Ένα κλεμμένο αυτοκίνητο χάνει την αξία του;

Τα μεταχειρισμένα έχουν ιστορία και δεν είναι πάντα απλό. Θα πρέπει πάντα να κάνετε έλεγχο ιστορικού οχήματος πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και αυτές οι αναφορές μπορούν να αποκαλύψουν όλα τα είδη των πραγμάτων που μπορεί να μην γνωρίζετε. Ένα πράγμα που θα μπορούσε να αποκαλύψει μια αναφορά οχήματος είναι ότι ένα όχημα έχει κλαπεί στο παρελθόν, αλλά τι γίνεται αν μια αναφορά το δείξει και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο χάσει την αξία του σε σύγκριση με ένα πανομοιότυπο όχημα που δεν έχει κλαπεί;

Η αξία μεταπώλησης ενός οχήματος που έχει κλαπεί και ανακτηθεί θα είναι αναπόφευκτα χαμηλότερη από ένα πανομοιότυπο μοντέλο με καθαρό τίτλο, αλλά αυτό παρέχει την ευκαιρία στους αγοραστές να πάρουν μια προσφορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου εάν δεν υπάρχει τίποτα κακό με το όχημα εκτός από το γεγονός ότι έχει κλαπεί και ανακτηθεί.

Τι είναι ένα κλεμμένο και ανακτημένο όχημα;

Ένα όχημα που έχει κλαπεί και ανακτηθεί είναι ένα όχημα που έχει δηλωθεί ως κλοπή από τον νόμιμο ιδιοκτήτη του στην ασφαλιστική εταιρεία και στην αστυνομία, αλλά αργότερα βρέθηκε και επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη του. Είναι κρίσιμο, ωστόσο, ότι δεν είναι όλα τα ανακτημένα οχήματα ίδια και πρέπει να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες της κατάστασης προτού δεσμευτείτε να αγοράσετε ένα από αυτά τα οχήματα.

Κλεμμένα οχήματα που διατηρούν καθαρό τίτλο

Ανάλογα με τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και το χρονικό διάστημα μεταξύ της αναφοράς κλοπής του οχήματος και της ανάκτησής του, το όχημα μπορεί είτε να διατηρήσει καθαρό τίτλο είτε να μετατραπεί σε τίτλο διάσωσης. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πληρώσουν στον ασφαλισμένο ιδιοκτήτη του κλεμμένου οχήματος για την απώλειά τους, εάν το όχημα δεν βρεθεί και δεν ανακτηθεί εντός ορισμένου χρόνου, αλλά αυτή η χρονική περίοδος θα διαφέρει από τον έναν ασφαλιστή στον άλλο. Εάν δεν γνωρίζετε πόσο διαρκεί αυτή η περίοδος με την ασφάλισή σας, σας συνιστώ να ελέγξετε το συμβόλαιό σας ή να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας, αλλά συνήθως είναι περίπου τρεις εβδομάδες ή 30 ημέρες.

Εάν ένα κλεμμένο όχημα ανακτηθεί εντός της χρονικής περιόδου που καθορίζεται στην πολιτική, το όχημα θα διατηρήσει τον καθαρό τίτλο του εφόσον βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που ήταν όταν κλάπηκε. Εάν το όχημα ανακτηθεί αλλά έχει καταστραφεί ή καταστραφεί από τον κλέφτη, η ασφαλιστική εταιρεία θα εκτιμήσει τη ζημιά και από εκεί θα αποφασίσει εάν θα διαγράψει το όχημα ή θα πληρώσει για την επισκευή του.

Ως κάτοχος ενός κλεμμένου οχήματος που έχει ανακτηθεί και επιστραφεί σε εσάς, η επιστροφή του εντός της χρονικής περιόδου για να έχει καθαρό τίτλο είναι καλά νέα γιατί δεν βλάπτει την αξία μεταπώλησης. Από την άλλη πλευρά, εάν το όχημα βρεθεί και ανακτηθεί εκτός της περιόδου, ο ασφαλιστής θα πληρώσει ως «ολική απώλεια», η οποία θα μπορούσε να σας αφήσει από την τσέπη σας.

Εάν διαθέτετε ασφάλιση Εγγυημένης Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων (GAP) που λειτουργεί παράλληλα με την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, θα καλύψει τη διαφορά μεταξύ του τι πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία για τη συνολική ζημία σας και αυτού που πληρώσατε αρχικά για το αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται να μπω σε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες εδώ, αλλά μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την ασφάλεια GAP στο άρθρο μου για το θέμα εδώ.

Ένα κλεμμένο και ανακτημένο όχημα που διατηρεί καθαρό τίτλο θα αξίζει την ίδια αξία με αυτό που ίσχυε πριν από την κλοπή του, εκτός εάν έχει καταστραφεί από τους κλέφτες και οι επισκευές έχουν πληρωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία. Σε αυτήν την περίπτωση, το ιστορικό του οχήματος θα δείξει ότι το όχημα έχει εμπλακεί σε ατύχημα και αυτό θα βλάψει την αξία μεταπώλησης.

Κλεμμένα οχήματα με τίτλους διάσωσης

Εάν ένα όχημα κλαπεί και ανακτηθεί, αλλά η ασφαλιστική εταιρεία έχει πληρώσει για τη ζημία στον ιδιοκτήτη επειδή είναι εκτός της καθορισμένης περιόδου του συμβολαίου, το ανακτηθέν όχημα είναι τότε ιδιοκτησία της ασφαλιστικής εταιρείας. Στη συνέχεια, η ασφαλιστική εταιρεία θα πουλήσει το όχημα για να ανακτήσει μερικά από τα χρήματα που κατέβαλε στον αρχικό ιδιοκτήτη, αλλά θα πουληθεί με τίτλο διάσωσης.

