα

Όταν σκεφτόμαστε αυτοκίνητα της πρώην αστυνομίας, σκεφτόμαστε αμέσως τα ασπρόμαυρα αναχαιτιστικά, τα οποία τις περισσότερες φορές θα είναι ένα Ford Crown Victoria ή ένα Dodge Charger. Στην πραγματικότητα, οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα χρησιμοποιούν πολύ μεγαλύτερη γκάμα οχημάτων και πολλά από αυτά δεν είναι ασπρόμαυρα με κόκκινα και μπλε φώτα που αναβοσβήνουν.

Θα βρείτε πολλά πρώην αστυνομικά αναχαιτιστικά και οχήματα περιπολίας αυτοκινητοδρόμων προς πώληση σε κυβερνητικές δημοπρασίες που έχουν διαπραγματευτεί, αλλά πολλοί αστυνομικοί χρησιμοποιούν αυτοκίνητα χωρίς σήμα και αυτά ανταλλάσσονται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, όπως τα αυτοκίνητα αναχαίτισης και περιπολικά αυτοκινητοδρόμων.

Θα βρείτε τόνους από διαφορετικές μάρκες και μοντέλα, από ένα Dodge Dart έως ένα Chevrolet Suburban και οτιδήποτε ενδιάμεσα. Αυτοί όπως το FBI οδηγούν πράγματα όπως το Chevy Malibu, το Ford Fusion, το Ford Edge και πολλά άλλα συνηθισμένα αυτοκίνητα, τα οποία πρέπει να απορριφθούν όταν φτάσουν στο τέλος του χρόνου τους με την κυβέρνηση.

Οχήματα Κυβερνητικού Στόλου GSA

Υπάρχουν πολλές χιλιάδες οχήματα που πωλούνται από την κυβέρνηση που δεν χρησιμοποιούνται άμεσα για την επιβολή του νόμου, αλλά στην πραγματικότητα είναι στόλοι οχημάτων που χρησιμοποιούνται από αξιωματούχους σε κάθε τμήμα της κυβέρνησης που μπορείτε να σκεφτείτε. Αυτά τα οχήματα έχουν μισθωθεί από την κυβέρνηση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα τα μίσθωσε μια ιδιωτική ή δημόσια εταιρεία. συνήθως μεταξύ 3 και 5 ετών.

Αυτά τα οχήματα αγοράζονται, μισθώνονται, διαχειρίζονται, συντηρούνται, συντηρούνται και διατίθενται από ένα τμήμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που είναι γνωστό ως Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (GSA).

Τα οχήματα GSA είναι γενικά καλής ποιότητας και έχουν συντηρηθεί σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρησιμοποίησα σκόπιμα τον όρο “απορρίπτεται” για να περιγράψω τι κάνει η GSA με αυτά τα οχήματα όταν πρέπει να τα ξεφορτωθούν επειδή έχουν τελειώσει οι μισθώσεις. Τα οχήματα GSA πωλούνται τόσο καλά συντηρημένα, χαμηλά χιλιόμετρα, λεπτομερή και έτοιμα για οδήγηση, επομένως αυτά είναι ένα αρκετά ασφαλές στοίχημα και αυτό σημαίνει ότι οι τιμές μπορεί να μην είναι τόσο χαμηλές όσο θα μπορούσατε να ελπίζετε.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί χρήματα των φορολογουμένων για να αγοράσει αυτά τα οχήματα και στην πραγματικότητα δεν έχει να κάνει με τα χρήματα από αυτά όταν έρθει η ώρα να τα αντικαταστήσει. Το μόνο που έχει να κάνει η GSA είναι να τα πουλήσει και γι’ αυτό μερικές φορές πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές.

Κατασχεθέντα ή κατασχεθέντα οχήματα

Μερικά από τα οχήματα που ενδιαφέρουν περισσότερο όσους αναζητούν μια συμφωνία σε κρατικές δημοπρασίες είναι αυτά που έχουν κατασχεθεί ή κατασχεθεί από εγκληματίες ή εγκληματικές επιχειρήσεις. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η αστυνομία και το FBI κατάσχουν οχήματα και η ποικιλία των οχημάτων που κατασχέθηκαν μπορεί να είναι συγκλονιστική.

Πολλά οχήματα που κατασχέθηκαν θα είναι αρκετά γνωστά μοντέλα όπως Fusions, Malibus, Escapes, Regals και παρόμοια. Θα μπορούσαν να έχουν κατασχεθεί από απατεώνες που τα χρησιμοποίησαν για τις εγκληματικές τους προσπάθειες, αλλά μπορεί επίσης να προέρχονται από κλεμμένα οχήματα που οι εγκληματίες προσπάθησαν να παραδώσουν για να σπάσουν για ανταλλακτικά.

