Πέφτουν σε αξία τα εξωτικά αυτοκίνητα;

Τα εξωτικά αυτοκίνητα κοστίζουν πολλά χρήματα για να αγοράσετε και αυτό είναι απλώς γεγονός. Πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τα εξωτικά αυτοκίνητα πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να αγοράσουν ένα επειδή συχνά κοστίζουν αστρονομικά χρηματικά ποσά για να αγοράσουν όταν είναι ολοκαίνουργια, αλλά τι γίνεται με τα μεταχειρισμένα εξωτικά αυτοκίνητα; Τα εξωτικά αυτοκίνητα υποτιμώνται με τον ίδιο τρόπο που υποτιμούν τα κανονικά αυτοκίνητα, και αν το κάνουν, σημαίνει αυτό ότι τελικά θα γίνουν προσιτά σε άτομα με πιο μέτρια εισοδήματα;

Κατά γενικό κανόνα, τα εξωτικά αυτοκίνητα υποτιμώνται σε αξία όπως τα περισσότερα άλλα αυτοκίνητα τα πρώτα χρόνια, και η απόσβεση τον πρώτο χρόνο μπορεί να είναι τεράστια. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα αυτοκίνητα, τα εξωτικά αυτοκίνητα μπορούν τελικά να φτάσουν σε ένα σημείο στη ζωή τους όπου σταματούν να αποσβένονται και στην πραγματικότητα αρχίζουν να εκτιμούν, αλλά μόνο εφόσον έχουν συντηρηθεί προσεκτικά και δεν έχουν διανύσει πολλά μίλια.

Εάν έχετε επισκεφτεί τον ιστότοπό μου στο παρελθόν, πιθανότατα γνωρίζετε ότι συνήθως μιλάω για πιο προσιτά αυτοκίνητα, αλλά ξέρω ότι πολλοί λάτρεις των αυτοκινήτων ονειρεύονται μια μέρα να αποκτήσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους. και αυτό θα συμβεί μόνο αν αγοράσουν μεταχειρισμένα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να λάβετε υπόψη και να σκεφτείτε όταν πρόκειται να αγοράσετε μεταχειρισμένα εξωτικά αυτοκίνητα, ειδικά εάν επεκτείνετε τον προϋπολογισμό σας στα όριά του για να αντέξετε οικονομικά ένα.

Πάντα σκόπευα να ασχοληθώ με την κάλυψη εξωτικών αυτοκινήτων, supercars και hypercars τελικά, αλλά τα παιδιά στο thatsanicecar.com επικοινώνησαν μαζί μου και με ρώτησαν αν ήθελα να ελέγξω τον ιστότοπό τους.

Τώρα έρχομαι σε επαφή μαζί μου συνεχώς από άλλες εταιρείες που προσπαθούν να συνεργαστούν με εμένα και τον ιστότοπό μου, αλλά σπάνια εμπλέκομαι. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, έλεγξα τον ιστότοπό τους και εντυπωσιάστηκα πραγματικά. Εάν επρόκειτο να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο εξωτικό αυτοκίνητο, θα είχα πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αγοράζοντας από έναν πωλητή σε έναν ιστότοπο όπως αυτός από το να περάσω από κάτι σαν το Auto Trader.

Η αγορά μεταχειρισμένων εξωτικών αυτοκινήτων δεν είναι κάτι που πρέπει να ασχοληθείτε ελαφρά, οπότε ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά μεταχειρισμένων εξωτικών αυτοκινήτων προτού μεταβείτε σε κάποιο μέρος όπως το thatsanicecar.com για να επιλέξετε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο των ονείρων σας.

Πόσο αποσβένονται τα εξωτικά αυτοκίνητα στην παρτίδα;

Η συντριπτική πλειονότητα των εξωτικών αυτοκινήτων χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους μόλις απομακρυνθούν από την παρτίδα και δεν είναι ασυνήθιστο για ένα εξωτικό αυτοκίνητο να αξίζει 100.000 $ λιγότερο από την αρχική τιμή λιανικής του τη στιγμή που ο νέος ιδιοκτήτης του το αποκτήσει.

