Καθίσματα αυτοκινήτου Faux Leather vs Real Leather: Ποια είναι τα καλύτερα;

Από όσο θυμόμαστε οι περισσότεροι από εμάς, το πιο πλούσιο και πολυτελές υλικό για τα καθίσματα αυτοκινήτου ήταν το γνήσιο δέρμα. Αλλά με όλο και περισσότερα αυτοκίνητα που προσφέρουν πλέον ταπετσαρίες από ψεύτικο ή ψεύτικο δέρμα καθώς και γνήσιο δέρμα, το αληθινό δέρμα εξακολουθεί να είναι το καλύτερο;

Τα καθίσματα αυτοκινήτου από ψεύτικο ή τεχνητό δέρμα είναι καλύτερη επιλογή από το πραγματικό δέρμα, εάν δεν σας ενδιαφέρει μόνο ένα πολυτελές εσωτερικό αυτοκινήτου. Ενώ τα πραγματικά δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου είναι η «πραγματική συμφωνία» και αναμφισβήτητα πολυτελή σε ένα νέο αυτοκίνητο, το ψεύτικο δέρμα είναι φθηνότερο, ευκολότερο στο καθάρισμα και πολύ πιο ανθεκτικό από το ακριβό πραγματικό δέρμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα γνήσιο δερμάτινο εσωτερικό αυτοκινήτου φαίνεται, αισθάνεται και μυρίζει υπέροχα όταν είναι καινούργιο. Αλλά οι μέρες που οι επενδύσεις από γνήσιο δέρμα ήταν η προφανής επιλογή, αν αντέχετε οικονομικά σε ένα αυτοκίνητο, ανήκουν στο παρελθόν καθώς τα νέα, μοντέρνα καθίσματα αυτοκινήτου από τεχνητό δέρμα ή τεχνητό δέρμα γίνονται όλο και καλύτερα. Είναι δύσκολο να αντιταχθεί κανείς στην απόλυτη πολυτέλεια και τη χλιδή ενός εσωτερικού αυτοκινήτου από γνήσιο δέρμα, αλλά σχεδόν με κάθε άλλο τρόπο, μια επένδυση από ψεύτικο δέρμα ή από ψεύτικο δέρμα είναι μια πολύ καλύτερη και πιο πρακτική επιλογή.

Τι είναι η δερματίνη;

Πριν από πολλά, πολλά χρόνια, αν μιλούσατε για μια φθηνή εναλλακτική λύση αντί του πραγματικού δέρματος για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, πιθανότατα θα μιλούσατε για βινύλιο. Το βινύλιο δεν είναι αυτό που πρόκειται να συγκρίνω με το δέρμα εδώ, αν και το δέρμα είναι αυστηρά ένα είδος βινυλίου. Αυτό για το οποίο θα πάρω είναι το ψεύτικο δέρμα, το οποίο θα δείτε επίσης να περιγράφεται ως ψεύτικο δέρμα, δέρμα, ψεύτικο δέρμα, συνθετικό δέρμα, vegan δέρμα, δέρμα PU, ψεύτικο δέρμα ή οποιαδήποτε από τα σωστά ονόματα.

Η Mercedes-Benz ονομάζει το ψεύτικο δέρμα της MB Tex, η BMW το ψεύτικο δέρμα της Sensatec, το ψεύτικο δέρμα της Lexus είναι Nuluxe και η Volkswagen το ψεύτικο δέρμα της V-Tex. Έχετε την ιδέα; Υποθέτω ότι αν του δώσουν μια φανταχτερή μάρκα ακούγεται καλύτερα από το “faux leather” ή το “candy leather”, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα.

Το δέρμα είναι μια τεχνητή εναλλακτική του δέρματος και μερικά έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν περισσότερο με το αληθινό από άλλα. Αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων αρχίζουν τώρα να προσπαθούν να απευθύνουν έκκληση σε όσους αντιτίθενται στη χρήση γνήσιου δέρματος για ηθικούς λόγους, διαφημίζοντας τις ταπετσαρίες τους από ψεύτικο δέρμα ως vegan.

Το Tesla Model X και το κορυφαίο μοντέλο S διατίθενται με λευκή επένδυση από ψεύτικο δέρμα που διατίθεται στο εμπόριο ως vegan, και ακόμη και η Bentley λέγεται ότι σκέφτεται να προσφέρει ένα premium ψεύτικο δέρμα για vegan, παρόλο που το αληθινό δέρμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα από εμάς θα συνδέονταν με την υπερπολυτελή μάρκα.

