Είναι δύσκολο τα μαύρα αυτοκίνητα να διατηρούνται καθαρά;

Σύμφωνα με την Chosun Media, περισσότερο από το 20% όλων των αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική είναι μαύρα, αλλά ακούγοντας τι σας λένε πολλοί πελάτες όταν εργάζεστε σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, αναρωτιέστε γιατί το μαύρο είναι τόσο δημοφιλές χρώμα για τα αυτοκίνητα. Το πιο συνηθισμένο παράπονο που ακούτε από πελάτες για τα μαύρα αυτοκίνητα είναι ότι είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά, αλλά είναι δύσκολο να διατηρηθούν τα μαύρα αυτοκίνητα ή πρόκειται απλώς για έναν ακόμη αστικό μύθο;

Mercedes-Benz S class 2021

Τα μαύρα αυτοκίνητα δεν είναι πιο δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά από οποιοδήποτε άλλο χρώμα, αλλά το να διατηρούνται τα μαύρα αυτοκίνητα στην απόλυτη καλύτερη εμφάνιση μπορεί να είναι πιο δύσκολο. Όταν τα μαύρα αυτοκίνητα καθαρίζονται και γυαλίζονται με υψηλά πρότυπα, μπορεί να φαίνονται απολύτως θεαματικά, αλλά η ίδια ποσότητα βρωμιάς που μπορεί να κάνει ένα ελαφρύτερο αυτοκίνητο να φαίνεται λίγο πιο κάτω από το καλύτερο μπορεί να φαίνεται πολύ χειρότερο εάν το αυτοκίνητο είναι μαύρο.

Τα μαύρα αυτοκίνητα καθαρίζονται πιο δύσκολα;

Το καθάρισμα ενός αυτοκινήτου είναι να καθαρίζεις ένα αυτοκίνητο και το χρώμα του δεν μπαίνει σε αυτό, εκτός κι αν θέλεις να το κάνεις να φαίνεται σαν να βγήκε από το πάτωμα του εκθεσιακού χώρου. Τα μαύρα αυτοκίνητα μπορούν να γυαλιστούν σε ένα επίπεδο λάμψης και αντανάκλασης που δεν μπορούν να ταιριάξουν με τα περισσότερα άλλα χρώματα, αλλά δεν χρειάζονται πολλά για να αρχίσουν να φαίνονται λίγο άσχημα.

Οποιοδήποτε χρώμα αυτοκινήτου αρχίζει να φαίνεται βρώμικο και μη αγαπητό όταν ένα στρώμα βρωμιάς έχει κατακαθίσει στην επιφάνεια, και θα έλεγα ότι τα λευκά αυτοκίνητα δείχνουν τη βρωμιά ακόμη περισσότερο από το μαύρο. Αν μη τι άλλο, τα μαύρα αυτοκίνητα μπορεί πραγματικά να είναι πιο εύκολο να καθαριστούν σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή είναι πιο εύκολο να δείτε πού τα έχετε και δεν τα έχετε καθαρίσει ή γυαλίσει από ό,τι με κάποια άλλα χρώματα.

Τα μαύρα αυτοκίνητα φαίνονται πάντα βρώμικα;

Τα μαύρα και άλλα πολύ σκοτεινά αυτοκίνητα τείνουν να εμφανίζουν υδατογραφήματα και ραβδώσεις περισσότερο από τα αυτοκίνητα με ανοιχτόχρωμα, επομένως αν ζείτε σε περιοχή που βρέχει πολύ, το μαύρο αυτοκίνητό σας μπορεί να φαίνεται βρώμικο συχνά. Ακόμη και όταν καθαρίζετε ένα μαύρο αυτοκίνητο, αν δεν το στεγνώσετε σωστά ή δεν το γυαλίσετε, θα δείτε πολλά άσχημα υδατογραφήματα μόλις το νερό στεγνώσει φυσικά.

Γιατί το μαύρο μου αυτοκίνητο φαίνεται βρώμικο μετά το πλύσιμο;

Ένα μαύρο αυτοκίνητο μπορεί να φαίνεται βρώμικο ακόμα και μετά το πλύσιμο για τον λόγο που μόλις ανέφερα για τα υδατογραφήματα, αλλά μπορεί επίσης να οφείλεται στο ότι το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείται δεν είναι πολύ κατάλληλο και το νερό που χρησιμοποιείται μπορεί να έχει ακαθαρσίες.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου το νερό είναι ιδιαίτερα αλκαλικό (σκληρό), μπορείτε να πάρετε άλατα ασβεστίου όταν στεγνώσει το αυτοκίνητο και εάν πλύνετε ολόκληρο το αυτοκίνητο με τον ίδιο κουβά νερό και απορρυπαντικό, δεν θα είναι πολύ καθαρό. όταν βρίσκεστε ακόμη και στα μισά της δουλειάς.

