Αξίζει να επισκευάσετε ένα ρυμουλκούμενο;

Όταν βλέπετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, φορτηγό ή SUV να διαφημίζεται προς πώληση σε απίστευτα χαμηλή και δελεαστική τιμή, πιθανότατα θα αποδειχθεί ότι είναι ρυμουλκούμενο. Ενώ ορισμένα θα έχουν επισκευαστεί με διαφορετικά πρότυπα και θα εξακολουθούν να μοιάζουν με συμφωνία, άλλα θα είναι ακατέργαστα και οποιεσδήποτε επισκευές θα εξαρτηθούν από εσάς. Το ερώτημα για τους περισσότερους από εσάς θα είναι αναπόφευκτα, αξίζει να αγοράσετε και να επισκευάσετε ένα ρυμουλκούμενο ή πρέπει να το αφήσετε στους επαγγελματίες;

2006 Dodge Ram 1500 SLT σε έναν τίτλο διάσωσης προς πώληση για μόλις $3.200

Μπορεί σίγουρα να αξίζει την επισκευή ενός ρυμουλκούμενου αν η τιμή πώλησης είναι αρκετά χαμηλή ώστε το κόστος επισκευής του να είναι οικονομικά βιώσιμο, αλλά μόνο ένας έμπειρος επαγγελματίας μπορεί να κρίνει σωστά εάν αξίζει να επισκευαστεί ένα ρυμουλκούμενο.

Μη επισκευασμένα ρυμουλκά

Ένα αυτοκίνητο ή οποιοδήποτε άλλο όχημα που έχει τίτλο διάσωσης συνήθως θα έχει υποστεί ζημιά σε κάποιο είδος περιστατικού και το κόστος για την επισκευή του θα είναι κοντά ή περισσότερο από την αξία του αυτοκινήτου. Κάθε πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τους δικούς της κανόνες για τον ορισμό των τίτλων διάσωσης, επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε τους νόμους όπου βρίσκεστε, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι σημαίνει αυτό.

Απλά φανταστείτε ότι ένα αυτοκίνητο εμπλέκεται σε ατύχημα και πριν από το ατύχημα θα άξιζε 10.000 δολάρια αλλά μετά το ατύχημα το κόστος επισκευής του θα ήταν 11.000 δολάρια. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφαλιστική εταιρεία θα δήλωνε το όχημα ως «απόσβεση» και θα πλήρωνε στον ιδιοκτήτη τα 10.000 δολάρια που άξιζε πριν το ατύχημα.

Για να ανακτήσει όσα χρήματα θα μπορούσε, ο ασφαλιστής θα πουλούσε στη συνέχεια το όχημα με τίτλο διάσωσης και πιθανότατα θα αγοραστεί από ένα συνεργείο αυτοκινήτων που θέλει να το επισκευάσει ή από έναν διακόπτη που θέλει να το πουλήσει για ανταλλακτικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας ιδιώτης αγοραστής μπορεί να υπολογίσει ότι μπορεί να επισκευάσει μόνος του ένα όχημα διάσωσης ή να το επισκευάσει κάποιος άλλος και το κόστος αγοράς και επισκευής θα ήταν ακόμα μικρότερο από την αγορά ενός παρόμοιου οχήματος που δεν έχει υποστεί ζημιά τίτλος. Για μένα, οι ιδιώτες αγοραστές (εκτός αν είναι σοβαρά ικανοί τεχνικοί αυτοκινήτων) θα πρέπει να αποφεύγουν τα μη επισκευασμένα ρυμουλκά και να τα αφήνουν στους επαγγελματίες.

Επισκευασμένα ρυμουλκά

Αν ψάχνετε για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε τιμή ευκαιρίας, μπορεί να δελεαστείτε από ένα επισκευασμένο ρυμουλκούμενο, το οποίο είναι ένα από αυτά τα οχήματα που μόλις κάλυψα, αλλά τώρα επισκευάστηκε και πιθανότατα μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. . Θα δείτε αυτόν τον τύπο οχήματος προς πώληση σε όλους τους ιστότοπους όπως το eBay και το Auto Trader και θα πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα στη διαφήμιση ότι πρόκειται για ρυμουλκό.