Τώρα ξέρω τι σκέφτεσαι εδώ. Αυτό περιλαμβάνει τη Ferrari, τη Lamborghini, την Porsche, τη Mercedes-Benz και άλλα εξωτικά μοντέλα που κατέχουν ορισμένοι εγκληματίες και οδηγούν πριν τους συλλάβουν; Η απάντηση είναι ναι, αλλά υπάρχει μια σύλληψη. Όταν αυτά τα εξωτικά, αποκλειστικά και σπάνια αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από την αστυνομία ή την αστυνομία και συνήθως πωλούνται μέσω ειδικών κρατικών δημοπρασιών. Μερικές φορές αυτές οι ειδικές δημοπρασίες διαφημίζονται σε περιορισμένη βάση, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνονται με πρόσκληση μόνο φοβάμαι.

Οχήματα Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ

Εάν υπάρχει μία κατηγορία οχημάτων με την οποία πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί από οποιαδήποτε άλλη, είναι τα οχήματα που πωλούνται από το Τελωνείο και την Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ. Αυτά μπορεί να είναι μια πλούσια πηγή γνήσιων ευρημάτων, αλλά σίγουρα δεν είναι για τον λιπόψυχο ή άπειρο αγοραστή δημοπρασίας.

Ο ιστότοπος USA.gov αναφέρει: “Αυτά τα οχήματα πωλούνται “ως έχουν” και μπορεί να απαιτούν εκτεταμένες επισκευές. Πρέπει να ρυμουλκούνται από το σημείο. Δεν πρέπει να θεωρούνται ασφαλή για οδήγηση έως ότου ελεγχθούν από εξουσιοδοτημένο μηχανικό.”

Γιατί τα οχήματα πωλούνται σε δημοπρασίες;

Τα οχήματα πρώην κυβέρνησης, πρώην αστυνομίας και κατασχεθέντα δημοπρατούνται για τον ίδιο λόγο που όλα τα οχήματα δημοπρατούνται, πράγμα που είναι βολικό. Φυσικά, αυτά τα οχήματα θα μπορούσαν να πουληθούν σε υψηλότερες τιμές εάν πωλούνταν σε παρτίδες ή μέσω Autotrader, κ.λπ. Το θέμα είναι ότι θα χρειάζονταν τεράστιοι πόροι και πολύ περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να πουληθεί κάθε όχημα ξεχωριστά στους αντιπροσώπους.

Ακόμα κι αν πουλούσαν πολύ περισσότερο από ό,τι στη δημοπρασία, το επιπλέον κόστος της πώλησης στη λιανική θα ήταν υψηλότερο από τα επιπλέον χρήματα που συγκεντρώθηκαν. Γι’ αυτό έχετε την ευκαιρία να πετύχετε μια ευκαιρία αγοράζοντας από μια δημοπρασία.

Τι πρέπει να προσέξετε στους κρατικούς πλειστηριασμούς

Όλοι οι κανόνες που ισχύουν για όλες τις άλλες δημοπρασίες αυτοκινήτων ισχύουν για τις κρατικές δημοπρασίες και μπορείτε να διαβάσετε γενικότερα για τις δημοπρασίες οχημάτων στο άρθρο μου σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δημοπρασιών αυτοκινήτων εδώ.

Αν και αυτά τα οχήματα πιθανότατα θα ήταν πολύ καλά συντηρημένα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τους με τις αρχές, θα μπορούσαν να κάθονται για πολύ καιρό πριν κυκλοφορήσουν προς πώληση και μπορεί να έχουν προβλήματα. Μπορεί να μην είναι τίποτα περισσότερο από μια νεκρή μπαταρία, αλλά μια πιο σοβαρή βλάβη θα μπορούσε να έχει συμβεί λίγο πριν από την απόσυρση του οχήματος και θα μπορούσατε να κληρονομήσετε έναν κόσμο ζημιάς αν δεν ξέρετε τι κοιτάτε.

Εάν δεν είστε πολύ μηχανικοί, είναι πολύ λογικό να πάρετε έναν φίλο τεχνικό μαζί σας σε μια δημοπρασία επειδή δεν θέλετε να κολλήσετε με ένα λεμόνι και όταν πέσει το σφυρί και είστε ο νικητής υπάρχει μικρή ή καθόλου πιθανότητα να επιστρέψεις.

Συχνά τα προβλήματα με αυτά τα οχήματα θα είναι δευτερεύοντα ή τίποτα περισσότερο από καλλυντικά, αλλά είναι ακόμα συνετό να έχετε εξίσου καλή ιδέα για το τι αγοράζετε προτού ξεκινήσετε την προσφορά.

