Οι κινητήρες ντίζελ χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθούν από τους κινητήρες αερίου;

Αν και οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να ενστερνίζονται την ιδέα των κινητήρων ντίζελ σε φορτηγά, ποτέ δεν τους χρησιμοποίησαν με αυτοκίνητα και SUV όπως έκαναν οι καταναλωτές σε όλη τη λίμνη στην Ευρώπη. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στους κινητήρες ντίζελ, φυσικά, και είναι σίγουρα αλήθεια ότι μπορεί να διαφέρουν αρκετά από τους αντίστοιχους βενζινοκίνητους. Εάν δεν έχετε οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με κινητήρα ντίζελ, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να θέλετε να μάθετε γι ‘αυτούς και μια ερώτηση που μπορεί να έχετε είναι εάν οι κινητήρες ντίζελ χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθούν από τους κινητήρες αερίου;

Οι κινητήρες ντίζελ χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθούν από τους αντίστοιχους που κινούνται με φυσικό αέριο, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή οι κινητήρες ντίζελ είναι μεγαλύτεροι από τους κινητήρες αερίου και όχι τα διαφορετικά καύσιμα. Οι κινητήρες ντίζελ τείνουν να είναι μεγαλύτεροι με βαρύτερο μπλοκ, παχύτερες ράβδους κ.λπ. Οι ντίζελ συγκρατούν επίσης μεγαλύτερους όγκους λαδιού και ψυκτικού υγρού και ο κινητήρας έχει αναλογία καυσίμου/αέρα διπλάσια από έναν κινητήρα αερίου.

Γιατί τα αυτοκίνητα βενζίνης ζεσταίνονται πιο γρήγορα από τα πετρελαιοκίνητα;

Οι κινητήρες αερίου ζεσταίνονται γρηγορότερα από τους πετρελαιοκινητήρες επειδή είναι σημαντικά λιγότερο αποδοτικοί θερμοδυναμικά από τους αντίστοιχους ντίζελ τους, ειδικά στο ρελαντί. Οι κινητήρες ντίζελ είναι πολύ καλύτεροι στη μετατροπή της ενέργειας καυσίμου τους σε μηχανική ενέργεια, και αυτό σημαίνει ότι εκπέμπουν λιγότερη θερμότητα στο σύστημα ψύξης από ό,τι ένας κινητήρας αερίου. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι χάνεται λιγότερη θερμότητα από τον σωλήνα εξάτμισης ενός ντίζελ σε σύγκριση με έναν βενζινοκινητήρα.

Γιατί έχει σημασία ότι ένα ντίζελ χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί;

Ένα πετρελαιοκίνητο όχημα που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί από έναν κινητήρα αερίου έχει σημασία όταν βρίσκεστε κάπου ιδιαίτερα κρύο, καθώς μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ζεσταθεί η καμπίνα σε μια άνετη θερμοκρασία. Θα χρειαστεί επίσης περισσότερος χρόνος για να ξεπαγώσουν τα παράθυρά σας, επειδή το σύστημα ροής αέρα σας θα φυσά κρύο αέρα περισσότερο πριν ζεσταθεί, εάν έχετε κινητήρα ντίζελ από κινητήρα αερίου.

Αν και δεν είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, πρέπει να περιμένετε μερικές στιγμές πριν ξεκινήσετε έναν παλαιότερο κινητήρα ντίζελ, ενώ μπορείτε να πηδήξετε σε ένα βενζινοκίνητο όχημα και να ξεκινήσετε αμέσως τον κινητήρα. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να περιμένετε να ζεσταθούν αρκετά οι προθερμαντήρες για να ανάψουν το ντίζελ, επομένως η εκκίνηση ενός οχήματος ντίζελ απαιτεί συχνά μια διαδικασία ανάφλεξης σε δύο βήματα.

Ωστόσο, οι πιο πρόσφατοι σύγχρονοι ντίζελ είναι πολύ πιο προηγμένοι τεχνολογικά και η τελευταία μου Mercedes C-Class ξεκίνησε ακριβώς όπως θα έκανε μια έκδοση με φυσικό αέριο με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού της μίζας.

