Μπορείτε να ζήσετε χωρίς θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες;

Όταν πρόσφατα έγραψα ένα άρθρο σχετικά με ένα χαρακτηριστικό σε ένα αυτοκίνητο που πίστευα ότι δεν ήταν απαραίτητο, αλλά μου άρεσε όταν το είχα για λίγο, ένας φίλος μου το διάβασε και μου είπε για ένα άλλο. Ο φίλος μου είπε ότι είχε έναν συνάδελφο που είχε θέρμανση και ψύξη ποτηροθήκες στο Dodge Charger του και δεν θα έμενε χωρίς αυτές, οπότε αξίζουν ή είναι ένα χαρακτηριστικό χωρίς το οποίο μπορείτε πραγματικά να ζήσετε;

Οι θερμαινόμενες και ψυκτικές ποτηροθήκες είναι ένα χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων που σίγουρα μπορείτε να ζήσετε χωρίς, αλλά εμπίπτουν επίσης στην κατηγορία των αντικειμένων που δεν θέλετε να μείνετε χωρίς αφού τις αποκτήσετε. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να προμηθευτείτε θερμαινόμενες και ψύκτες ποτηροθήκες για να χωρέσουν στο όχημά σας, εάν δεν ήταν διαθέσιμες προαιρετικά όταν ήταν καινούργιο.

Τι είναι οι θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες

Οι θερμαινόμενες και ψυκτικές ποτηροθήκες εντός του οχήματος είναι ακριβώς όπως οι κανονικές ποτηροθήκες, εκτός από το ότι αντί να κρατάτε απλώς το ποτό σας, μπορείτε να τις ρυθμίσετε ώστε να το διατηρούν ζεστό ή κρύο όπως χρειάζεται. Ίσως το καλύτερο με αυτά είναι ότι συνήθως μπορούν να κάνουν και τα δύο, ώστε να μην χρειάζεται να επιλέξετε αν θέλετε μια ποτηροθήκη να κάνει το ένα ή το άλλο.

Ας το παραδεχτούμε. Εάν ζείτε στα βορειότερα μέρη των ΗΠΑ ή στον Καναδά, πιθανότατα θα θέλετε να κρατάτε συχνά έναν ζεστό καφέ στο αυτοκίνητο, αλλά θα ήταν επίσης ωραίο να μπορείτε να κρατάτε ένα κουτάκι ή ένα μπουκάλι αναψυκτικό κρύο. το καλοκαίρι. Εάν μπορούσατε να έχετε μόνο το ένα ή το άλλο, μπορεί να είναι λίγο δύσκολη απόφαση να λάβετε, αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται γιατί έχετε πραγματικά τα καλύτερα και των δύο κόσμων με αυτό το ιδιαίτερα μη απαραίτητο χαρακτηριστικό στο όχημά σας.

Οι ποτηροθήκες με ελεγχόμενη θερμοκρασία είναι το είδος του χαρακτηριστικού που θα περίμενε κανείς να εμφανιστεί πρώτα στα πιο ακριβά, υψηλών προδιαγραφών οχήματα και στη συνέχεια να φιλτράρει σε αυτοκίνητα μαζικής αγοράς, αλλά στην πραγματικότητα άρχισαν να εμφανίζονται στα κύρια οχήματα την ίδια στιγμή που ξεκίνησαν οι κατασκευαστές πολυτελείας προσφέροντάς τους.

Πώς λειτουργούν οι θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες;

Οι θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες μοιάζουν λίγο με ένα μηχανοκίνητο θερμός, καθώς συνδυάζουν μια μονωμένη επένδυση με μία ή περισσότερες θερμοηλεκτρικές συσκευές για να διατηρήσουν το υγρό στο φλιτζάνι ή το μπουκάλι σας στην επιθυμητή θερμοκρασία. Ενώ η μόνωση από μόνη της θα βοηθούσε να διατηρείται ένα ρόφημα ζεστό ή δροσερό, η ενεργή φύση των θερμαινόμενων και ψυχόμενων ποτηροθηκών τα κάνει πολύ πιο αποτελεσματικά.