Τα ψεύτικα ρούχα ή το τεχνητό δέρμα δεν χρησιμοποιούνται μόνο για παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου. Πολλά παπούτσια, αθλητικά παπούτσια, σακάκια, παντελόνια και άλλα αντικείμενα έχουν κατασκευαστεί από αυτά τα τεχνητά υλικά. Και όπως και τα καθίσματα αυτοκινήτου, γίνονται όλο και πιο δύσκολο να τα ξεχωρίσεις από γνήσιο δέρμα όλη την ώρα. Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να μάθετε για μερικά από τα καλύτερα προϊόντα, υπηρεσίες και εταιρείες που έχω βρει για αγορά, πώληση και βοήθεια με την ιδιοκτησία οχήματος, ανατρέξτε στη σελίδα Προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες εδώ. Εκτός από το να σας λέω πού να πάτε για να πάρετε τις πολύ χαμηλότερες τιμές σε καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα, καλύπτω επίσης οικονομικά, ασφάλειες, ανταλλακτικά, λεπτομέρειες και άλλα πράγματα.

Είναι το Alcantara είδος τεχνητού δέρματος;

Μπορεί να υποστηρίξετε ότι το Alcantara είναι ένας τύπος ψεύτικο δέρμα επειδή έχει σχεδιαστεί για να είναι μια εναλλακτική λύση που δεν προέρχεται από ζώα στο σουέτ, αλλά εδώ ασχολούμαι κυρίως με υλικά σχεδιασμένα να μιμούνται το δέρμα. Ωστόσο, πρέπει να πω ότι το Alcantara είναι ένα εξαιρετικό υλικό από μόνο του και χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με γνήσιο ή συνθετικό δέρμα σε σπορ αυτοκίνητα, καθώς εμποδίζει τον οδηγό ή τον συνοδηγό να γλιστρήσει τόσο πολύ όσο και οι πιο μαλακές επιφάνειες. Μου αρέσουν πολύ το Alcantara και άλλες πλαστές ταπετσαρίες από σουέτ επειδή φαίνεται υπέροχο, έχει υπέροχη αίσθηση και διαρκεί πολύ περισσότερο από πολλά άλλα υλικά καθισμάτων αυτοκινήτου.

Τι είναι το γνήσιο δέρμα;

Το γνήσιο δέρμα θεωρείται από καιρό το πιο πολυτελές ύφασμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταπετσαρίες αυτοκινήτων και είναι κατασκευασμένο από δέρματα ζώων που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, συνήθως από αγελάδες.

Όλα τα γνήσια δέρματα δεν δημιουργούνται ίσα, και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του δέρματος. Πράγματα που καθορίζουν την ποιότητα του δέρματος περιλαμβάνουν τον τύπο του ζώου και τη φυλή, το κρυφό στρώμα που χρησιμοποιείται για την επένδυση του δέρματος και το κλίμα ή το περιβάλλον όπου ζούσε το ζώο. Άλλα πράγματα που έχουν αποτέλεσμα περιλαμβάνουν την ικανότητα των εργαζομένων και τον τρόπο με τον οποίο τα δέρματα έχουν θεραπευτεί ή μεταχειριστεί.

Αν πιστεύετε ότι το δέρμα είναι δέρμα, πηγαίνετε και ψάξτε σε ένα Volkswagen Golf με δερμάτινη επένδυση και μετά μπείτε σε μια Bentley ή μια Aston Martin. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, η ποιότητα του δέρματος διαφέρει επίσης ανάλογα με το χρώμα. Κάποτε είχα έναν πελάτη που ήταν επαγγελματίας ταπετσαρίας και αγόραζε πάντα ένα βασικό Range Rover Sport με υφασμάτινα καθίσματα, ώστε να τα ανακαινίζει ο ίδιος σε δέρμα ως διαφήμιση για τις δεξιότητές του και την επιχείρησή του. Μου είπε ότι τα ανοιχτόχρωμα δερμάτινα καθίσματα πρέπει να χρησιμοποιούν πολύ υψηλής ποιότητας δέρμα καθώς το μαύρο δέρμα κρύβει πολλά ελαττώματα που θα φαινόταν εύκολα αν το δέρμα ήταν βαμμένο λευκό ή κρεμ.