Οι κινητήρες ντίζελ είναι καλύτεροι σε ζεστά ή κρύα κλίματα;

Σε γενικές γραμμές, οι κινητήρες ντίζελ λειτουργούν και αποδίδουν καλύτερα σε ζεστά κλίματα από ό,τι σε ψυχρά κλίματα, αν και οι κινητήρες ντίζελ τείνουν να είναι πιο σκληροί, πιο ανθεκτικοί και πιο αξιόπιστοι από τους κινητήρες αερίου στα περισσότερα περιβάλλοντα. Το ντίζελ παγώνει γρηγορότερα από τη βενζίνη επειδή η βενζίνη έχει χαμηλότερο σημείο πήξης από το ντίζελ και η παραφίνη στο καύσιμο ντίζελ αρχίζει να πήζει στους 32 βαθμούς Φαρενάιτ, κάνοντας το καύσιμο να φαίνεται θολό.

Οι κινητήρες ντίζελ είναι πιο οικονομικοί σε ζεστό καιρό, καθώς υπάρχουν λιγότερες τριβές που πρέπει να ξεπεραστούν και αυτό σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερα καύσιμα. Το μείγμα πεπιεσμένου καυσίμου/αέρα αναφλέγεται πιο εύκολα όταν είναι ζεστό, έτσι ώστε το σύστημα καυσίμου να μην χρειάζεται να ψεκάζει τόσο πολύ καύσιμο στους κυλίνδρους για να αντισταθμίσει.

Τα μεταλλικά τοιχώματα των τοιχωμάτων του κυλίνδρου ενός κινητήρα γίνονται πολύ κρύα όταν πέφτει η θερμοκρασία και αυτό κάνει τα περισσότερα οχήματα πιο δύσκολη την εκκίνηση όταν το κλίμα είναι κρύο. Ωστόσο, επειδή οι κινητήρες ντίζελ απαιτούν πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες για την ανάφλεξη του καυσίμου τους, είναι συνήθως πιο δύσκολο να ξεκινήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες από τους ισοδύναμους βενζίνης τους.

Τι είναι οι προθερμαντήρες και τι κάνουν;

Οι προθερμαντήρες είναι συσκευές θέρμανσης που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην εκκίνηση των κινητήρων ντίζελ. Επειδή οι κινητήρες ντίζελ υψηλής ταχύτητας μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσουν σε πολύ κρύο καιρό λόγω της μάζας του μπλοκ κυλίνδρων και της κυλινδροκεφαλής που απορροφούν τη θερμότητα της συμπίεσης και εμποδίζουν την ανάφλεξη, οι κινητήρες προθάλαμου χρησιμοποιούν εδώ και πολύ καιρό μικρούς προθερμαντήρες μέσα στον προθάλαμο . Οι πιο σύγχρονοι κινητήρες ντίζελ είναι τώρα με άμεση έγχυση και αυτοί οι κινητήρες έχουν τους προθερμαντήρες τους που βρίσκονται στον ίδιο τον θάλαμο καύσης.

Πολλά παλαιότερα πετρελαιοκίνητα οχήματα διαθέτουν σύστημα ανάφλεξης δύο σταδίων όπου το πρώτο μέρος είναι για την ενεργοποίηση των προθερμαντήρων και το δεύτερο μέρος είναι όπου το καύσιμο υπό πίεση εγχέεται στον ψυχρό κύλινδρο και αναφλέγεται από τον προθερμαντήρα.

Οι σύγχρονοι ντίζελ δεν απαιτούν προθερμαντήρες ή επιπλέον βοήθημα εκκίνησης, αλλά οι παλαιότερες μονάδες που χρησιμοποιούν προθερμαντήρες μπορεί να χρειαστούν έως και 20 δευτερόλεπτα για να προχωρήσουν μετά το πρώτο γύρισμα της ανάφλεξης πριν σβήσει η λυχνία του προθερμαντήρα στο ταμπλό. σήμα ότι μπορείτε τώρα να εκκινήσετε τον κινητήρα.