Οι ίδιες οι βάσεις είναι πλαστικές, αλλά στο εσωτερικό τους έχουν ηλεκτρικά στοιχεία που τροφοδοτούνται από το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος. Οι μονάδες συνήθως έρχονται ως ζευγάρι και ο οδηγός και ο συνοδηγός δεν χρειάζεται να βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία. Αν ο ένας θέλει ένα κρύο ρόφημα και ο άλλος ένα ζεστό, οι δύο ποτηροθήκες λειτουργούν ανεξάρτητα, ώστε η μία να κρυώνει ενώ η άλλη ζεσταίνεται, κάτι που από μόνο του είναι πολύ δροσερό, σωστά;

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να μάθετε για μερικά από τα καλύτερα προϊόντα, υπηρεσίες και εταιρείες που έχω βρει για αγορά, πώληση και βοήθεια με την ιδιοκτησία οχήματος, ανατρέξτε στη σελίδα Προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες εδώ. Εκτός από το να σας λέω πού να πάτε για να πάρετε τις πολύ χαμηλότερες τιμές σε καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα, καλύπτω επίσης οικονομικά, ασφάλειες, ανταλλακτικά, λεπτομέρειες και άλλα πράγματα.

Είναι ασφαλείς οι θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες;

Οι θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες δεν θα τοποθετούνταν σε αυτοκίνητα εάν δεν ήταν ασφαλείς, αν και κάθε ηλεκτρικό σύστημα σε ένα όχημα πρέπει να τηρείται, ειδικά όταν η θερμότητα είναι ένας παράγοντας. Λειτουργούν με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε να μπορείτε να τα ανάβετε και να τα σβήνετε όσο χρειάζεται, αλλά σταματούν να λειτουργούν όταν η ανάφλεξη του οχήματος είναι απενεργοποιημένη, ώστε να μην ανησυχείτε μήπως θυμηθείτε να τα σβήσετε όταν φύγετε από το αυτοκίνητο .

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες για την ασφάλεια που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως θα κάνατε με οτιδήποτε παράγει θερμότητα. Δεν είναι καλή ιδέα να κολλάτε το χέρι ή τα δάχτυλά σας σε μια θερμαινόμενη ποτηροθήκη όταν είναι αναμμένη και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν βάζουν τίποτα μέσα εκεί που δεν πρέπει να υπάρχει.

Θα μπορούσα να φτάσω στο σημείο να πω ότι δεν πρέπει να βάζετε ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό σε μια θερμαινόμενη ποτηροθήκη, αλλά θα μπορούσα επίσης να πω ότι δεν πρέπει να πηδήξετε από το όχημά σας όταν κάνει 80 mph στον αυτοκινητόδρομο. Εγώ όχι; Ένας πιο πιθανός κίνδυνος με τις θερμαινόμενες ποτηροθήκες είναι το χάος που μπορεί να προκληθεί αν ένα από τα μικρά αγαπημένα σας βάλει κάτι σαν σοκολάτα εκεί μέσα. Μπορεί να μην είναι θέμα ασφάλειας, αλλά σίγουρα θα προκαλούσε ένα χάος που πιθανότατα δεν θα ανυπομονούσατε να καθαρίσετε.

Πόσο καιρό υπάρχουν οι θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες;

Φαίνεται ότι το πρώτο όχημα που διέθετε θερμαινόμενες και ψυκτικές ποτηροθήκες ήταν στην πραγματικότητα η Chrysler Sebring του 2007, αν και είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα ποια ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία. Η ποτηροθήκη Sebring του 2007 θα μπορούσε να ζεσταθεί έως και 140 βαθμούς Φαρενάιτ ή να κρυώσει σχεδόν στο πάγωμα στους 35 βαθμούς Φαρενάιτ.

Η Chrysler έχει ένα μικρό ιστορικό σε αυτόν τον τομέα όταν συμβαίνει αυτό, και αυτό συμβαίνει επειδή το μίνι βαν Plymouth Voyager του 1984 πιστεύεται ότι ήταν το πρώτο όχημα με κάθε είδους ποτηροθήκη. Το Plymouth Voyager του 1984 είχε μικρές εσοχές στην κεντρική κονσόλα που είχαν σχεδιαστεί για να χωρούν φλιτζάνια καφέ 12 ουγγιών, αν και σίγουρα δεν θερμάνονταν ή ψύχονταν εκείνη τη στιγμή.

Πριν γίνουν οι θερμαινόμενες και ψυχροί ποτηροθήκες, ορισμένα πολυτελή αυτοκίνητα πρόσφεραν στους αγοραστές την επιλογή ενός ψυκτικού θαλάμου. Μερικοί κατασκευαστές ακολούθησαν τη διαδρομή ενός ψυχρού κουτιού γαντιών, ενώ άλλοι επέλεξαν να δημιουργήσουν ένα ψυγείο στην κεντρική κονσόλα. Θυμάμαι που πούλησα ένα Range Rover γύρω στο 2004 που είχε ένα ψυχρό ντουλαπάκι, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι η λειτουργικότητά του ήταν ιδιαίτερα ανυπόφορη.