Όταν μου είπε, πήγα και συνέκρινα ένα μαύρο δερμάτινο εσωτερικό του Range Rover με ένα ιβουάρ εσωτερικό και μπορούσα πραγματικά να δω και να αισθανθώ τι εννοούσε. Αποδεικνύεται επίσης ότι τα ανοιχτόχρωμα δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου φορούν καλύτερα και φαίνονται καλύτερα από τα μαύρα, επειδή χρησιμοποιείται καλύτερη ποιότητα δέρματος. Αυτά τα ανοιχτόχρωμα εσωτερικά δεν τείνουν να θρυμματίζονται και να ραγίζουν τόσο εύκολα όσο το μαύρο δέρμα, οπότε ενώ ένα ανοιχτόχρωμο δερμάτινο εσωτερικό εμφανίζει περισσότερη βρωμιά και χρειάζεται να καθαρίζεται πιο συχνά, είναι πιθανώς μια πιο πρακτική επιλογή μακροπρόθεσμα .

Γιατί το ψεύτικο δέρμα είναι καλύτερο από το αληθινό

Τιμή – Είναι πιθανώς μια τολμηρή δήλωση να πούμε ότι το ψεύτικο δέρμα είναι καλύτερο από το πραγματικό δέρμα, αλλά αυτές τις μέρες πιστεύω πραγματικά ότι είναι αλήθεια. Πρώτα απ ‘όλα, το τεχνητό δέρμα είναι φθηνότερο από το πραγματικό δέρμα και αυτό έχει σημασία για διάφορους λόγους. Για αρχή, ένα νέο αυτοκίνητο, SUV ή φορτηγό με εσωτερικό από ψεύτικο δέρμα θα κοστίσει λιγότερο για να αγοράσετε από ένα με γνήσιο δέρμα.

Επιπλέον, δεν θα ανησυχείτε και δεν θα είστε τόσο πολύτιμοι για το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας και για το πώς χρησιμοποιείται και γίνεται κατάχρηση εάν είναι δερματίνη, επειδή δεν θα χρειαστεί τόσο πολύ ο καθαρισμός ή το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης εάν καταστραφεί. Ένα σετ ανταλλακτικών καλυμμάτων καθισμάτων από ψεύτικο δέρμα σπάνια θα σπάσει τα χρήματα, αλλά αν προσπαθείτε να αντικαταστήσετε ένα ολόκληρο εσωτερικό από γνήσιο δέρμα, είναι μάλλον καλύτερο να ανταλλάξετε το όχημα.

Ανθεκτικότητα – Ομολογώ ότι είναι δύσκολο να ξεπεράσεις τις γνήσιες δερμάτινες ταπετσαρίες αυτοκινήτου εάν κρατάς το νέο σου όχημα μόνο για ένα ή δύο χρόνια και οδηγείς μόνο κατά μέσο όρο μίλια. Δυστυχώς, το μεγάλο μειονέκτημα του γνήσιου δέρματος είναι όταν παλιώνει και οι άνθρωποι κάθονται πάνω του για πολλά χιλιόμετρα. Το δέρμα φοράει και δείχνει την ηλικία του πολύ περισσότερο από το ψεύτικο δέρμα και πολύ περισσότερο από ένα ανθεκτικό υφασμάτινο εσωτερικό όσο περνάει ο καιρός και τα μίλια.

Πρόσφατα έψαξα να αγοράσω μια φθηνή μεταχειρισμένη Mercedes-Benz SLK για λίγη διασκέδαση τον καλοκαιρινό καιρό. Από το 2004 περίπου και μετά εξακολουθούν να φαίνονται αρκετά μοντέρνα και μπορείτε να αποκτήσετε ένα με λιγότερα από 100 χιλιάδες μίλια χωρίς πολλά χρήματα. Το πρόβλημα για μένα είναι τα δερμάτινα καθίσματα.

Αν και μπορώ να αντιμετωπίσω μια ελαφρώς ξεπερασμένη παύλα, την έλλειψη σύγχρονης συνδεσιμότητας και κάτι όπως το ραδιόφωνο DAB, δεν είμαι στην ευχάριστη θέση να ξοδέψω κανένα χρηματικό ποσό σε ένα αυτοκίνητο με σπασμένα, σπασμένα ή σκισμένα δερμάτινα καθίσματα. Αν τα καθίσματα ήταν κατασκευασμένα από ψεύτικο δέρμα, Alcantara ή ακόμα και ύφασμα, δεν θα δίσταζα, αλλά τίποτα δεν κάνει ένα αυτοκίνητο να φαίνεται παλιό και κουρασμένο περισσότερο από τα κακοφθαρμένα δερμάτινα καθίσματα.