Το κλεμμένο και ανακτημένο αυτοκίνητο θα έχει τίτλο διάσωσης ακόμα κι αν είναι σε άριστη κατάσταση και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, εκτός από το γεγονός ότι έχει κλαπεί στο παρελθόν και στη συνέχεια ανακτήθηκε. Ανεξάρτητα από την παρθένα κατάστασή του, το όχημα θα εξακολουθεί να αξίζει σημαντικά λιγότερα χρήματα από ό,τι θα ήταν αν είχε έναν καθαρό τίτλο.

Ωστόσο, πρέπει να πω ότι η συντριπτική πλειονότητα των οχημάτων που έχουν κλαπεί και ανακτηθεί θα έχουν εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα και θα έχουν υποστεί ζημιές σε διάφορους βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφαλιστική εταιρεία θα πουλήσει σε επισκευαστές αυτοκινήτων που επισκευάζουν ή ακόμα και ανακατασκευάζουν το όχημα όπως απαιτείται και στη συνέχεια το μεταπωλούν με κέρδος όταν τελειώσει.

Δεν είναι όλοι οι τίτλοι διάσωσης ίδιοι

Εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ περίπλοκα. Κάθε πολιτεία έχει τους δικούς της νόμους σχετικά με τους τίτλους διάσωσης, επομένως ένα όχημα που κερδίζει τίτλο διάσωσης σε μια πολιτεία μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για καθαρό τίτλο σε άλλη πολιτεία. Αυτό δεν σας διευκολύνει ως αγοραστή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο θα πρέπει πάντα να κάνετε έλεγχο ιστορικού οχήματος πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Βλέπετε, υπάρχει μια πρακτική που πρέπει να γνωρίζετε που ονομάζεται “πλύση τίτλων”, όπου οι αδίστακτοι έμποροι οχημάτων μετακινούν οχήματα σε πολιτείες που έχουν σχετικά χαλαρούς κανονισμούς σχετικά με τα αυτοκίνητα διάσωσης όπως η Νέα Υόρκη ή το Νιου Τζέρσεϊ. Αγοράζουν ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο φτηνά σε μια πολιτεία ως διάσωση και στη συνέχεια το μεταφέρουν σε μια άλλη όπου θα πληροί τις προϋποθέσεις για καθαρό τίτλο μετά την επισκευή επειδή οι κανόνες είναι λιγότερο αυστηροί.

Προφανώς, ως αυτοκίνητο με καθαρό τίτλο στη νέα κατάσταση, θα έχει πολύ υψηλότερη τιμή από ό,τι θα είχε στην αρχική κατάσταση όπου θα είχε πουληθεί με τίτλο διάσωσης.

Πόσο από την αξία του χάνει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο;

Σύμφωνα με τον αξιόπιστο πόρο, Kelley Blue Book, ένα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στο παρελθόν με τίτλο διάσωσης θα αξίζει συνήθως μεταξύ 20% και 40% λιγότερο από την τιμή του βιβλίου του ίδιου μεταχειρισμένου οχήματος με καθαρό τίτλο. Αλλά, και δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά, θα πρέπει πάντα να παίρνετε ένα όχημα που έχει κλαπεί και ανακτηθεί και αξιολογείται ανεξάρτητα από έναν ειδικό πριν καν σκεφτείτε να αποχωριστείτε τα χρήματά σας για να το αγοράσετε.

Ακόμα κι αν ένα από αυτά τα οχήματα φαίνεται εκπληκτικό, μπορεί να υπάρχουν διάφορα πράγματα από κάτω για τα οποία μπορεί να μην γνωρίζετε με έναν επαγγελματικό έλεγχο. Αν και δεν μου έκλεψαν, κάποτε πήρα ένα Range Rover Sport που φαινόταν σε καλή κατάσταση ως ανταλλαγή για ένα νέο Range Rover που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν το μόνο που φαινόταν. Το αμάξωμα, το εσωτερικό και ο κινητήρας ήταν όλα καλά και η αναφορά χιλιομέτρων και ιστορίας ήταν μια χαρά.

Πρόκειται να αγοράσετε ένα όχημα που είχε κλαπεί στο παρελθόν;

Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο όχημα που έχει κλαπεί και αποκατασταθεί μόνο εάν γνωρίζετε πραγματικά τι κάνετε ή εάν έχετε κάποιον μαζί σας που το κάνει. Υπάρχει μια πιθανή ευκαιρία για σας να πάρετε στα χέρια σας ένα μεταχειρισμένο όχημα για μια τιμή knockdown, αλλά θα μπορούσατε επίσης να χάσετε το πουκάμισό σας. Ένα κλεμμένο αυτοκίνητο χάνει την αξία του; Ναι, φοβάμαι ότι ισχύει.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα μεταχειρισμένο όχημα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή με πολύ μικρότερο κίνδυνο, οι δημοπρασίες της κυβέρνησης και της αστυνομίας μπορούν να είναι ο καλύτερος τρόπος. Πρέπει να γνωρίζετε τι ψάχνετε να αγοράσετε σε οποιαδήποτε δημοπρασία, αλλά αυτός ο οδηγός είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε μεταχειρισμένα οχήματα σε απίστευτες τιμές.

Leave a Comment