Αξίζουν να αγοράσετε τα πακέτα Jump Starter;

Ένα από τα πιο καταστροφικά πράγματα που μπορεί να σας συμβεί ως οδηγός είναι όταν γυρίζετε το κλειδί στην ανάφλεξη και ακούτε τους αλάνθαστους ήχους της μπαταρίας να παλεύει και να μην εκκινεί το όχημα. Είτε πρόκειται για μια μπαταρία που τελειώνει που εγκαταλείπει την τελευταία της, ανεπαρκή φόρτιση, είτε για αυτό το διακριτό κλικ που σημαίνει ότι η μπαταρία είναι νεκρή, σημαίνει ότι δεν θα πάτε πουθενά σύντομα.

Φυσικά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεκινήσετε το όχημά σας και το ταξίδι σας όταν αστοχεί η μπαταρία του αυτοκινήτου σας, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς απαιτούν τη βοήθεια κάποιου άλλου. Αλλά αν έχετε κοντά σας ένα κιτ εκκίνησης, μπορεί να μην χρειαστεί να βασιστείτε σε κανέναν άλλο και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε στο δρόμο σας σε λίγα λεπτά. Η τεχνολογία Jump start pack έχει γίνει όλο και καλύτερη τα τελευταία χρόνια και αυτές οι εύχρηστες συσκευές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, αλλά αξίζει πραγματικά να αγοράσετε τα πακέτα εκκίνησης;

Τα πακέτα βραχυκυκλωτήρα είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη προσθήκη σε οποιοδήποτε κιτ έκτακτης ανάγκης οχήματος, επειδή είναι ένας αυτάρκης τρόπος για γρήγορη εκκίνηση ενός οχήματος με νεκρή ή εξαντλημένη μπαταρία, αλλά μπορούν επίσης να φορτίσουν οποιονδήποτε αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών. Παρόλο που ένα πακέτο άλματος δεν μπορεί να εκκινήσει το όχημά σας, μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την τροφοδοσία μιας κινητής συσκευής που δεν λειτουργεί για να καλέσει βοήθεια, ώστε να μην κολλήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ εκκίνησης ως μπαταρία;

Οι φορητοί εκκινητήρες – οι οποίοι μπορούν επίσης να ονομάζονται ενισχυτές μπαταρίας, ενισχυτές έκτακτης ανάγκης, βραχυκυκλωτήρες μπαταριών και κουτιά άλματος – δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπαταρία, ούτε είναι το ίδιο με φορτιστή. Τα Jumpstarter δεν χρειάζεται να συνδεθούν σε πηγή ρεύματος αλλά δεν επαναφορτίζουν την μπαταρία. Αντίθετα, ένα jump start παρέχει απλώς αρκετή ισχύ για να ξεκινήσει ο κινητήρας και να κινηθεί το όχημα.

Μπορεί ένα jumpbox να φορτίσει μια μπαταρία;

Ακόμα κι αν ένα jumper pack παραμείνει συνδεδεμένο σε μια μπαταρία για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα επαναφορτίσει την μπαταρία. Ένα jump box είναι ειδικά σχεδιασμένο για να δίνει μια γρήγορη ώθηση ισχύος σε έναν κινητήρα εκκίνησης, έτσι ώστε να μπορεί να αναποδογυρίσει έναν κινητήρα και να τον εκκινήσει.

Παρόλο που θα συνδέσετε το jump start στους ακροδέκτες της μπαταρίας, ουσιαστικά παρακάμπτετε την μπαταρία του οχήματός σας και παρέχετε τη γρήγορη ώθηση ισχύος απευθείας στη μίζα. Ωστόσο, μια εντελώς νεκρή μπαταρία θα συλλέξει μέρος της φόρτισης που ρέει μέσω αυτής από το jump pack στη μίζα και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετή φόρτιση για την εκκίνηση του κινητήρα.

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να μάθετε για μερικά από τα καλύτερα προϊόντα, υπηρεσίες και εταιρείες που έχω βρει για αγορά, πώληση και βοήθεια με την ιδιοκτησία οχήματος, ανατρέξτε στη σελίδα Προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες εδώ. 