Ακόμα κι αν έχουν επισκευαστεί, εξακολουθούν να έχουν τίτλο διάσωσης και αυτό σημαίνει ότι δεν αξίζουν όσο ένα πανομοιότυπο όχημα με σαφή τίτλο. Αν δείτε δύο πολύ παρόμοια μεταχειρισμένα οχήματα προς πώληση και το ένα είναι 40% φθηνότερο από το άλλο επειδή έχει τίτλο διάσωσης, πιθανότατα θα μπείτε στον πειρασμό από το φθηνότερο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα ξέρετε πόση ζημιά υπέστη το αυτοκίνητο και πόσο από την επισκευή είναι καθαρά καλλυντική, εκτός και αν πάρετε έναν ειδικό για να το ελέγξει. Μπορείτε να κάνετε μια πραγματική συμφωνία με ένα επισκευασμένο ρυμουλκούμενο, αλλά μπορείτε επίσης να καταλήξετε σε ένα σωρό προβλήματα.

Φυσικά, ο πραγματικός κίνδυνος είναι να βρεθείτε με ένα όχημα που θα έπρεπε να είναι ρυμουλκούμενο αλλά το αγοράσατε με καθαρό τίτλο και πληρώσατε καθαρά χρήματα για αυτό. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν ένα όχημα ήταν ταξινομημένο και καταστράφηκε σε άλλη πολιτεία, αλλά το αγοράσατε σε μια πολιτεία όπου οι νόμοι περί τίτλων διάσωσης είναι πιο χαλαροί. Προφανώς, ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε το τσίμπημα είναι να κάνετε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο ιστορικού οχήματος σε οποιοδήποτε μεταχειρισμένο όχημα που σκέφτεστε να αγοράσετε, και ακόμη κι αν αυτό συμβεί, αν η συμφωνία φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, μάλλον είναι , οπότε θα πρέπει να κάνετε τον κατάλληλο έλεγχο από την ΑΑΑ ή άλλον επαγγελματία.

Πλεονεκτήματα από την αγορά ενός ρυμουλκού;

Το πλεονέκτημα της αγοράς ενός φορτηγού ρυμούλκησης είναι η τιμή και η τιμή και μόνο επειδή πληρώνετε πολύ λιγότερα από ό,τι θα κάνατε αν αγοράζατε ένα μη ρυμουλκούμενο φορτηγό. Ένα αυτοκίνητο ή οποιοδήποτε όχημα με τίτλο διάσωσης θα κοστίζει σημαντικά λιγότερο από ένα αντίστοιχο όχημα με καθαρό τίτλο. Η αγορά οποιουδήποτε αυτοκινήτου με τίτλο διάσωσης είναι ένας κίνδυνος, επομένως εξαρτάται από εσάς πόσο θα κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε αυτόν τον κίνδυνο.

Μπορείτε να λάβετε όλους τους ελέγχους που προανέφερα, αλλά παρόλο που μια καθαρή κατάσταση υγείας από το ιστορικό του οχήματος και η φυσική επιθεώρηση από έναν ειδικό θα σας προσφέρουν ήσυχο το κεφάλι, δεν αποτελεί απόλυτη εγγύηση. Και πάλι, υπάρχει επίσης ένα στοιχείο κινδύνου με οποιαδήποτε αγορά μεταχειρισμένου οχήματος, αλλά υπάρχει πολύ μικρότερος κίνδυνος με ένα όχημα που έχει καθαρό τίτλο. Φυσικά, υπάρχουν λιγότερο επικίνδυνοι τρόποι για να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο όχημα σε τιμές ευκαιρίας, και αυτό είναι να ελέγξετε τις κρατικές δημοπρασίες. Τα οχήματα της πρώην αστυνομίας και της πρώην κυβέρνησης που δημοπρατούν είναι καλά συντηρημένα και συχνά χαμηλά χιλιόμετρα, αλλά για να έχετε την ευκαιρία να τα αγοράσετε πρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκονται αυτές οι δημοπρασίες. Πουλάνε ακόμη και οχήματα που έχουν κατασχεθεί από απατεώνες, ώστε να μην ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί.

Ποιος πρέπει να αγοράσει ένα ρυμουλκούμενο για επισκευή;

Αγοράστε ένα ρυμουλκούμενο για επισκευή μόνο εάν ξέρετε πραγματικά τι κάνετε. Είναι εύκολο να δεις ένα νόστιμο μυϊκό αυτοκίνητο προς πώληση σε τιμή ευκαιρίας που έχει μόνο κάποια ζημιά στα φτερά και πιστεύεις ότι δεν θα χρειαζόταν πολλά για να διορθωθεί. Το πρόβλημα είναι η ζημιά που δεν μπορείτε να δείτε, και μόνο ένας ειδικός μπορεί πραγματικά να αξιολογήσει κάτι τέτοιο.