Ελέγξτε ορισμένους αριθμούς VIN πριν υποβάλετε προσφορά

Εάν γνωρίζετε ότι τα οχήματα που σας ενδιαφέρουν είναι μισθωμένα οχήματα GSA, πιθανότατα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον έλεγχο του αριθμού αναγνώρισης οχήματος (VIN). Η κυβέρνηση δεν θα έχει εκκρεμή χρηματοδότηση, τα οχήματα προφανώς δεν θα κλαπούν και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι δύο οχήματα συγκολλημένα μεταξύ τους.

Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα όχημα που έχει ανακτηθεί, θα πρέπει να λάβετε μια επιταγή VIN πριν υποβάλετε προσφορά και σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε το EpicVIN για έναν γρήγορο, οικονομικό και ολοκληρωμένο έλεγχο ιστορικού. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εκκαθαριστεί το όχημα προς πώληση, αλλά δεδομένου ότι ορισμένα οχήματα θα έχουν κλαπεί και ανακτηθεί, ενδέχεται να εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα οικονομικών, ιδιοκτησίας και ιστορικού ατυχημάτων που μπορεί να είναι εκκρεμή.

Σίγουρα μπορείτε να ξεπεράσετε όλα αυτά τα προβλήματα με λίγη δουλειά, αλλά θέλετε πραγματικά την ταλαιπωρία; Εάν κάνετε έναν έλεγχο EpicVIN και εμφανιστεί κάτι ακατάλληλο, είναι πραγματικά καλύτερο να προχωρήσετε στο επόμενο.

Πώς να αγοράσετε από κρατικές δημοπρασίες

Οι δημόσιες δημοπρασίες δεν διαφημίζονται ευρέως, αλλά περίπου 35.000 οχήματα πωλούνται μέσω αυτών κάθε χρόνο στην Αμερική, επομένως δεν είναι ακριβώς σπάνια. Για να μάθετε πού και πότε συμβαίνουν, χρειάζεστε έναν κατάλογο για να εξοικονομήσετε ώρες και ώρες επίπονης έρευνας και η μεγαλύτερη πηγή για αυτές τις δημοπρασίες είναι μια συνδρομή στο gov-auctions.org. Το κόστος είναι μικρό και συνήθως υπάρχουν διαθέσιμες προσφορές για νέα μέλη, και πιθανότατα θα επιστρέψετε τα χρήματά σας πολλές, πολλές φορές αν προχωρήσετε στην αγορά ενός οχήματος ως αποτέλεσμα των πληροφοριών.

Οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών με άδεια οδήγησης μπορεί να υποβάλει προσφορές και να αγοράσει από κρατικές δημοπρασίες, αλλά τονίζω και πάλι ότι πρέπει να ξέρετε τι κάνετε. Θα μπορούσα να γράψω άλλες δύο χιλιάδες λέξεις εδώ για το πώς να αγοράσετε από μια από αυτές τις εκδηλώσεις δημοπρασίας, αλλά αν θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς να γίνετε επιτυχημένος αγοραστής, κάντε κλικ εδώ και μετά μεταβείτε στην ενότητα “Οδηγός δημοπρασίας” και όλα είναι εξηγείται σε μερικά desvans σε ένα ΔΩΡΕΑΝ φροντιστήριο.

Αλλά αν θέλετε να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στις πληροφορίες κρατικών δημοπρασιών για σχεδόν τίποτα, μπορείτε να πάτε εδώ και να λάβετε μια δοκιμή πλήρους πρόσβασης μόνο

Είναι νόμιμοι οι κρατικοί πλειστηριασμοί;

Οι επίσημες κρατικές δημοπρασίες είναι απολύτως νόμιμες, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλες δημοπρασίες που διεξάγονται από ιδιωτικές εταιρείες που διατίθενται στην αγορά με τρόπο που τις κάνει να φαίνονται ως επίσημες δημοπρασίες ενώ δεν είναι.

Αναχαρτογραφούνται τα αυτοκίνητα της αστυνομίας;

Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας δεν είναι επαναχαρτογραφημένα, αν και πολλά από αυτά είναι αρκετά γρήγορα επειδή έχουν μεγάλους, ισχυρούς κινητήρες V-6 και V-8 που τα κάνουν αρκετά γρήγορα για να κυνηγούν οχήματα. Δεν χαρτογραφούνται εκ νέου για να παρέχουν επιπλέον απόδοση, καθώς λειτουργούν υπό τις εγγυήσεις του κατασκευαστή και η επαναχαρτογράφηση ενός αυτοκινήτου θα ακυρώσει την εγγύηση.