Άλμα εκκίνησης εναντίον φορτιστή

Ένας φορτιστής μπαταρίας παρέχει ένα σχετικά μικρό ηλεκτρικό φορτίο για μεγάλο χρονικό διάστημα για την επαναφόρτιση μιας αποφορτισμένης ή νεκρής μπαταρίας, ενώ μια εκκίνηση με άλμα παρέχει ένα “γρήγορο τράνταγμα” υψηλής τάσης που είναι επαρκής για να προκαλέσει την εκκίνηση του κινητήρα εκκίνησης.

Ένας φορτιστής έχει μια δουλειά τη φόρτιση μιας μπαταρίας, αλλά τα σύγχρονα jumper πακέτα μπορούν να εκτελέσουν μια σειρά από διαφορετικές εργασίες με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως φακό, θύρες φόρτισης USB, ακόμη και έναν αεροσυμπιεστή για την άντληση σκασμένων ελαστικών.

Ένα jump pack θα ξεκινήσει μια εντελώς νεκρή μπαταρία;

Ναι, ένα jump pack θα εκκινήσει ένα όχημα με τελείως νεκρή μπαταρία, εφόσον το jump box έχει έναν αρκετά υψηλό ενισχυτή στροφάλου (CA ή CCA) για το όχημα που προσπαθεί να εκκινήσει. Ένα κιτ εκκίνησης με βαθμολογία 500 θα πρέπει να μπορεί να εκκινεί σχεδόν οποιοδήποτε όχημα, αλλά γενικά, όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία του κιτ εκκίνησης, τόσο το καλύτερο.

Παραλείψτε την τάση του πακέτου εκκίνησης

Η συντριπτική πλειονότητα των μπαταριών για αυτοκίνητα, SUV, φορτηγά και pickup είναι 12 βολτ, αλλά τα RV, τα εμπορικά φορτηγά και τα βαρέα μηχανήματα μπορεί να είναι έως και 24 βολτ. Πρέπει να ελέγξετε την απαιτούμενη τάση και να χρησιμοποιήσετε μια κατάλληλη συσκευασία. Ένα πακέτο άλματος 12 volt θα δυσκολευτεί να ξεκινήσει ένα σύστημα 24 volt, αλλά δεν θα κάνει κακό. Ωστόσο, μερικές παλιές μοτοσυκλέτες λειτουργούν με μπαταρίες 6 βολτ και αν προσπαθήσετε να ξεκινήσετε μια από αυτές με ένα πακέτο 12 βολτ, μπορεί να κάνετε σοβαρή ζημιά.

Πώς χρησιμοποιείτε ένα πακέτο εκκίνησης;

Ένα κιτ άλματος χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως τα καλώδια βραχυκυκλωτήρα από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο και θα πρέπει να ακολουθείτε τις ίδιες προφυλάξεις ασφαλείας. Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός κιτ εκκίνησης είναι ότι σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε άλλο όχημα παρόν, έτσι ώστε να είστε απόλυτα αυτάρκεις.

Τα jumppack συνδέονται στο ρεύμα για να φορτιστούν μετά τη χρήση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά για όσο διατηρούνται φορτισμένα.

Ποιος χρειάζεται ένα κιτ εκκίνησης;

Ο καθένας που οδηγεί αυτοκίνητο μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή ένα κιτ εκκίνησης, αλλά μερικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να το χρειαστούν από άλλους. Εάν έχετε ένα σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο και ζείτε κάπου που δεν έχει παγωμένο καιρό το χειμώνα, δεν είναι τόσο πιθανό να χρειαστείτε ένα πακέτο άλματος όσο κάποιος που το έχει.