Πώς να σταματήσετε τους στροβιλισμούς σε ένα μαύρο αυτοκίνητο;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη δημιουργία στροβιλισμών σε ένα μαύρο αυτοκίνητο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο ρούχων αντί για ένα σφουγγάρι ή ένα γάντι και έναν κουβά. Υπάρχουν προϊόντα όπως ο αφρός χιονιού που μπορεί να αναμειχθεί με νερό και να εφαρμοστεί με πλυστικό πίεσης και στη συνέχεια να ξεπλυθεί με καθαρό νερό, και εάν ένα ιδιαίτερα βρώμικο όχημα σημαίνει ότι πρέπει να ανακινήσετε το απορρυπαντικό, χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα αντί για ένα πανί. σφουγγάρι ή γάντι.

Πρέπει να σκουπίσετε τη σκόνη από ένα μαύρο αυτοκίνητο;

Μπορείτε σίγουρα να σκουπίσετε τη σκόνη από ένα μαύρο αυτοκίνητο, αλλά να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό που χρησιμοποιείτε ως πανί σκόνης. Εάν θέλετε να ξεσκονίσετε το μαύρο αυτοκίνητό σας αντί να το πλύνετε, χρησιμοποιείτε πάντα ένα μαλακό και καθαρό ξεσκονόπανο από μικροΐνες και πετσέτες μικροϊνών. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ένα παλιό στεγνό πανί ή μπλουζάκι, καθώς μπορείτε να ξύσετε το χρώμα και να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε ένα μαύρο αυτοκίνητο;

Θα πρέπει να πλένετε ένα μαύρο αυτοκίνητο τόσο συχνά όσο οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Εξαρτάται μόνο από το πόσο θα αντέχεις να μην φαίνεται καλύτερα. Ωστόσο, εάν έχετε σοβαρή μόλυνση στο χρώμα, όπως χυμούς δέντρων ή περιττώματα πουλιών, θα πρέπει να το ξεπλύνετε το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε την πρόκληση μόνιμης ζημιάς στην επιφάνεια του χρώματος.

Τα μαύρα αυτοκίνητα εμφανίζουν περισσότερες γρατσουνιές;

Τα μαύρα αυτοκίνητα εμφανίζουν γρατσουνιές χειρότερες από οποιοδήποτε άλλο χρώμα, αλλά δεν είναι απαραίτητα αλήθεια ότι το μαύρο γρατσουνίζεται πιο εύκολα από άλλα χρώματα. Όταν ήμουν στην επιχείρηση αυτοκινήτων, ήταν γενικά αποδεκτό ότι το μαύρο χρώμα ήταν πιο απαλό από πολλά άλλα χρώματα, αλλά τα διαφορετικά χρώματα σε όλα τα χρώματα διαφέρουν ως προς την αντοχή τους. Το πόσο εύκολα γρατσουνίζεται το χρώμα στο αυτοκίνητό σας εξαρτάται από την ποιότητα του χρώματος και το βάθος και την ποιότητα του διαφανούς στρώματος.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα μαύρα αυτοκίνητα καθαρά περισσότερο;

Η χρήση μιας πολύ καλής, υψηλής ποιότητας βαφής και η σωστή εφαρμογή της θα βοηθήσει το μαύρο αυτοκίνητό σας να απωθήσει τα υδατογραφήματα, ενώ η ελαφριά σκόνη και η γύρη μπορούν επίσης να εξαφανιστούν όταν οδηγείτε σε κάποιο βαθμό για να το διατηρήσετε καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένα φινίρισμα υψηλής γυαλάδας από μια βαφή κορυφαίας ποιότητας θα διευκολύνει επίσης να ξεπλύνετε την επιφανειακή βρωμιά από το μαύρο αυτοκίνητό σας όταν έρχεστε να το καθαρίσετε, αλλά μην ξεγελιέστε από μερικούς από τους περίεργους ισχυρισμούς που θα κάνουν ορισμένοι έμποροι αυτοκινήτων σχετικά με τη βρωμιά απωθητικά τις ιδιότητες των ακριβών προϊόντων προστασίας βαφής τους.