Τι αυτοκίνητα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση;

Σχεδόν κάθε τύπο οχήματος που μπορείτε να βρείτε σε μια κρατική δημοπρασία, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, φορτηγών, λεωφορείων, φορτηγών, SUV, ακόμη και οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων. Ακόμη και οι προεδρικές Cadillac έχουν πουληθεί στο κοινό στο παρελθόν μέσω κυβερνητικών δημοπρασιών, αν και θα ήταν συνετό να στοχεύσετε λίγο χαμηλότερα εάν ελπίζετε να αγοράσετε την τελευταία έκδοση του “The Beast” που θα διατεθεί από την Fed.

Μπορείτε να δοκιμάσετε οχήματα σε κρατικές δημοπρασίες;

Δεν μπορείτε να δοκιμάσετε οχήματα σε κρατικές δημοπρασίες, αλλά έχετε την ευκαιρία να τα δείτε καλά πριν βγουν στην πώληση. Αυτή είναι μια κρίσιμη ευκαιρία που δεν πρέπει να αγνοηθεί, ειδικά αν είστε μηχανικοί γνώστες ή έχετε έναν μηχανικό μαζί σας.

Τι είναι η αμοιβή “αγοραστή premium”;

Το ασφάλιστρο ενός αγοραστή είναι ένα επιπλέον χρηματικό ποσό που προστίθεται στη νικητήρια προσφορά από τον οίκο δημοπρασιών ως έσοδά του. Το ποσό είναι συνήθως περίπου 5% της τιμής αγοράς και συνήθως καταβάλλεται πάνω από την τιμή αγοράς, επομένως θυμηθείτε να το λάβετε υπόψη όταν υπολογίζετε πόσα πρέπει να πληρώσετε για το όχημα που έχετε συμφωνήσει να αγοράσετε .

Πρέπει να πληρώσετε πλήρως απευθείας σε μια κρατική δημοπρασία;

Οι νικητές πλειοδότες έχουν έως και δύο εργάσιμες ημέρες για να πληρώσουν το τελικό υπόλοιπο που οφείλονται σε οχήματα για τα οποία έχουν κάνει προσφορές και έχουν κερδίσει, αλλά πρέπει να καταβληθεί μια προκαταβολή μόλις πέσει το σφυρί του δημοπράτη στην προσφορά σας.

Μπορώ να αποχωρήσω από μια δημόσια προσφορά δημοπρασίας;

Σε όλες τις ζωντανές δημοπρασίες, μια προσφορά αντιπροσωπεύει την πρόθεσή σας να αγοράσετε και αποτελεί αμετάκλητη νομική υποχρέωση. Εάν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάνει ένα τρομερό λάθος, μπορείτε πάντα να ζητήσετε να ακυρωθεί η προσφορά σας και να μεταβιβαστεί η πώληση στον επόμενο πλειοδότη, αλλά ενώ ορισμένοι οίκοι δημοπρασιών θα συμφωνήσουν, πολλοί δεν θα το κάνουν.

Λατρεύω απόλυτα τις δημοπρασίες αυτοκινήτων και ακόμη και παρακολουθώ ζωντανά τον Barrett Jackson για ώρες όταν είναι στην τηλεόραση, αλλά έχω κάνει επίσης αρκετά λάθη όταν κάνω προσφορές για αυτοκίνητα σε δημοπρασία. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βιαστείτε να υποβάλετε προσφορά για ένα όχημα προτού είστε έτοιμοι.

Η συμβουλή μου είναι να ακολουθήσετε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Αποκτήστε μια συνδρομή σε κρατικές δημοπρασίες και μάθετε ό,τι μπορείτε από προηγούμενες και επερχόμενες εκπτώσεις. Αποφασίστε τον τύπο του οχήματος που θέλετε να αγοράσετε και το μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε και κάντε προσφορά μόνο όταν είστε ικανοποιημένοι ότι το αυτοκίνητο είναι σωστό και όχι υπερβολικά. Είναι εύκολο να παρασυρθείς σκεπτόμενος «θα προσθέσω μια ακόμη προσφορά» και προτού το καταλάβεις έχεις ξοδέψει πάρα πολλά και έχεις πληρώσει πάρα πολλά.

Εάν κάνετε τα μαθήματά σας και αφιερώσετε χρόνο, μπορείτε να πάρετε μια καλή ευκαιρία από μια κρατική δημοπρασία, αλλά μπορείτε επίσης να ξοδέψετε υπερβολικά ή να καταλήξετε με ένα λεμόνι στα χέρια σας, αν παρασυρθείτε πολύ με έναν εξαιρετικά συναρπαστικό τρόπο αγοράς ένα όχημα.

Leave a Comment