Τα αυτοκίνητα με δύο ή περισσότερες σειρές δερμάτινων καθισμάτων είναι ακόμη χειρότερα επειδή τα πίσω καθίσματα θα έχουν σχεδόν πάντα λιγότερη χρήση από τα μπροστινά. Ενώ τα πίσω δερμάτινα καθίσματα συχνά φαίνονται τόσο καλά όσο καινούργια σε κάτι σαν μεταχειρισμένο Saab 93 κάμπριο που παλιώνει, τα μπροστινά καθίσματα – ειδικά το κάθισμα του οδηγού – συχνά φαίνονται παλιά, φθαρμένα, κουρασμένα και έχουν περάσει την ακμή τους.

Για μένα σκοτώνει όλη την ατμόσφαιρα. Και ως κάποιος που έχω ως επί το πλείστον ιδιοκτήτη και οδήγησε νέα αυτοκίνητα σε όλη τη ζωή και την καριέρα μου, απλά δεν μπορώ να αποχωριστώ τα καλά χρήματα για κάτι που μοιάζει και αισθάνομαι τόσο παλιό και κουρασμένο όσο ένα αυτοκίνητο με φθαρμένα δερμάτινα καθίσματα.

Μειονεκτήματα των καθισμάτων αυτοκινήτου από δερματίνη

Τώρα εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται λίγο αμφιλεγόμενα. τουλάχιστον το κάνουν σε ό,τι με αφορά. Δεδομένου ότι το δέρμα είναι ένα φυσικό προϊόν, θα ακούσετε συχνά ανθρώπους να λένε ότι «αναπνέει» καλύτερα από τα τεχνητά υλικά και αυτό το κάνει καλύτερο από το απομίμηση δέρματος όταν πρόκειται για ζεστό καιρό.

Αν και είμαι πολύ χαρούμενος που παραδέχομαι ότι τα ψεύτικα δερμάτινα καθίσματα μπορούν να κολλήσουν και να ζεσταθούν πολύ σε ζεστό, ηλιόλουστο καιρό, είμαι επίσης αρκετά μεγάλος ώστε να θυμάμαι πολλούς ανθρώπους να λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα για τις επενδύσεις από γνήσιο δέρμα πριν γίνει το ψεύτικο δέρμα καλής ποιότητας. δημοφιλές όπως είναι σήμερα. Αν θέλετε να πιστέψετε ότι πληρώνοντας επιπλέον για γνήσια δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου θα σας κρατήσουν πιο στεγνούς και φρέσκους στον ζεστό καιρό, τότε καλή τύχη. Μπορεί αν είναι επίσης κλιματιζόμενα, αλλά κατά τα άλλα νομίζω ότι είναι μια ισοπαλία μεταξύ των δύο.

Ένα άλλο αντιληπτό πρόβλημα με το ψεύτικο δέρμα είναι ότι μερικοί άνθρωποι έχουν εμμονή με αυτό και το θεωρούν απλώς μια κακή σχέση με το πραγματικό δέρμα και κάτι που έχετε μόνο εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το αληθινό. Αυτό μπορεί να ήταν ένα δίκαιο σχόλιο πριν από 20 χρόνια, αλλά οι σημερινοί εσωτερικοί χώροι από ψεύτικο δέρμα είναι τόσο καλοί που είναι πραγματικά δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά ανάμεσα στο αληθινό και το ψεύτικο δέρμα, εκτός και αν μιλάτε για τα πιο ποιοτικά δερμάτινα εσωτερικά που είναι διαθέσιμα.

Καθαρισμός και συντήρηση

Εκτός κι αν είστε πολύ πλούσιοι και μπορείτε να αλλάζετε αυτοκίνητο τόσο συχνά όσο οι περισσότεροι από εμάς αλλάζουμε εσώρουχα, πιθανότατα θα ξεκινήσετε με ένα νέο αυτοκίνητο με εσωτερικό γνήσιο δέρμα με τις καλύτερες προθέσεις να διατηρήσετε το δέρμα καθαρό, υγρό και περιποιημένο. φαίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μοιάζει λίγο με αυτές τις ζάντες αλουμινίου με τρύπες που καλύπτονται από τη σκόνη των φρένων. Όλοι ξεκινάμε με το να τα καθαρίζουμε για να διατηρηθούν λαμπερά για τις πρώτες ή δύο εβδομάδες, αλλά μετά από αυτό η καινοτομία εξαφανίζεται και τα αφήνουμε μέχρι να μάθουμε λεπτομερώς ολόκληρο το αυτοκίνητο. Τα καθίσματα από γνήσιο δέρμα είναι τα ίδια. Ελα; Εάν είχατε ποτέ ένα νέο όχημα με καθίσματα από γνήσιο δέρμα, πόσο συχνά έχετε καθαρίσει, ενυδατώσει και θρέψει μετά τον πρώτο ή δύο μήνες; Να συνεχίσει. Αναγνωρίζω. Όχι πολύ συχνά αν καθόλου.