Για παράδειγμα, μια ολοκαίνουργια Lamborghini Aventador ξεκινά από περίπου 517.000 $, αλλά ένα μεταχειρισμένο παράδειγμα θα κοστίζει περίπου 416.000 $ μετά από ένα χρόνο και 3.000 μίλια. Για να είμαστε δίκαιοι, σε ποσοστιαία βάση, αυτό δεν είναι κακό σε σύγκριση με τα περισσότερα αυτοκίνητα μαζικής αγοράς που μπορούν να χάσουν πολύ περισσότερο από την αξία τους τον πρώτο χρόνο από ό,τι το 20%.

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε προτού αρχίσετε να αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο εξωτικό αυτοκίνητο είναι ότι υπάρχουν τεράστιες παραλλαγές μεταξύ διαφορετικών μοντέλων και διαφορετικών μάρκες, και ενώ ορισμένα έχουν τιμές που πέφτουν σαν μπαλόνια μολύβδου, άλλα δεν μπορούν να είναι κάπου κακό.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης πολλά διαφορετικά επίπεδα εξωτικών αυτοκινήτων και ορισμένες μάρκες και μοντέλα μπαίνουν και βγαίνουν από τη μόδα όπως κάθε άλλο προϊόν. Μια Aston Martin θα υποτιμηθεί περισσότερο από μια McLaren ή μια κορυφαία Porsche θα διατηρήσει την αξία της καλύτερα από τα δύο;

Πέρα από αυτό, υπάρχει πάντα σπάνιο να ληφθεί υπόψη. Μια McLaren 720S θα χάσει πολύ από την αξία της μόλις πουληθεί καινούργια, αλλά καλή τύχη να αποκτήσετε μια McLaren Senna χωρίς να πληρώσετε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ή ακόμα και εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από την αρχική τιμή λιανικής.

Πόσα μίλια διαρκούν τα εξωτικά αυτοκίνητα;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ένα εξωτικό αυτοκίνητο δεν πρέπει να αντέχει 200.000 μίλια ή περισσότερα όπως οποιοδήποτε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, εφόσον φροντίζεται και συντηρείται σωστά. Σε γενικές γραμμές, τα εξωτικά αυτοκίνητα σπάνια κάνουν μεγάλα μίλια επειδή οι ιδιοκτήτες τους τείνουν να τα έχουν ως ακριβά παιχνίδια που βγαίνουν περιστασιακά ή μόνο τα Σαββατοκύριακα.
Τίποτα δεν βλάπτει την αξία μεταπώλησης των εξωτικών αυτοκινήτων όπως τα μεγάλα μίλια στο χιλιομετρητή. Αν κοιτάξετε τα αυτοκίνητα προς πώληση σε έναν ιστότοπο όπως το thatsanicecar.com και θα διαπιστώσετε ότι η πλειοψηφία έχει πολύ λιγότερα μίλια από ό,τι θα περίμενε κανείς να δει σε αυτοκίνητα της ίδιας ηλικίας μαζικής αγοράς.

Εξωτικά χιλιόμετρα μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Οι κανόνες για τα κανονικά χιλιόμετρα δεν ισχύουν για τα εξωτικά αυτοκίνητα. Ενώ τα 12.000 μίλια ετησίως θα ήταν κατά μέσο όρο για ένα Nissan Rogue, τα εξωτικά αυτοκίνητα δεν συνυπολογίζουν τόσο την ηλικία. Ένα πενταετές Nissan Rogue θα θεωρούνταν χαμηλά χιλιόμετρα αν είχε διανύσει 40.000 μίλια, αλλά αν ένα εξωτικό αυτοκίνητο δέκα ετών είχε διανύσει 40.000 μίλια θα θεωρούνταν εξαιρετικά μεγάλη χιλιομετρική απόσταση και μάλλον θα έπρεπε να το σκάσετε.