Προθερμαντήρες

Παρόλο που ένας κινητήρας ντίζελ χρησιμοποιεί ένα σύστημα προθέρμανσης όπως προθερμαντήρες, εάν ο κινητήρας είναι αρκετά ζεστός ή έχει λειτουργήσει αρκετά πρόσφατα, δεν χρειάζεστε τους προθερμαντήρες για να ζεσταθούν για να ξεκινήσετε τον κινητήρα, ώστε να μπορείτε να τον ξεκινήσετε αμέσως σαν κινητήρας βενζίνης.

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να μάθετε για μερικά από τα καλύτερα προϊόντα, υπηρεσίες και εταιρείες που έχω βρει να αγοράζουν, να πουλάω και να βοηθώ με την ιδιοκτησία οχήματος, ανατρέξτε στη σελίδα προτεινόμενων προϊόντων και υπηρεσιών μου εδώ. 

Είναι οι πετρελαιοκινητήρες καλύτεροι σε μεγάλο υψόμετρο από τους κινητήρες αερίου;

Οι κινητήρες ντίζελ αποδίδουν καλύτερα σε μεγάλα υψόμετρα από τους βενζινοκινητήρες επειδή οι κινητήρες ντίζελ λειτουργούν με ένα πιο λεπτό μείγμα καυσίμου/αέρα. Δεδομένου ότι ο αέρας είναι πιο αραιός σε υψόμετρο και οι κινητήρες αερίου λειτουργούν με πολύ συγκεκριμένη αναλογία καυσίμου/αέρα, λιγότερα μόρια αέρα ανά κυβικό πόδι σημαίνει ότι οι βενζινοκινητήρες πρέπει να προσθέτουν λιγότερο καύσιμο για να διατηρήσουν την αναλογία τέλεια και αυτό επηρεάζει αρνητικά την απόδοση.

Οι τουρμποντίζελ προσθέτουν περισσότερο αέρα στο θάλαμο καύσης και όσο περισσότερος αέρας μπορεί να προστεθεί, τόσο περισσότερο καύσιμο μπορεί να προστεθεί. Σε υψόμετρο, ένας κινητήρας ντίζελ που μπορεί να τραβήξει περισσότερο αέρα και περισσότερα καύσιμα από έναν ισοδύναμο βενζινοκινητήρα σημαίνει αναπόφευκτα ότι μπορεί να παραχθεί περισσότερη ισχύς.

Θα δείτε πολύ δυνατά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα να αγωνίζονται στα βουνά, ενώ αυτοκίνητα ντίζελ και φορτηγά θα γλιστρούν αβίαστα δίπλα τους. Όταν κάνει όλο και πιο κρύο όσο ψηλότερα ανεβαίνεις τους λόφους ή τα βουνά και οι κινητήρες ντίζελ υπερτερούν του αερίου σε υψόμετρο, μπορεί να είναι εύκολο για τους οδηγούς να υποθέσουν ότι οι κινητήρες ντίζελ είναι καλύτεροι στο κρύο από τους κινητήρες αερίου. Η ανώτερη απόδοση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε αυτές τις συνθήκες εξαρτάται από τη θερμοκρασία και όχι από αυτήν. Είναι το υψόμετρο που βοηθάει το diesel να αποδίδει καλύτερα και όχι η θερμοκρασία.

Μπορείτε να κάνετε έναν κινητήρα ντίζελ να ζεσταθεί πιο γρήγορα;

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε ένα όχημα με κινητήρα ντίζελ να ζεσταθεί πιο γρήγορα είναι να το διατηρήσετε κάπου ζεστό και να προσπαθήσετε να αποφύγετε την έκθεση στο χιόνι, τον πάγο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν έχετε γκαράζ ή αχυρώνα, μπορείτε να κρατήσετε το πετρελαιοκίνητό σας όχημα όταν κάνει κρύο έξω, τότε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Εάν έχετε κάποιο είδος θέρμανσης εκεί μέσα, ακόμα κι αν το ενεργοποιήσετε για λίγο πριν χρησιμοποιήσετε το όχημά σας, αυτό είναι ακόμα καλύτερο.