Θα εκπλαγείτε αν δείτε μερικά οχήματα προς πώληση σε δημοπρασίες που έχουν διαγραφεί από ασφαλιστικές εταιρείες. Η ζημιά μπορεί να φαίνεται αρκετά επιφανειακή, αλλά μπορεί το ατύχημα να συνέβη με τρόπο που λύγισε το σασί. Ένα νέο φτερό μπορεί να κοστίζει μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια, αλλά ένα νέο πλαίσιο ή μια σωστή επισκευή πλαισίου (αν είναι δυνατόν) μπορεί εύκολα να κοστίσει περισσότερο από ό,τι αξίζει το όχημα όταν επισκευαστεί. Η αγορά αυτοκινήτων διάσωσης είναι αυτό που κάνουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα ναυπηγεία διάσωσης σε καθημερινή βάση, αλλά είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για ένα άτομο και σας προτείνω να ξεχάσετε εντελώς την ιδέα.

Τι γίνεται με αυτοκίνητα με ανακατασκευασμένους τίτλους;

Τα οχήματα προς πώληση με ανακατασκευασμένους τίτλους είναι ρυμουλκά που έχουν επισκευαστεί με υψηλές προδιαγραφές και έχουν περάσει από κρατικό έλεγχο, αλλά η αξία τους εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από ένα αντίστοιχο όχημα με καθαρό τίτλο. Και πάλι, δεν έχουν ανακατασκευαστεί όλα τα οχήματα με ανακατασκευασμένους τίτλους με τα ίδια πρότυπα καθώς τα πρότυπα για την απόκτηση ενός ανακατασκευασμένου τίτλου μπορεί να διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία.

Τα ρυμουλκά κοστίζουν περισσότερο για την ασφάλιση;

Γενικά, θα σας κοστίσει περισσότερο η ασφάλιση ενός οχήματος διάσωσης από ένα αντίστοιχο όχημα με καθαρό τίτλο. Επίσης, εάν κάνετε πλήρη κάλυψη σε ένα ρυμουλκούμενο και υποστείτε συνολική απώλεια, η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει μόνο περίπου το 80% της αξίας διάσωσης του οχήματος. Όπως λέω επανειλημμένα σε αυτό το άρθρο, η αγορά ενός ρυμουλκούμενου είναι ένας κίνδυνος, και οι ασφαλιστικές εταιρείες βλέπουν επίσης την ασφάλιση ενός ρυμουλκούμενου ως μεγαλύτερο κίνδυνο από την ασφάλιση του ίδιου οχήματος με καθαρό τίτλο, ακόμα κι αν το όχημα δεν αξίζει τόσο πολύ. ήταν με καθαρό τίτλο.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα φορτηγό ρυμούλκησης και προσπαθείτε να καταλάβετε αν αξίζει τον κόπο οικονομικά, πρέπει να λάβετε υπόψη όλους τους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του πρόσθετου κόστους ασφάλισης.

Είναι δύσκολο να ασφαλίσεις έναν τίτλο διάσωσης;

Μπορεί να είναι δύσκολο να λάβετε ασφαλιστική κάλυψη για ένα φορτηγό ρυμούλκησης εξαρχής, καθώς και γενικά να είναι πιο ακριβό. Ενώ η πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών θα προσφέρει κάποια μορφή συμβολαίου ευθύνης για έναν τίτλο διάσωσης, πολλές θα είναι διστακτικές ή ακόμη και εντελώς απρόθυμες να συμπεριλάβουν σύγκρουση και ολοκληρωμένη κάλυψη.

Μπορείτε να πάρετε πλήρη ασφάλιση κάλυψης σε τίτλο διάσωσης;

Είναι δυνατό να λάβετε πλήρη ασφάλιση κάλυψης σε ένα ρυμουλκούμενο, αλλά μπορεί να εξαρτάται από τον τόπο διαμονής σας. Για παράδειγμα, είναι αδύνατο να ασφαλιστεί οποιοδήποτε όχημα με τίτλο διάσωσης στην Καλιφόρνια επειδή έχει δηλωθεί ως ολική απώλεια και επομένως θεωρείται πολύ κατεστραμμένο για να αξίζει να επισκευαστεί και δεν μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα. Δεν είναι το ίδιο σε κάθε πολιτεία με κανέναν τρόπο, αλλά είναι κάτι που πρέπει να ερευνήσετε προσεκτικά προτού αποχωριστείτε χρήματα για να αγοράσετε ένα ρυμουλκούμενο οποιουδήποτε είδους.