Τα χιλιόμετρα είναι πολύ χάσιμο χρόνου όταν πρόκειται για εξωτικά αυτοκίνητα. Τα χιλιόμετρα είναι χιλιόμετρα και δεν έχει σημασία πόσο παλιό είναι στην πραγματικότητα το αυτοκίνητο. Οι κανόνες δεν μένουν ίδιοι ούτε μετά από μια ορισμένη ηλικία, καθώς τα εξωτικά αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 12 ετών εμπίπτουν στην κατηγορία των εξωτικών κλασικών και μετά ισχύουν ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο κανόνων.

Για παράδειγμα, πολλά μοντέλα Ferrari που είναι δημοφιλή στην αγορά μεταχειρισμένων εξωτικών θα είναι σχεδόν δέκα ετών. Για να έχει μια μεταχειρισμένη Ferrari κορυφαία τιμή στην αγορά μεταχειρισμένων, πρέπει να έχει διανύσει λιγότερα από 2.000 μίλια. Ένα χρησιμοποιημένο παράδειγμα που έχει διανύσει μεταξύ 2.000 και 5.000 μιλίων θα εξακολουθεί να προσελκύει υψηλή τιμή, αλλά το σημείο αναφοράς για τη μέση τιμολόγηση θα είναι μεταξύ 5.000 και 10.000 μιλίων.

Μόλις ξεπεράσουμε τα 10.000 μίλια, η αξία ενός εξωτικού αυτοκινήτου θα είναι σημαντικά χαμηλότερη και τα 15.000 έως 20.000 θεωρούνται υψηλά χιλιόμετρα. Κάποια προβλήματα είναι αναμενόμενα με τα εξωτικά αυτοκίνητα που έχουν κάνει αυτού του είδους τα χιλιόμετρα και η ζητούμενη τιμή θα μειωθεί για να αντικατοπτρίζει αυτό.

Όταν φτάσουμε μεταξύ 20.000 και 30.000 μιλίων, μπαίνουμε στην επικίνδυνη ζώνη και αν αγοράσετε ένα εξωτικό αυτοκίνητο σε αυτό το επίπεδο, παίρνετε πραγματικά ρίσκο. Δυστυχώς, για τον μέσο τύπο στο δρόμο που ονειρεύεται να αποκτήσει ένα εξωτικό αυτοκίνητο κάποια στιγμή στη ζωή του, εδώ είναι που οι τιμές αρχίζουν να γίνονται ελκυστικές.

Εάν το εξωτικό αυτοκίνητο που σκέφτεστε να αγοράσετε έχει περισσότερα από 30.000 μίλια πάνω του, πρέπει πραγματικά να διαθέσετε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να πληρώσετε για έξοδα συντήρησης και λειτουργίας. Θυμηθείτε, ίσως μπορείτε να αγοράσετε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο 150.000 $ για περίπου 20.000 $ μετά από 12 χρόνια και 80.000 μίλια, αλλά θα εξακολουθεί να έχει το κόστος σέρβις και συντήρησης ενός αυτοκινήτου 150.000 $!

Γιατί τα εξωτικά αυτοκίνητα έχουν χαμηλά χιλιόμετρα;

Τα εξωτικά αυτοκίνητα έχουν γενικά λιγότερα μίλια από τα κανονικά αυτοκίνητα επειδή δεν οδηγούνται πολύ. Μπορεί να ακούγεται σαν μια προφανής δήλωση – και είναι – αλλά οι ιδιοκτήτες θα έχουν συνήθως πολλά αυτοκίνητα και τα πιο εξωτικά τείνουν να χρησιμοποιούνται ως αυτοκίνητα το Σαββατοκύριακο για σύντομα ταξίδια όταν ο καιρός είναι καλός.

Μπορεί να ακούγεται λίγο αργό, αλλά αυτοκίνητα όπως αυτά είναι συχνά περισσότερο για να τα δεις παρά να οδηγήσεις. Τα εξωτικά αυτοκίνητα είναι συχνά πράγματα εξαιρετικής ομορφιάς με τα οποία οι άνθρωποι θέλουν να τα βλέπουν μαζί και μέσα, και συνήθως διατηρούνται σε παρθένα γκαράζ και διατηρούνται πάντα καθαρά στον εκθεσιακό χώρο.