Θα συναντήσετε επίσης μερικά πετρελαιοκίνητα οχήματα που διαθέτουν συστήματα προθέρμανσης. Έχω πουλήσει στο παρελθόν Range Rovers diesel που έχουν προθερμαντήρες που ενεργοποιούνται από απόσταση με το μπρελόκ. Ένα κρύο πρωινό, απλώς πατήστε το κουμπί εάν βρίσκεστε εντός εμβέλειας και το σύστημα θα ξεκινήσει τη θερμάστρα από την μπαταρία. Εκτός από το ότι η καμπίνα είναι ωραία και ζεστή για σένα όταν μπαίνεις μέσα, ο κινητήρας ξεκινά και πιο εύκολα.

Ο κινητήρας ντίζελ Duramax 6,6 λίτρων τοποθετείται στο πλαίσιο δίπλα στο σετ κινητήρα για τα Heavy Duty pickup της GM. General Motors Flint Assembly/UAW Local 598 στο Flint, Michigan. (Φωτογραφία: General Motors)

Πρέπει να αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ντίζελ;

Όπως είπα στην αρχή αυτού του άρθρου, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στους κινητήρες ντίζελ. Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα είναι απείρως καλύτερα από τα ντίζελ μιας δεκαετίας ή περισσότερο πριν, αλλά μερικά από τα επιχειρήματα για την κατοχή ενός ντίζελ έχουν πραγματικά αποδυναμωθεί πρόσφατα.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προώθησαν έντονα το ντίζελ ως καλύτερη εναλλακτική λύση στη βενζίνη (η βενζίνη εκεί) επειδή οι κινητήρες ντίζελ παρήγαγαν λιγότερες εκπομπές CO2. Ενώ εξακολουθεί να είναι αλήθεια ότι τα οχήματα που κινούνται με ντίζελ παράγουν λιγότερο CO2 από τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο, αυτές οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παραβλέπουν όλα τα άλλα επιβλαβή πράγματα που προέρχονται από τις απολήξεις των οχημάτων που κινούνται με ντίζελ.

Ενώ τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης χτυπιόμαστε συνεχώς για το πώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα οδηγήσουν στο τέλος των ημερών την επόμενη μισή ώρα περίπου, τώρα παραδέχονται ότι άλλα πράγματα που προκύπτουν από έναν κινητήρα ντίζελ είναι ακόμη πιο ρυπογόνα και τοξικό από το CO2.

Δυστυχώς για τους Ευρωπαίους, οι κυβερνήσεις τους κατέληξαν σε αυτήν την εκπληκτική συνειδητοποίηση μόνο μετά από χρόνια και χρόνια που ενθάρρυναν τους οδηγούς να εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο και να αγοράσουν αυτοκίνητα ντίζελ. Τώρα έχουν μειώσει και αντιστρέψει αυτά τα κίνητρα και τα ντίζελ δεν είναι πλέον επιθυμητά. Οι πωλήσεις νέων πετρελαιοκίνητων οχημάτων έχουν καταρρεύσει και οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν μειωθεί δραματικά, αφήνοντας πολλούς Ευρωπαίους οδηγούς χωρίς την αξία των χρημάτων τους.

Στην Αμερική, ωστόσο, οι κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν αντέγραψαν ποτέ το «παύλα για το ντίζελ» που αγκάλιασαν τόσο ολόψυχα οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους. Επομένως, οι περιπτώσεις υπέρ και κατά των κινητήρων ντίζελ σε οχήματα των ΗΠΑ είναι πολύ απλούστερες και βασίζονται αποκλειστικά στην απόδοση και την καταλληλότητα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Βασικά, οι κινητήρες ντίζελ με τα τεράστια ποσά ροπής τους είναι εξαιρετικοί για φορτηγά και γενικά για ρυμούλκηση, αλλά ξεχάστε τους για το μέσο οικογενειακό σας όχημα, εκτός αν μένετε σε βουνό.

Leave a Comment