Πρέπει να μείνετε μακριά από τα μαύρα αυτοκίνητα;

Υπάρχουν ισχυρότερα επιχειρήματα για την αγορά ενός μαύρου αυτοκινήτου από το να μην αγοράζετε μαύρα αυτοκίνητα. Το μαύρο είναι ένα απίστευτα δημοφιλές χρώμα στους αγοραστές παντού και αυτό συχνά αντανακλάται σε ισχυρότερες αξίες μεταπώλησης. Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγη επιπλέον δουλειά για να καθαρίσετε και να γυαλίσετε ένα μαύρο αυτοκίνητο για να φαίνεται το καλύτερο, τα αποτελέσματα σίγουρα αξίζουν τον κόπο όταν βλέπετε τα αποτελέσματα. Πολύ λίγο φαίνεται καλύτερα ή έχει μεγαλύτερη επίδραση από ένα μαύρο όχημα μετά από σχολαστικό πλύσιμο και εκτεταμένο γυάλισμα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε κερί ένα μαύρο αυτοκίνητο;

Θα πρέπει να κερώνετε ένα μαύρο αυτοκίνητο τόσο συχνά όσο κερώνετε οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο και εξαρτάται από το πόσο γρήγορα λερώνεται και από τη σύσταση του κατασκευαστή του χρώματος. Εάν ζείτε σε μια ξηρή, ηλιόλουστη πολιτεία όπως η Νότια Καλιφόρνια, μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση μαύρου αυτοκινήτου μόνο μία φορά κάθε τρεις μήνες περίπου. Από την άλλη πλευρά, εάν ζείτε κάπου με πιο έντονες και μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, μπορεί να θέλετε να εφαρμόζετε μια νέα στρώση κεριού κάθε μήνα ή ακόμα πιο συχνά.

Γιατί τα μαύρα αυτοκίνητα φαίνονται τόσο καλά;

Τα μαύρα αυτοκίνητα τείνουν να φαίνονται μεγαλύτερα, πιο κομψά και πιο εντυπωσιακά από ό,τι το ίδιο μοντέλο σε πιο ανοιχτό χρώμα. Οι καμπύλες, οι γραμμές και οι πτυχές του αμαξώματος φαίνεται επίσης να τονίζονται από το μαύρο χρώμα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Το μαύρο μπορεί επίσης να γυαλιστεί σε φινίρισμα σχεδόν καθρέφτη που είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί στον ίδιο βαθμό με οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

Η μαύρη μπογιά στα αυτοκίνητα γερνάει καλά;

Τα μαύρα αυτοκίνητα δεν γερνούν πολύ καλά γιατί παρουσιάζουν γρατσουνιές, βαθουλώματα και άλλες ατέλειες χειρότερες από οχήματα άλλων χρωμάτων, ειδικά πιο ανοιχτόχρωμα. Όσον αφορά το ξεθώριασμα χρώματος, ωστόσο, το μαύρο δεν είναι χειρότερο από τα περισσότερα άλλα χρώματα και είναι πιθανώς λιγότερο ευαίσθητο στο ξεθώριασμα στον ήλιο από το κόκκινο.

Πρέπει να αγοράσετε ένα μαύρο αυτοκίνητο;

Για μένα, το μαύρο είναι το καλύτερο χρώμα για σχεδόν οποιοδήποτε αυτοκίνητο, φορτηγό, φορτηγό ή SUV. Εάν δεν έχετε άλλο χρώμα που σας αρέσει ιδιαίτερα και δυσκολεύεστε να αποφασίσετε ποιο χρώμα θα επιλέξετε με τη νέα σας διαδρομή, το μαύρο θα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή.

Τα μαύρα αυτοκίνητα φαίνονται εντυπωσιακά όταν είναι καθαρά και γυαλισμένα και το μαύρο είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σχεδόν με οποιοδήποτε όχημα μπορείτε να σκεφτείτε. Για να ειμαι ειλικρινης; πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες ένα καινούργιο όχημα σε μαύρο χρώμα και σκέφτηκες ότι το μαύρο δεν του ταιριάζει; Πραγματικά δεν μπορείτε να πείτε το ίδιο για τα περισσότερα άλλα χρώματα. Για παράδειγμα, πώς θα σας άρεσε η ιδέα μιας νέας Cadillac Escalade ή ενός Chevy Suburban σε έντονο κόκκινο ή τι θα λέγατε για οποιοδήποτε μεγάλο SUV σε χρώμα όπως το μπλε του ουρανού; Μερικά οχήματα απλά φαίνονται καλύτερα σε άλλα χρώματα, φυσικά, και για μένα υπήρχαν πολλά χρώματα στα οποία τα Land Rover LR3 και LR4 έμοιαζαν καλύτερα από το μαύρο.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο όμως. ποτέ δεν θα έχετε έναν αγοραστή που προσπαθεί να σας ρίξει κάτω στην τιμή του οχήματός σας όταν το πουλάτε μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρο. Δεν μπορείτε να το πείτε αυτό για το λευκό, το κόκκινο, το μπεζ και πολλά άλλα χρώματα, οπότε το μαύρο θα είναι πάντα ένα ασφαλές στοίχημα, αν και μπορεί να χρειαστεί λίγη επιπλέον σκέψη για να το κάνετε να φαίνεται το καλύτερο.

Leave a Comment