Εάν έχετε μια Lamborghini Huracan, είναι απίθανο να μετακινείτε από και προς το γραφείο κάθε μέρα. Εάν έχετε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, πιθανότατα θα έχετε και ένα Escalade ή ένα Range Rover ως καθημερινό οδηγό, οπότε η Huracan θα βγαίνει έξω το Σαββατοκύριακο για ένα ταξίδι σε ένα φανταχτερό εστιατόριο ή σε ένα αποκλειστικό κλαμπ.

Ποιο είναι το καλύτερο μεταχειρισμένο εξωτικό αυτοκίνητο για αγορά;

Θα πρέπει να αγοράσετε το εξωτικό αυτοκίνητο που πραγματικά θέλετε, επειδή αυτά δεν είναι αυτοκίνητα που αγοράζετε ως καθημερινοί οδηγοί για οικογενειακές υποχρεώσεις και εβδομαδιαία ψώνια παντοπωλείου. Αλλά αν έχετε έναν προϋπολογισμό και θέλετε το πιο προσιτό και προσιτό εξωτικό αυτοκίνητο, μην ψάξετε πέρα ​​από μια Porsche 911.

Τώρα, πολλοί άνθρωποι δεν θα θεωρούν μια Porsche 911 τόσο εξωτική. Εξάλλου, μοιάζει πολύ περισσότερο με Volkswagen παρά με Lamborghini. Εάν έχετε χρήματα από τη Lamborghini, προτιμήστε οπωσδήποτε τη Lamborghini, αλλά εάν το κόστος αγοράς και λειτουργίας είναι ένα πρόβλημα για εσάς, υπάρχουν λίγα πράγματα που πλησιάζουν τα εξωτικά που είναι τόσο προσιτά, αξιόπιστα και υπέροχα στην οδήγηση όσο μια Porsche 911.

Είναι αξιόπιστα τα εξωτικά αυτοκίνητα;

Εάν θέλετε ένα αξιόπιστο εξωτικό αυτοκίνητο, πρέπει να αγοράσετε ένα όσο το δυνατόν καινούργιο. Όπως τα αυτοκίνητα γενικά, τα σύγχρονα εξωτικά είναι πλέον πιο αξιόπιστα από ό,τι ήταν ποτέ, αλλά τα παλαιότερα παραδείγματα μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από λίγο ψηλά και ιδιοσυγκρασιακά.

Εξωτικά κλασικά αυτοκίνητα και απόσβεση

Όπως ανέφερα προηγουμένως, μόλις ένα εξωτικό αυτοκίνητο φτάσει σε ένα συγκεκριμένο vintage, η απόσβεση μπορεί να σταματήσει ή ακόμα και να αντιστραφεί. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, και ένα παλιό εξωτικό αυτοκίνητο πρέπει να είναι πρωτότυπο, σε άριστη κατάσταση, να έχει πλήρες ιστορικό σέρβις, χαμηλά μίλια και να είναι μια επιθυμητή μάρκα για να αρχίσεις να εκτιμάς.

Ας δούμε ένα κλασικό από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, τη Ferrari Testarossa. Όταν είναι καινούργιο, ένα Testarossa κοστίζει 181.000 $, αλλά τώρα μπορείτε να πληρώσετε περισσότερα από 200.000 $ για ένα παράδειγμα χαμηλών χιλιομέτρων σε καλή κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, μικρότερα παραδείγματα μπορεί να κοστίζουν λιγότερο από 90.000 $, αλλά αυτά είναι ακόμα ισχυρά χρήματα για ένα αυτοκίνητο που είναι πλέον άνω των 30 ετών.

Τι πληροί τις προϋποθέσεις ως εξωτικό αυτοκίνητο;

Διαφορετικοί άνθρωποι θα έχουν διαφορετικές ιδέες για το τι χαρακτηρίζεται ως εξωτικό αυτοκίνητο. Ενώ όλοι συμφωνούν ότι οι Bugatti, Ferrari, Lamborghini και Maserati παράγουν εξωτικά αυτοκίνητα, τα νερά αρχίζουν να γίνονται λίγο πιο σκοτεινά όταν πρόκειται για BMW, Mercedes, Corvette και άλλα.