Και πάλι, δεν έχει σημασία πού ζείτε ή τι οδηγείτε εάν αφήνετε τα φώτα σας ή οτιδήποτε άλλο ηλεκτρικό όταν αφήνετε το όχημά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα παλαιότερα οχήματα είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα με διαρροή ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να εξαντλήσει υπερβολικά την μπαταρία. Οι παλιές μπαταρίες που έχουν περάσει την ημερομηνία χρήσης τους μπορεί να σας κάνουν να χρειαστείτε ένα πακέτο άλματος, αλλά ακόμη και τα ολοκαίνουργια αυτοκίνητα με νέες μπαταρίες μπορεί να χρειάζονται εκκίνηση εάν έχουν πολλά ηλεκτρικά υλικά που χρησιμοποιούνται όταν λειτουργεί ο εναλλάκτης. t φορτίστε την μπαταρία.

Όταν εργαζόμουν στην επιχείρηση αυτοκινήτων, οι ντίλερ jump pack ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Βρισκόμασταν σε ένα μέρος της χώρας που έκανε πολύ κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα συχνά κάθονταν για μέρες χωρίς να τα χρησιμοποιήσουν. Σίγουρα δεν ήταν ασυνήθιστο να πάτε να παραλάβετε ένα αυτοκίνητο για μια δοκιμαστική οδήγηση πελάτη και να βρείτε την μπαταρία νεκρή.

Η απόκτηση άλλου οχήματος και η εκτέλεση καλωδίων βραχυκυκλωτήρα μεταξύ των δύο δεν φαίνεται καλό όταν προσπαθείτε να πουλήσετε αυτό το αυτοκίνητο σε έναν πιθανό πελάτη, επομένως το jump box ήταν ένας πολύ πιο γρήγορος, ευκολότερος και πιο διακριτικός τρόπος για να πάρετε ένα όχημα με νεκρό η μπαταρία λειτουργεί.

Εάν λείπετε από το σπίτι σε κάποιο άγνωστο μέρος και μπείτε στο αυτοκίνητό σας για να βγείτε έξω και δεν θα ξεκινήσει λόγω άδειας μπαταρίας, τα χρήματα που ξοδέψατε για ένα κιτ εκκίνησης θα είναι από τα καλύτερα χρήματα που έχετε . ξοδέψατε ποτέ στη ζωή σας.

Ακόμα κι αν πάτε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο όχημα από κάπου και το οδηγείτε στο σπίτι στο σπίτι σας, είναι πραγματικά καλή ιδέα να έχετε μαζί σας ένα φορητό jump start. Εάν αγοράζετε από μια δημοπρασία ή έναν αντιπρόσωπο, θα είναι σε θέση να σας κάνει μια γρήγορη εκκίνηση εάν η μπαταρία έχει τελειώσει όταν φτάσετε εκεί.

Αλλά πώς θα καταλάβετε εάν η μπαταρία εκκινεί το όχημα εάν πρέπει να σταματήσετε στο δρόμο για το σπίτι ή εάν το δυναμό τη φορτίζει καθόλου όταν οδηγείτε; Μπορείτε να πάτε σε μια κρατική δημοπρασία και να αγοράσετε για τον εαυτό σας ένα πρώην αστυνομικό αυτοκίνητο ή ένα όχημα που κατασχέθηκε από κάποιους απατεώνες και να απομακρυνθείτε με μια πραγματική συμφωνία, αλλά πώς ξέρετε ότι θα ξεκινήσει αν χρειαστεί να σταματήσετε στο δρόμο για το σπίτι;

Εάν σταματήσετε για οποιονδήποτε λόγο και το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά ξανά, απλώς συνδέστε το jump pack, ξεκινήστε το αυτοκίνητο και προσπαθήστε να μην σταματήσετε ξανά μέχρι να φτάσετε στο σπίτι ή σε ένα γκαράζ.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, τα σύγχρονα jump pack μπορούν πλέον να έχουν επίσης πολλά άλλα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, ώστε να μπορούν πραγματικά να είναι ένα ενιαίο κατάστημα για τον λανθάνον οδηγό. Αξίζουν να αγοράσετε πακέτα εκκίνησης; Στοιχηματίζετε ότι είναι και θα με ευχαριστήσετε που το είπα αν αγοράσετε ένα και μετά μια μέρα βρεθείτε στη μέση του πουθενά και δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε.

Leave a Comment