Δεν πρέπει ποτέ να αγοράσετε ένα φορτηγό ρυμούλκησης;

Είστε πολύ πιο ασφαλείς εάν αποφύγετε τον πειρασμό να αγοράσετε ένα ρυμουλκούμενο, αλλά είναι αδύνατο να πούμε ότι δεν πρέπει ποτέ να αγοράσετε ένα, επειδή όλα τα ρυμουλκά είναι διαφορετικά. Αν ψάχνετε για ένα όχημα για μερικές χιλιάδες δολάρια, δεν πρόκειται να πάρετε τεράστιο ρίσκο. Αλλά αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα όχημα που αξίζει πολλές δεκάδες χιλιάδες δολάρια με καθαρό τίτλο, αλλά πωλείται σε τιμή ευκαιρίας με τίτλο διάσωσης, η πιθανότητα να τσιμπηθείτε πολύ άσχημα μπορεί να είναι πολύ υψηλή. .

Προσωπικά, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να αγοράσω ένα ρυμουλκούμενο αν δεν το αγόραζα ως παιχνίδι ή ως έργο για να το δουλέψω για διασκέδαση. Πρόσφατα σκεφτόμουν να αγοράσω μια πρώιμη Mercedes-Benz SLK γιατί ο καιρός ήταν καλός και σκεφτόμουν ένα κάμπριο. Μπορείτε να παραλάβετε πρώιμες SLK σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά μεταγενέστερα μοντέλα σε τίτλους διάσωσης ή ανακατασκευασμένους τίτλους για παρόμοια χρήματα.

Μου αρέσει η δεύτερη γενιά πολύ περισσότερο από την πρώτη γενιά, αλλά αυτό σημαίνει χρόνια μοντέλων από το 2004-2010 και ήταν εκτός του προϋπολογισμού μου, εκτός από αυτά που ήταν τίτλοι διάσωσης ή ανακατασκευής. Επειδή έψαχνα απλώς για ένα παιχνίδι, ήμουν ευτυχής να σκεφτώ ένα ρυμουλκούμενο, αλλά αν αγόραζα ένα ως το μοναδικό όχημα σε ένα νοικοκυριό ή αν έψαχνα να αγοράσω ένα αυτοκίνητο για την οικογένεια, θα απέφευγα ένα ρυμουλκούμενο.

Κάθε ρυμουλκούμενο είναι διαφορετικό

Εάν αφιερώσετε χρόνο για να διαβάσετε ορισμένα από τα άρθρα μου σχετικά με την αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων εδώ στον ιστότοπό μου, θα δείτε ότι τονίζω ξανά και ξανά ότι κάθε μεταχειρισμένο όχημα είναι διαφορετικό, αλλά αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για όχημα διάσωσης. Μπορείτε να προσπαθήσετε να υποστηρίξετε ότι δύο πανομοιότυποι φορτιστές Dodge 2016 με τα ίδια μίλια και πλήρες ιστορικό σέρβις είναι ίδιοι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο ένας μπορεί να έχει οδηγήσει όλα τα μίλια του γύρω από την πόλη, ενώ ο άλλος μπορεί να έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος της στον αυτοκινητόδρομο. Το ένα μπορεί να είχε ανθρώπους να κάθονται συνεχώς στο πίσω κάθισμα και τώρα να παρουσιάζουν σημαντική φθορά, ενώ ο άλλος μπορεί να μην είχε ποτέ κανέναν πίσω και το πίσω κάθισμα μπορεί να έχει ακόμα και το πλαστικό από το εργοστάσιο. Θα μπορούσα να συνεχίσω.

Τα αυτοκίνητα τίτλων διάσωσης μπορεί να κυμαίνονται από αυτό που φαίνεται να είναι πολύ ελαφριά καλλυντική ζημιά μέχρι να μοιάζουν σαν να έχουν πέσει από ένα Boeing C-17 που πετά στα 10.000 πόδια, και οπουδήποτε στο μεταξύ.
Εξαρτάται από εσάς εάν μπείτε στον πειρασμό από έναν να ξοδέψετε τα χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο για να αγοράσετε ένα ρυμουλκούμενο, αλλά τουλάχιστον αν έχετε φτάσει στο τέλος του άρθρου μου, θα ασχοληθείτε με το τα μάτια σου ανοιχτά.

Leave a Comment