Ας το παραδεχτούμε. Η Dodge δεν είναι η πρώτη μάρκα αυτοκινήτου που μπορεί να θεωρείτε εξωτική, αλλά τι γίνεται με το Dodge Viper; Είναι ένα εξωτικό αυτοκίνητο, έτσι δεν είναι;

Τι θα λέγατε για τη Ford; Προφανώς, δεν υπάρχει τίποτα εξωτικό για έναν Explorer ή ένα F-150, αλλά τι γίνεται με το Ford GT ή μια Mustang Shelby GT500;

Το Ford GT είναι ένα καλό παράδειγμα ενός εξωτικού αυτοκινήτου που δεν μειώνεται και ουσιαστικά αυξάνεται σε αξία. Στην πραγματικότητα, το Ford GT είναι σχεδόν τόσο κοντά σε μια καλή επένδυση στην αγορά μεταχειρισμένων όσο μπορείτε να κάνετε χωρίς να στοιχηματίσετε σε μια βεβαιότητα που κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια όπως μια Ferrari GTO.

Το Ford GT του 2005 πωλείται καινούργιο από 139.995 $, αλλά ένα χρησιμοποιημένο παράδειγμα στο thatsanicecar.com σε μαύρο χρώμα με μόλις 2.985 μίλια πωλείται μεταξύ 351.453 και 388.448 $.

Ποια εξωτικά αυτοκίνητα έχουν την αξία τους;

Ορισμένα εξωτικά αυτοκίνητα είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσουν την αξία τους και αν αγοράσετε ένα και το φροντίσετε, είναι απίθανο να χάσετε ποτέ χρήματα από αυτό. Αυτές περιλαμβάνουν τις Lamborghini Huracan Performante, Porsche Carrera GT, Ford GT, McLaren P1, McLaren Senna και Porsche GT3 RS.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που ενδέχεται να αυξηθούν σε αξία τα επόμενα χρόνια, τα μοντέλα της Mercedes όπως τα SL65 Black Series AMG, Gullwing SLS AMG και SLR McLaren είναι πιθανώς αυτά που πρέπει να προσέξετε.

Είναι τα εξωτικά αυτοκίνητα μια καλή επένδυση;

Τα περισσότερα εξωτικά αυτοκίνητα θα υποτιμηθούν σε αξία τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, όπως και τα κανονικά αυτοκίνητα. Αλλά αν αγοράσετε ένα εξωτικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με χαμηλά μίλια, το διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση και μην το οδηγείτε πολύ, έχετε μια αξιοπρεπή πιθανότητα να πάρετε τουλάχιστον τα χρήματά σας πίσω όταν έρθετε να πουλήσετε ή ακόμα και να βγάλετε κέρδος.

Από πού να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο εξωτικό αυτοκίνητο;

Τα εξωτικά αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα, επομένως είναι λογικό να πάτε σε έναν ειδικό για να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο εξωτικό αυτοκίνητο. Από την εμπειρία μου, αν ένας απαιτητικός ιδιοκτήτης έχει φροντίσει με αγάπη για ένα εξωτικό αυτοκίνητο για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν θα το βάλει στη λίστα craigslist ή στο Auto Trader και κινδυνεύει να προσελκύσει ένα πλήθος σπαταλών χρόνου και λάστιχων.

Αν θέλετε να βρείτε ένα μεταχειρισμένο εξωτικό αυτοκίνητο προς πώληση σε περιβάλλον που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, θα πρέπει να πάτε μακριά για να νικήσετε το thatsanicecar.com. Το ίδιο ισχύει αν έχετε ένα εξωτικό αυτοκίνητο προς πώληση και θέλετε να βρείτε τον κατάλληλο τύπο απαιτητικού αγοραστή. Δεν θα πηγαίνατε στη Walmart για να αγοράσετε εκλεκτά κρασιά, οπότε γιατί να πάτε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με έκπτωση για να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο εξωτικό αυτοκίνητο;

Leave a Comment