Η δερματίνη χρειάζεται επίσης κάτι περισσότερο από ένα σκούπισμα με ένα υγρό πανί και θα απωθεί την υγρασία και τις διαρροές όπως όλα τα δέρματα.

Μύθοι για τα δερμάτινα vs δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου

Εκτός από τη χρήση της δικής μου γνώσης και εμπειρίας για να γράψω άρθρα όπως αυτό, ερευνώ επίσης τα καλύτερα άρθρα από άλλους ιστότοπους για να βεβαιωθώ ότι δεν αφήνω τίποτα έξω. Τείνουν να τρέμουν τη μνήμη μου και με εμπνέουν να αναφέρω πτυχές που διαφορετικά θα είχα παραβλέψει, αλλά κατά την έρευνα αυτού του θέματος μπορώ να συναντήσω κάποια πράγματα που είναι πραγματικά ένα σωρό πράγματα που πρέπει να αγνοηθούν.

Αρχικά, έπεσα πάνω σε ένα υποτιθέμενο έγκυρο άρθρο που ισχυρίζεται ότι ένα μειονέκτημα του δέρματος είναι ότι είναι φυσικό υλικό από ζώα και αυτό σημαίνει ότι διατίθεται μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρωμάτων όπως μαύρο, καφέ και λευκό. Τι σκουπίδια. Έχω αγοράσει και πουλήσει αυτοκίνητα όλα αυτά τα χρόνια με δερμάτινο εσωτερικό σε κάθε λογής διαφορετικά χρώματα. Θυμάμαι ιδιαίτερα ένα μαύρο Range Rover Sport που έμοιαζε με ένα καλό κομμάτι μεταχειρισμένου αποθέματος από την ομάδα μας αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μέχρι που έψαξα μέσα για να βρω ότι το εσωτερικό ήταν έντονο πορτοκαλί δέρμα!

Τα δερμάτινα δέρματα βάφονται πριν χρησιμοποιηθούν για καθίσματα αυτοκινήτου, ώστε να μπορούν να έχουν όποιο χρώμα θέλει ο επεξεργαστής. Αν όχι, πού στο καλό βρίσκουν τα κόκκινα βοοειδή για να φτιάξουν τα κόκκινα δερμάτινα καθίσματα που βλέπετε στα σπορ αυτοκίνητα;

«Περιορισμένα» χρώματα γνήσιου δέρματος που προσφέρονται στη Bentley GT

Έχω συναντήσει επίσης ισχυρισμούς σχετικά με την αντοχή του γνήσιου δέρματος σε σύγκριση με το δέρμα. Και ενώ υπάρχει κάτι σε αυτό που θα καλύψω σε λίγο, ένα πράγμα που διάβασα με έκανε πραγματικά να γελάσω. Το συγκεκριμένο άρθρο υποστήριξε ότι “τα δέρματα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή δέρματος προέρχονται από αγελάδες που στέλνονται για να χρησιμοποιηθούν για γάλα. Με άλλα λόγια, η παραγωγή δέρματος δεν απαιτεί πρώτα να θανατωθεί το ζώο”.

Όπως δεν παίρνετε βόειο κρέας Wagyu από κανένα παλιό βοοειδή, τα καλύτερα δέρματα δεν προέρχονται από κανονικό απόθεμα γάλακτος. Τα καλύτερα δέρματα προέρχονται συχνά από βοοειδή που εκτρέφονται κυρίως για αυτά τα δέρματα και οποιοδήποτε άλλο μέρος του ζώου χρησιμοποιείται είναι ένα μπόνους.

βιωσιμότητα

Υπάρχουν λόγοι να υποστηρίξουμε ότι το γνήσιο δέρμα είναι ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον υλικό από το συνθετικό ή τεχνητό δέρμα, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα εντελώς κομμένο και στεγνό επιχείρημα. Η δερματίνη περιλαμβάνει πλαστικό στην παραγωγή της και αυτό σημαίνει λάδια και χημικά, κάτι που είναι κακό, αλλά αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε μερικές από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη σκλήρυνση των δερμάτινων δερμάτων και προσπαθήστε να το πουλήσετε ως φιλικό προς το περιβάλλον στην Greenpeace ή στον Leonardo DiCaprio.