Ποια αυτοκίνητα διαθέτουν θερμαινόμενες και ψύκτες ποτηροθήκες;

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τόσα νέα οχήματα που διαθέτουν, ή ακόμη και να προσφέρουν την επιλογή, θερμαινόμενη και ψύξη ποτηροθήκης, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Θα τα βρείτε σε πολλά οχήματα υψηλής ποιότητας, όπως το Tesla Model S και μερικά SUV της Mercedes-Benz, αλλά δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο φαντάζεστε, και ακόμη και οι κατασκευαστές που τα ταιριάζουν δεν κάνουν κάτι μεγάλο. από αυτούς.

Μόλις κοίταξα μέσα από μερικά φυλλάδια και βλέπω ότι η Mercedes-Benz GLE 2021 διατίθεται με θερμαινόμενες και ψύκτες ποτηροθήκες, αλλά ακόμα και τότε είναι στάνταρ μόνο στην κορυφαία AMG GLE63 S και είναι προαιρετική σε όλα τα άλλα μοντέλα GLE. Τα μικρότερα και φθηνότερα (αλλά και πάλι πολύ ακριβά) μοντέλα GLC του 2021 δεν έχουν καν την επιλογή θερμαινόμενων και ψυχόμενων ποτηροθηκών!

Θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες aftermarket

Υπάρχουν διαθέσιμες θερμαινόμενες και ψύκτες ποτηροθήκες, αλλά είναι αρκετά μεγάλες, άσχημες και δυσκίνητες που πραγματικά δεν μοιάζουν σαν να είναι μέρος του οχήματος. Τα περισσότερα έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται μέσα σε υπάρχουσες ποτηροθήκες οχήματος και το στοιχείο θέρμανσης και ψύξης τροφοδοτείται με τη σύνδεση ενός καλωδίου στην πρίζα 12 volt ή στον αναπτήρα του οχήματος.

Εάν θέλετε πραγματικά, πραγματικά να μπορείτε να κρυώνετε ή να ζεστάνετε το ποτό σας εν κινήσει, τότε αυτές οι λύσεις aftermarket λειτουργούν, αλλά η εφαρμογή μπορεί να είναι λίγο εντυπωσιακή και δεν είναι κάτι με το οποίο θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος στο αυτοκίνητό μου . Εάν έχετε ένα παλιό junker, είναι εντάξει, αλλά θα θέλατε πραγματικά να βάλετε ένα από αυτά τα άσχημα πράγματα στο κουπέ Mercedes 60.000 $;

Για να είμαι ειλικρινής, δυσκολεύομαι πραγματικά να καταλάβω γιατί οι θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες δεν είναι στάνταρ σε όλους τους τύπους και τα εύρη τιμών οχημάτων αυτές τις μέρες. Εάν το όχημά σας συνοδεύεται από ποτηροθήκες, κάτι που κάνουν σχεδόν όλα τα νέα οχήματα αυτές τις μέρες, γιατί δεν θα θέλατε να μπορούν να ζεστάνουν ή να δροσίζουν το ποτό σας;

Η τεχνολογία είναι αποδεδειγμένη, φθηνή και απλή, επομένως ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ γιατί οι θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες δεν είναι τόσο συνηθισμένες όσο ο κλιματισμός στις μέρες μας είναι επειδή οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορεί να πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιο είδος πιθανού ζητήματος ασφάλειας. Υποθέτω ότι ένα υγρό που χύνεται σε ένα κινούμενο όχημα που θερμαίνεται στους 140 βαθμούς Φαρενάιτ (60 Κελσίου) θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει κάποιο είδος κινδύνου ατυχήματος. Αλλά αν αυτό ήταν το πρόβλημα, γιατί υπάρχουν αυτοκίνητα εκεί έξω με θερμαινόμενες και ψυκτικές ποτηροθήκες;

Προσωπικά, λατρεύω την ιδέα των θερμαινόμενων και ψυκτικών ποτηροθηκών και μπορεί να διαλέξω ένα όχημα έναντι ενός άλλου αν τις είχε. Δεν με πειράζει η ζέστη, καθώς δεν πίνω πολύ καφέ, αλλά το να μπορώ να κρατήσω σωστά ένα κουτάκι ή ένα μπουκάλι σόδα κρύο ενώ οδηγώ σε ζεστό καιρό είναι κάτι στο οποίο θα μπορούσα πραγματικά να συνηθίσω.

Leave a Comment