Πιθανώς χρησιμοποιείται περισσότερη ενέργεια για την παραγωγή συνθετικού δέρματος από το πραγματικό δέρμα, αλλά αυτό δεν λαμβάνει υπόψη το αποτύπωμα άνθρακα που σχετίζεται με την εκτροφή ζώων για το οποίο ακούμε τόσα πολλά αυτές τις μέρες από χορτοφάγους, vegans και άλλους.

Αυτό που συμβαίνει όταν το αυτοκίνητο ή το εσωτερικό σπάσει σημαίνει ότι το δέρμα είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, επειδή το συνθετικό δέρμα δεν βιοδιασπάται με τον ίδιο τρόπο που το δέρμα. Από την άλλη, τι γίνεται με μερικά από τα υποστρώματα που μερικές φορές χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση φθηνότερων δερμάτων;

Αξίες μεταπώλησης

Σίγουρα θα δείτε το δέρμα ως εξέχον χαρακτηριστικό στις διαφημίσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, και ακόμη και το διάσημο Kelley Blue Book λέει ότι το ίδιο όχημα με καθίσματα από αληθινό δέρμα κοστίζει περίπου 370 $ περισσότερο σε σύγκριση με οχήματα με ψεύτικο δέρμα. Θα μπορούσε να σας ζητηθεί να πληρώσετε έως και 500 $ περισσότερα για ένα μεταχειρισμένο μοντέλο με καθίσματα από γνήσιο δέρμα, σε σύγκριση με ένα πανομοιότυπο μοντέλο με υφασμάτινα ή δερμάτινα καθίσματα. Αυτό όμως το βλέπω ως λόγο για να ψάξω για ταπετσαρίες από ψεύτικο δέρμα για τους λόγους που ήδη ανέφερα παραπάνω.

Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή η εμμονή με το γνήσιο δέρμα θα συνεχιστεί στο μέλλον καθώς τα σημερινά μοντέλα με πραγματικά premium δερμάτινα υλικά γίνονται πιο διαδεδομένα στην αγορά μεταχειρισμένων, αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Στην πραγματικότητα, το σημερινό ψεύτικο δέρμα είναι τόσο καλό που υποστηρίζεται ότι τόσοι πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πιστεύουν ότι έχουν καθίσματα από γνήσιο δέρμα ενώ στην πραγματικότητα είναι από ψεύτικο δέρμα.

Σκέψεις μου

Δεν μου άρεσε τίποτα περισσότερο από ένα γνήσιο δερμάτινο εσωτερικό σε αυτοκίνητο, φορτηγό ή SUV. Και πάλι, ήθελα να οδηγήσω μόνο ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και δεν θα σκεφτόμουν να έχω ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έως ότου τελικά χρειάστηκε να οδηγήσω ένα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν αγόραζα ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο σήμερα, δεν θα με ένοιαζε αν το εσωτερικό ήταν γνήσιο δέρμα ή ψεύτικο δέρμα, αλλά αν επρόκειτο να το κρατήσω για περισσότερα από δύο χρόνια, σίγουρα θα έκλινα προς το συνθετικό υλικό. Και όπως ανέφερα προηγουμένως, έχω πράγματι κάτι για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με κουρασμένες, φθαρμένες επενδύσεις από γνήσιο δέρμα.

Το τελευταίο ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που αγόρασα ήταν μια Mercedes-Benz C-Class AMG-Line Cabriolet του 2018 με μαύρη δερμάτινη επένδυση. Αφού το είχα για περίπου έξι μήνες, κατά τη σύνταξη μιας κριτικής χρησιμοποιώντας το φυλλάδιο και ελέγχοντας τις προδιαγραφές, ανακάλυψα ότι το τιμόνι και το πόμολο ταχυτήτων ήταν γνήσιο δέρμα, αλλά τα καθίσματα ήταν τόσο ψεύτικα όσο το Χόλιγουντ.

Εάν η απόλυτη εμφάνιση και αίσθηση πολυτέλειας δεν είναι η πρώτη σας προτεραιότητα και δεν σας ενδιαφέρει η φθορά των καθισμάτων, τότε θα έλεγα να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο με επένδυση από δερματίνη. Εάν είναι καλής ποιότητας ψεύτικο δέρμα, πιθανότατα δεν θα μπορείτε καν να καταλάβετε ότι δεν είναι πραγματικό δέρμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *